Sneeuwpret, eindelijk op de slee

Vorige maand lag er aardig wat sneeuw en zijn we er heerlijk te voet op uit getrokken met ons peutermeisje. Ze vond het geweldig om lekker in de sneeuw te stappen en ze vond het knisperende geluid onder haar sneeuwlaarsjes heel grappig. Op een gegeven moment kwamen we verschillende ouders met een kindje op de slee tegen en toen ze dat zag wilde ze ook graag sleeën. Logisch natuurlijk, maar dat was even geen optie want wij hadden nog geen slee.

 

Stappen in de sneeuw

 

Op zoek naar een slee

Eenmaal thuis bedacht ik me dat het eigenlijk wel handig zou zijn om een slee aan te schaffen. Het was weliswaar al weer aan het dooien, maar als ik zou wachten tot er weer sneeuw ligt, ben ik wéér te laat. Eerst maar eens kijken wat er allemaal te koop is.

In eerste instantie zocht ik naar de klassieke houten slee. Die bleek er in verschillende vormen te zijn; zowel zonder als mét rugsteun en ik zag zelfs een opvouwbare slee, die lang niet zoveel ruimte in beslag neemt. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten sleeën op de markt, dus ik keek even verder. Al snel viel mijn oog op een plastic slee. Deze is niet alleen een stuk lichter in gewicht maar ook goedkoper en ook deze is zowel zonder als mét rugleuning te verkrijgen.

Na wat navraag begreep ik dat een houten slee + kind best lastig over een sneeuwloos stuk straat te trekken is en dat dit bij een plastic slee een stuk makkelijker gaat. Dit vond ik wel iets om in gedachten te houden, aangezien de kans groot is dat je tijdens een slee-ritje in de buurt regelmatig een gestrooide straat oversteekt. Verder besloten we dat een rugleuning wel lekker zou zijn voor onze dame. We bestelden de slee naar keuze en precies toen de laatste sneeuw van de straten verdween kwam het pakket binnen.

 

Eindelijk op de slee!

Afgelopen zaterdag was het zover; er lag sneeuw dus we konden eindelijk sleeën! Fiene was het ding al lang weer vergeten, maar ik was toch wel erg benieuwd hoe het zou bevallen en wat ons meisje ervan zou vinden. Het was koud zat, dus we pakten haar goed in en we gingen ervoor!

Op de slee

Ze vond het absoluut geweldig. En de slee bevalt ons ook echt super! Hij is heel erg licht, dus af en toe moest ik echt even omkijken of ze nog wel op de slee zat haha. Ook over de straat (zonder sneeuw) trok je het ding makkelijk mee en kon Fiene gewoon blijven zitten. Ik was blij dat we voor een slee met rugleuning waren gegaan, want ze zat er heerlijk relaxed bij. Echt genieten!

Op de slee

 

Ik ben blij dat ik vorige maand toch een slee heb aangeschaft én dat we voor deze versie zijn gegaan. Het sleeën bleek ook echt leuker dan verwacht, dus hopelijk was dit voorlopig niet de laatste keer 🙂 .

Vind(en) jouw kindje(s) het ook zo leuk op de slee? Wat is jullie favoriet?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

12 comments on “Sneeuwpret, eindelijk op de slee

    1. Haha heerlijk zo’n eigen willetje. Ik denk dat de houten slee wel makkelijker is met meerdere kindjes, want op onze slee past er maar 1 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.