Scholen dicht | Hoe gaat het bij ons?

Inmiddels hebben we er meer dan vier weken van thuisonderwijs op zitten. Al vier weken de scholen dicht jongens.. niet normaal! We zijn er voorlopig nog niet, maar dit hebben we toch alvast mooi geflikt met z’n allen! Hoe is het voor jou? Werken de kinderen een beetje mee? Of ben je uitgeput van alle strijd of ruzies onderling? Ik vertel jullie vandaag hoe het bij ons gaat op het moment.

Leuke knutseltip: maak je eigen onderwaterwereld

Scholen dicht - werkboekjes

Thuiswerken

Michiel en ik werken sinds de eerste week vanuit huis, wat echt wel even omschakelen was. Wat werkt het beste en hoe doen we dat met Fiene? We waren er al snel uit dat Michiel een eigen ‘kantoor’ nodig heeft. We hebben een kamer over waar we dan ook een werkkamer voor Michiel hebben ingericht. Hij zit veel aan de telefoon voor zijn werk en moet zich goed kunnen concentreren, dus dat werkt heel fijn zo.

Ikzelf werk beneden aan tafel. Over het algemeen lukt het me prima om mijn werk te doen terwijl zij zelf ook bezig is. Wel verdeel ik mijn uren nu een beetje over de dag, vaak verspreid over meerdere dagen of dagdelen. Ik moet mijn aandacht nu natuurlijk ook meer verdelen, dus het is even niet anders. Even wennen natuurlijk, maar wanneer je de normale structuur loslaat kom je erachter dat het helemaal niet erg is om het anders in te delen. Zo werkt het tenminste!

Thuisonderwijs (scholen dicht)

En dan natuurlijk het thuisonderwijs van onze groep 2er. De eerste week dat de scholen dicht waren, was het allemaal een beetje wennen. Ze kreeg nog niet direct ‘huiswerk’ van school, waardoor het ook een beetje zoeken was voor ons. Wat is handig en waar doe je goed aan? We kregen wel dagelijks een appje van de lieve juffen met wat tips. Zelf vond Fiene het idee van thuisschool helemaal leuk en wilde ze graag aan de slag met allerlei opdrachtjes en werkjes van juf mama. Gelukkig had ik nog wel wat in huis en kon ze haar lol op.

Sinds de tweede week dat de scholen dicht zijn, krijgen we ook werkboekjes van school. Ons meisje doet veel zelfstandig en bij sommige dingen wil ze dat ik even wat uitleg geef. Helemaal prima! Ze mist haar normale school, de juffen en haar klasgenootjes wel steeds meer, maar gelukkig vindt ze het nog steeds leuk thuis om met schoolwerk bezig te zijn. Zo kunnen we de dagen nog prima vullen. Verder is ze natuurlijk ook lekker aan het (buiten)spelen, maar dan wel alleen. Ik zal binnenkort een blog schrijven over hoe wij de thuisonderwijs dagen een beetje invullen.

Thuisonderwijs

Contact met andere kinderen

Ons meisje speelt nu niet met andere kinderen, dus dat contact mist ze wel heel erg. Gelukkig begrijpt ze heel goed dat het nu niet kan en kijkt ze vooral uit naar het moment dat ze wel weer samen met haar vriendinnen kan spelen.

Het leuke is dat ze elkaar toch ook (op afstand) blijven opzoeken, want er staat regelmatig een kindje aan de deur om even te kletsen of een mooie tekening of zelfs een cadeautje te brengen! Zelf heeft ze mooie eierdopjes geknutseld, die we met een chocolade paasei erin bij haar vriendjes en vriendinnen voor de deur hebben afgegeven.

Ook hebben we het videobellen ontdekt! Zo heeft ze gisteren heel gezellig met haar vriendin zitten kleien en tekenen. Allebei vanuit hun eigen huis en toch samen doordat ze elkaar konden zien via de telefoon. Helemaal leuk, dit willen ze dan ook gelijk vaker gaan doen!

Scholen dicht - contact met andere kinderen

Het is hier en daar soms even behelpen, maar al met al gaat het ons prima af. We zijn blij dat wij en onze omgeving gezond zijn en hopen het zo te houden door de regels te volgen. Voor nu maken we er gewoon het beste van met elkaar en wachten we geduldig af tot de volgende stap.

Hoe gaat het bij jullie? Heb je de boel nog een beetje ‘onder controle’?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

One thought on “Scholen dicht | Hoe gaat het bij ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.