Skills | Papa’s Duplo creaties

Soms is het hebben van een kind een heel goed excuus om zelf ook weer even lekker te kunnen spelen. Zo ook voor de papa’s, want die kunnen weer lekker bouwen, net als ze vroeger zelf uren op hun kamertjes deden! En wie denkt dat een meisjespapa alleen maar tussen de poppen en My little pony’s zit, heeft het mis, want ook meisjes vinden Duplo super, dus papa kan zijn lol op met zijn Duplo creaties!

 

Papa’s en Duplo

Ons meisje heeft dan ook het nodige aan Duplo en andere merken die ook op de Duplo passen. Fiene heeft bijvoorbeeld ook een heel leuk Hello Kitty huis van Unico. Het opbouwen van dit huis werd natuurlijk gelijk geclaimd door Michiel, want ‘dat is een klus voor papa!’ En gelijk heeft hij, want wat is er nu leuker voor een vader om te doen met zijn kind!

Unico Hello Kitty huis

Dit huis van Unico blokjes is natuurlijk wel gelijk een voorbeeld van hoe bouwen voor meisjes eruit kan zien.. erg meisjesachtig haha.

Hoewel Michiel dit al leuk vond om te bouwen, vindt hij het nog veel leuker om zelf iets te bouwen! Zonder boekje of voorbeeld, maar gewoon uit ‘de losse pols’. Ga er maar aan staan, ik kom niet verder dan een toren of een half huis omdat mijn blokjes altijd eerder op zijn dan dat mijn huis af is..! Maar daar komen de papa skills duidelijk naar boven en Fiene vindt het geweldig.

 

Papa’s Duplo creaties

Vandaag is het daarom echt eens tijd om een selectie van papa’s Duplo creaties aan jullie te laten zien, want het is echt heel gaaf om te zien wat je er allemaal mee kunt maken!

Boom mét stoere boomhut:

Papa's Duplo creaties: boom

Dit was echt een plaatje om te zien, maar helaas door alle takken ook erg fragiel.. Fiene vond het hilarisch om steeds tegen een tak aan te tikken, waardoor deze er gelijk af viel haha. Ze hebben er in ieder geval een hoop lol aan beleefd 😉

 

Een schip:

Papa's Duplo creaties: schip

Dit was echt een heel mooi schip. Niet alleen hoe hij eruit ziet, maar Michiel heeft hem ook zo gebouwd dat hij van binnen gewoon hol is. Zo kon ze haar poppetjes er ook in stoppen en echt spelen met het schip!

 

Een kasteel:

Voorkant:

Papa's Duplo creaties: kasteel

Achterkant:

Papa's Duplo creaties: kasteel

Dit was niet zomaar een kasteel, maar een kasteel met een moestuin, buiten-bed én een gedeelte waar alle dieren konden grazen en spelen. Daarnaast konden de poppetjes aan de achterkant via een stoere touwladder het kasteel in en als klap op de vuurpijl was er in het kasteel zelf nog een heuze glijbaan!! Je begrijpt natuurlijk dat dit toch wel één van Fiene’s favoriete Duplo creaties was.

 

Het leuke is dat Fiene tegenwoordig ook echt aan het meebouwen is. Een paar jaar geleden was het vooral erg leuk om al papa’s Duplo creaties uit elkaar te halen of om te gooien. Nu gaat ze er echt voor zitten en bouwen ze samen. Over niet al te lange tijd kunnen ze over op de kleine steentjes van Lego. Ik ben benieuwd wat voor bouwwerken er dan voorbij komen, want dat is natuurlijk nóg leuker!

 

Hoe staat het bij jullie met de Lego / Duplo creaties? Nog meer papa’s met skills?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

.

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Skills | Papa’s Duplo creaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.