Zelf slijm maken met het Slime Lab van SES Creative

Of je nu wilt of niet.. je komt er bijna niet meer onderuit: Slijm is HOT! Je kunt het kant er klaar kopen, aan de gang met lijm en lenzenvloeistof óf het op een gemakkelijkere manier zelf maken. Wij gingen aan de slag met het Slime Lab van SES Creative, waarmee je zelf slijm kunt maken, zonder dat je eindeloos moet blijven mengen.

 

SES Slime Lab

 

Inhoud SES Slime Lab

Je voelt je een ware laborant met de inhoud van het Slime Lab pakket:

  • 2 soorten slijm poeder
  • Maatbekertje
  • 2 roerstokjes
  • 2 pipetjes
  • Blauwe and gele kleurstof
  • Glitter
  • 3 bakjes met deksels
  • Duidelijke handleiding

SES Slime Lab

 

Aan de slag in je eigen Slime Lab

Met het Slime Lab kun je twee soorten slijm maken; glibberig (2 x) en stevig slijm (1 x). Doordat je de boel zelf moet mengen, kun je ook zelf kiezen welke kleur jouw slijm moet worden (blauw, geel of groen) en of je er ook glitters doorheen wilt. Fijn detail: alle ingrediënten zijn veilig voor kinderen (Borax-vrij).

 

Glibberig slijm:

Eerst gaan we voor glibberig slijm. We volgen de duidelijke instructies van de handleiding en doen de benodigde slijm-ingrediënten stuk voor stuk in onze mok. Als alles bij elkaar zit, roeren we de boel een paar minuten goed door, waarna er water bij mag en het geheel even de magnetron in gaat. Fiene vindt het allemaal reuze spannend en wil graag met haar zelfgemaakte slijm aan de slag. Het nadeel bij deze versie is wel dat het eerst een paar uur in de koelkast moet staan, voordat ze ermee kan spelen. Aangezien deze mama zo slim was om dit pas eind van de middag te gaan doen, moest ze even wachten tot de volgende dag.

SES Slime Lab

 

Stevig slijm:

Gelukkig is er ook nog een ander soort slijm te maken; het stevige slijm! Ook hier mengen we de ingrediënten volgens de handleiding. Fiene vindt het helemaal leuk om alles zelf af te meten en bij elkaar te stoppen – zo maakt ze het écht zelf!

Het stevige slijm is na een minuut of 5 roeren klaar voor gebruik! Zo was het ‘leed’ van de eerdere versie gelijk goedgemaakt 😉 .

SES Slime Lab

 

Het resultaat

De stevige variant (geel) voelt een beetje deeg-achtig aan. Omdat we wat meer slijmerige varianten gewend zijn, was dit even wennen, maar eigenlijk wel zo grappig! Het is ook niet echt één geheel maar meer ‘brokkig’ en het plakt wel net als slijm.

De glibberige versie (groen) doet de naam ‘glibberig’ echt eer aan. Jeetje wat een glibberig, flubberig slijm is dat zeg! Ik denk dat dit wel het slijm is zoals slijm bedoeld is. Het was dan ook helemaal Fiene’s favoriet. Er zit genoeg in het pakket om 2 x glibberig slijm te maken, dus we hebben hier later nog een blauwe variant van gemaakt.

SES Slime Lab

 

Zijn ze bij jou ook zo gek op slijm?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Zelf slijm maken met het Slime Lab van SES Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.