Review | SES Kleuren met Water

Verven; ons meisje is er dol op, mama niet altijd.. Het is niet dat ik het niet leuk vind om samen met verf aan de slag te gaan – juist wel, maar soms komt het gewoon even niet uit. Fiene krijgt het namelijk altijd voor elkaar om er helemaal onder te zitten, dus voor we ervoor gaan kleed ik haar even om of krijgt ze een schort aan. Maar af en toe kies ik voor iets anders om mee te knutselen. Een tijdje terug ontving ik echter een pakketje van SES Creative met ‘Kleuren met water’, waarbij je kindje geen verf nodig heeft om een schilderij te maken. Dat sprak mij wel aan!

 

SES Kleuren met Water

SES Verven met Water

Voordat we aan de slag gaan, halen we eerst even de inhoud uit de doos. Hier vinden we 4 voorbedrukte platen en een kwast. De kwast is overigens veilig te gebruiken, aangezien de haren niet kunnen uitvallen. De platen zijn van stevig karton, zodat ze ook echt wat water aan lijken te kunnen.

 

Aan de slag

Het enige dat je er nog bij hoeft te pakken is een kommetje met water en je kindje kan direct aan de slag! Zodra je met de natte kwast over de plaat gaat, komen er mooie kleuren tevoorschijn. Zo kan de de hele plaat worden ‘ingekleurd’ en tovert je kindje een fleurig schilderijtje tevoorschijn.

 

SES kleuren met water

Het leuke is ook dat er met het water nog veel meer in de platen te ontdekken valt dan er in eerste instantie te zien is als de plaat nog droog is:

 

SES Kleuren met water - opdrogen

Zodra de platen weer opdrogen, vervaagt de kleur en uiteindelijk zijn ze weer helemaal wit. Ons meisje heeft de platen één voor één ‘ingekleurd’ en toen ze met de laatste plaat klaar was, had de eerste plaat al bijna geen kleur meer.

 

Wel of geen aanrader?

SES Kleuren met Water

Fiene vindt het erg leuk om de platen in te kleuren met water. Ze heeft het pakket al regelmatig uit de kast getrokken en de platen zijn nog steeds in tact. Ze is ook echt niet zuinig met het water wat ze erop gooit, dus ze kunnen ook echt wel wat hebben. Onze peuter vindt het juist grappig om de platen snel weer in te kleuren als ze aan het opdrogen zijn. Ze maakt er een heel waterballet van en kliedert er op los – ook erg leuk om buiten te doen met mooi weer!

Ik las eerder in een review op Aukjes Wereld dat Charlotte het vooral aanraadt voor kleinere kinderen. Dit omdat het wat frustrerend kan zijn voor kindjes die wat meer gewend zijn aan verven en dus geen blijvend resultaat overhouden. Daar zit zeker wat in, want als Fiene iets wil maken, pakt ze iets anders omdat ze weet dat dit maar voor even is. Ik denk ook zeker dat kleinere kinderen dit al snel leuk vinden en er wat langer mee bezig zullen zijn.

 

SES Kleuren met Water is verkrijgbaar vanaf € 7,99 en onder andere te koop bij bol.com.

Vinden jouw kinderen het leuk om te verven?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Dit artikel bevat een affiliate link.

2 comments on “Review | SES Kleuren met Water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.