WIN #7: SES Mijn eerste kunstwerk (getest!)

Het is vandaag alweer de zesde dag van de Happy New Blog Year WINWEEK en de winactie van vandaag is ook weer zó leuk! We gaan vandaag namelijk de creatieve kant op en dan wel op een heel toegankelijke manier! Ik mag namelijk een heel leuk product van SES Creative weggeven:

 

‘Mijn eerste kunstwerk’ van SES Creative

happy-new-blog-year

 

Ken je dat gevoel dat toen je een kindje kreeg, je stiekem niet kon wachten tot je kindje oud genoeg zou zijn om gezellig samen aan tafel te gaan knutselen en verven? Ik had dat heel erg, maar ik merkte al snel dat je voor veel knutselwerkjes toch nog een beetje geduld moet hebben tot je kindje wat ouder is. ‘Mijn eerste kunstwerk’ van SES Creative is hier een uitzondering op en is een product dat je wél al snel kunt doen met je kleintje! Het is speciaal voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar, om kennis te maken met vingerverf. Wij mochten er zelf ook mee aan de slag, dus ik vertel je graag hoe het werkt!

 

Wat zit erin?

Inhoud SES Mijn eerste kunstwerk

De inhoud:

 • 11 voorbedrukte kaarten
 • 3 kleuren vingerverf
 • een kwastje
 • Losse figuurtjes en details om je diertjes af te maken

Zodra je het pakketje open hebt gemaakt, wordt al direct duidelijk wat deze set zo speciaal maakt. Op de vrolijke voorbedrukte kaarten staat precies aangegeven waar je het handje (of voetje) net kunt leggen om hele leuke diertjes te maken.

 

Verf

Er zitten 3 kleuren vingerverf en een klein kwastje bij. Deze kleuren kun je direct gebruiken, maar je kunt ze natuurlijk ook mengen! Zo kun je de mooiste kunstwerken maken met de kleuren die jouw kindje leuk vindt.

 

Hoe werkt het?

SES Mijn eerste kunstwerk is de perfecte manier voor ouders om hun kindje kennis te laten maken met verf. Maar ook kindjes die al vaker geverfd hebben, zullen het nog steeds heel leuk vinden. Het is eigenlijk heel simpel: je laat je kindje lekker kliederen door zijn of haar handje (of voetje) in de verf te zetten (hier mag mama natuurlijk best even bij helpen) en vervolgens plak je (samen) het handje op één van de voorbedrukte kaarten. Er staat heel handig aangegeven waar het handje ongeveer hoort te liggen om zo zelf een diertje te maken.

 

Aan de slag!

Eendje verven

Ons meisje (2,5 jaar) koos het eendje om mee te beginnen. Ze was lekker in de weer met de gele verf en toen haar handje aardig vol zat, hielp ik even om die verf een beetje uit te smeren en te verdelen over haar hele handje. Ik legde uit hoe ze haar handje moest houden en voorzichtig zetten we het handje op de kaart. Het stippellijntje op de kaarten is slechts een indicatie van het handje, dus als het er een beetje naast zit is dat helemaal geen probleem. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is wachten tot de verf droog is – dan is het kunstwerk klaar!

 

We hadden de smaak te pakken en gingen een stapje verder:

Krab verven

We maakten namelijk ook dit rode krabbetje met twee verschillende handjes!

 

Als laatste maakten we ook een olifantje, waarvoor we ook een los kaartje nodig hadden voor het hoofd. Toen de verf droog was, hebben we het hoofdje erop geplakt met een beetje lijm, waardoor de duim een slurf wordt:

Olifant verven

Wij vonden het heel erg leuk om te doen en onze 3 kunstwerken hangen nu bij ons in de woonkamer aan de deur. We gaan er snel weer mee verder, want we hebben nog genoeg kaarten over!

Naast deze voorbeelden, zijn er nog veel meer opties! Zoals ik al zei kun je ook kleuren mengen of meerdere kleuren naast elkaar gebruiken. Ook kun je meerdere lagen over elkaar zetten. Je laat je kindjes bijvoorbeeld eerst een dier maken met een handje of voetje en als de verf gedroogd is, kunnen ze deze nog gaan versieren – zo blijft het leuk en uitdagend!

 

Fijn om te weten

SES Mijn eerste kunstwerk is geschikt voor hele jonge kinderen en ontwikkelt de fijne motoriek. Het bevat geen kleine onderdelen en is de verf is parabenenvrij, hypoallergeen en glutenvrij. Mocht de vingerverf op de kleding komen, dan is dan geen probleem want het is uitwasbaar. Ook kreeg ik het heel gemakkelijk van de handjes gewassen.

 

Win SES Mijn eerste kunstwerk

Heb jij ook zin gekregen om samen met je kindje(s) aan de slag te gaan met de vingerverf? Doe dan snel mee met de winactie!

Gemaakte kunstwerken

Zó maak je kans:

Tijdens de Happy New Blogyear WINWEEK moet je heel weinig en mag je heel veel!

Wat je moet doen:

 • Laat in een reactie hieronder weten of je meedoet
 • Like de Facebookpagina van MetMirjam
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

 

Wat mag je doen:
Niet verplicht maar ik waardeer het enorm

 • Ik zou het heel leuk vinden als je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • Deel de winacties op social media
 • Tag je vrienden / familieleden / kennissen om ook mee te doen

Alle winacties lopen tot en met 11 januari 2017. Op vrijdag 13 januari maak ik alle winnaars bekend.

 

Tot morgen, voor alweer de laatste winactie van deze winweek – en dat is ook weer een hele fijne!

Met wie wil jij graag aan de slag met SES Creative?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Deze winactie is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

35 comments on “WIN #7: SES Mijn eerste kunstwerk (getest!)

 1. Ik denk dat de voorwaarde niet helemaal klopt, want er staat: Laat even weten of je een hond of een kat zou willen…
  Maar ik doe heel graag mee voor mijn eerste kunstwerkje voor mijn nichtje die zou dit helemaal geweldig vinden…

  Facebook: An Na

 2. Ik doe heel graag mee met deze winactie! mijn 2 zoontjes van 3,5 en 1 jaar oud zouden dit geweldig vinden. Wel een rare vraag, hond of kat. Dat was toch bij een vorige winactie? Maar als ik toch moet kiezen dan ga ik voor een kat.

 3. Mijn dochter houdt van katten en van knutselen wat een perfecte combinatie 🙂 deze kende ik nog niet, maar lijkt me erg leuk en ideaal om iets moois van te maken.

 4. De prijzen worden steeds leuker! Wij verven af en toe en maken graag ook creatieve kunstwerken op kleine canvassen voor opa’s en oma’s verjaardagen. Maar zo iets kende ik nog niet. Heel erg leuk. T begint helemaal te kriebelen.
  Hailey is gek op alles wat met katten te maken heeft, dus die keuze is makkelijk, de kat! 😉

 5. Wat een leuke kaarten! Ik ben zelf niet zo creatief maar hou wel van kliederen met verf en mijn zoontje ook! Gezellig om samen te doen, en misschien met heel veel hulp kan zijn kleine zusje ook een kaart doen.

 6. Ik doe graag mee voor mijn zoontje van 2,5 jaar die sinds kort het tekenen ontdekt heeft en nu volop in een creatieve fase zit.

 7. Leuke kaartjes! Dit zou niet alleen leuk zijn voor hier, ik zou de tekeningen ook kunnen kopiëren en zo tientallen extra blije gezichtjes kunnen toveren als ik ze gebruik bij mij in de kinderopvang! 😉

 8. Heerlijk aan de slag met mijn twee mannetjes van 1 en 3. Ik denk dat grote zus van 5 ook nog wel graag mee wil doen… dat zou dus een gezellige middag kunnen worden. Wij doen graag mee!

 9. Superleuk. Kinderen vinden kliederen met verf toch het allerleukste dus dit valt zeker in de smaak. liefs melissa (ps ik volg/like al via fb)

 10. IK heb twee kleinkinderen die van knutselen houden en die maak ik vast heel blij met dit knutselpakketje.
  Maken wij er weer een gezellige middag van.
  Ik volg je op Bloglovin.

 11. Ik doe heel graag mee want mijn zoontje maak graag tekeningen voor zijn papa en mama. En deze pakket zou mijn zoontje erg veel helpen om nog veel meer mooie creaties te maken

 12. Leuk kennis maken met jou op deze manier Mirjam, je geeft leuke prijzen weg!
  Ik doe graag mee omdat ik eigenlijk niet kan wachten om met mijn zoontje tr gaan knutselen. Hij is pas 1, en de eerste knutselt worden nu gemaakt samen met grote broer van 10. Grote broer houdt niet zo van knutselen, met zijn broertje doet hij het wel, maar dan wel met een ‘doel’.
  Kennelijk ben ik ook zo, beetje sturing nodig om met de kleine man aan het werk te gaan.

 13. Dit lijkt mij heel leuk om met mijn nichtjes te doen. Ze zijn 2,5 en 4 jaar, en knutselen supergraag! Dus, met dit cadeautje zouden ze ook superblij zijn!

 14. Leuk! Dit zou mijn jongste dochter erg leuk vinden! Mijn oudste dochter knutselt veel, en ze vindt het erg jammer dat ze vaak te klein is om met dezelfde spullen te knutselen. Haar eigen spullen zijn dan natuurlijk dus geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.