Skillmatics | Puzzel Pret en Hersen Kraker

Zoals jullie inmiddels wel weten, is ons meisje gek op uitdagende spelletjes en ‘opdrachten’. Daarom ben ik altijd enthousiast als we weer eens iets nieuws mogen uittesten! Deze keer mochten we aan de slag met 2 producten van Skillmatics; ‘Puzzel Pret’ en ‘Hersen Kraker’.

Skillmatics

Skillmatics

Skillmatics wil kinderen met spellen de vrijheid geven om te leren door te ontdekken, te doen door hun verbeelding en creativiteit te gebruiken. Zo kunnen kinderen groeien tot wie ze willen zijn. Skillmatics produceert unieke spellen die de aandacht van kinderen grijpen en vasthouden. Dit maakt het proces van leren een ervaring waar de kinderen naar uitkijken en die hun nieuwsgierigheid prikkelt.

Puzzel Pret

Dit spel stimuleert het logisch denken om puzzels en wiskundige vragen op te lossen. Skillmatics Hersen Kraker is geschikt voor kinderen van 6-9 jaar en bevat 12 herbruikbare spelletjes die vaardigheden verbeteren door op een leuke manier, spelenderwijs, te leren.

Puzzel Pret
Belangrijke leerresultaten
 • Strategie en uitvoering
 • Out-of-the-box denken
 • Tekenen
 • Ontcijferen
 • Raden en missen

Hersen Kraker

12 herbruikbare hersen krakende spelletjes die logische en probleemoplossende vaardigheden stimuleren door middel van leuke leermethodes! Mind Challenge is zo innovatief dat zowel kinderen als ouders er plezier aan beleven. Leeftijd: 6 – 99 jaar!

Hersen Kraker
Belangrijke leerresultaten
 • Out-of-the-box denken
 • Vergelijkingen oplossen
 • Wiskunde
 • Woordenschat
 • Ontcijferen
 • Raden en missen

Wat vinden wij?

Dit is dus echt een topper bij ons thuis! Terwijl ik het eerste doosje leeg haalde en even bekeek wat er allemaal in zat, had mijn meisje de eerste spelletjeskaart al te pakken. De kaarten werken ook bijna verslavend, want zodra ze eraan begint, wil ze ze het liefst allemaal maken!

Puzzelen met Skillmatics

Er zit een leuke variatie in de spellen. Zo zijn er best wat spelletjes die ze echt zelfstandig kan oplossen of alleen even op weg geholpen hoeft te worden. Andere opdrachten zijn best lastig en geven juist extra uitdaging. Daar gaan we dan gezellig samen voor zitten.

Verschillende spelletjes

Beide doosjes bevatten 6 dubbelzijdige spelletjeskaarten en dus totaal 12 verschillende spellen. Daarnaast zit er een Skilly Billy pen in, waarmee je de spelletjes kunt invullen én na gebruik weer uitwissen. Op deze manier kun je de kaarten de volgende keer weer opnieuw gebruiken. Het fijne aan de Skillmatics spellen is dat ze uitdagend genoeg zijn om ook daadwerkelijk opnieuw te kunnen doen, zonder direct het antwoord weer te weten.

Zelf spelen

Ons meisje vindt beide doosjes heel tof, ze bevatten dan ook wel soortgelijke spelletjes. ‘Hersen Kraker’ doet de naam eer aan, want deze uitvoerig wat lastiger dan ‘Puzzel Pret’.

Ook enthousiast geworden? Check Games By Smart voor alle variaties Skillmatics.

Ken jij de spelletjes van Skillmatics al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.