Zijn de schoenen van je kind te klein? Zo merk je het!

Kindervoetjes groeien snel, dat weten we allemaal. Toch had ik het te laat door dat Fiene schoenen droeg die maar liefst 2 maten te klein waren.. En dat terwijl ik gewoon weet waar ik op moet letten! Tijd om even een checklist te maken, zodat jij wel op tijd ziet dat de schoenen van je kind te klein zijn.

 

schoenen van je kind te klein

 

Te kleine schoenen

Afgelopen voorjaar kocht ik nieuwe sneakers voor Fiene. Ik ging voor witte Adidasjes met zwarte strepen en klittenband, lekker stoer en altijd goed! Bij het passen merkten we dat een maatje groter ook al goed zat, dus ik ging ervan uit dat ze wel even mee konden. Door de prachtige zomer, waar ik absoluut niet over klaag, zijn ze toch een stuk minder vaak gedragen dan ik in eerste instantie had gedacht. Geen probleem, want sinds het begin van het nieuwe schooljaar zijn er alweer genoeg momenten geweest waarop ze weer aan konden!

En dat heb ik geweten.. Tijdens onze wandelingen naar en van school bleef ze steeds struikelen, waardoor ik op een gegeven moment mopperde dat ze haar voeten eens normaal moest optillen. Nadat ze na 3 keer struikelen in 5 minuten echt op haar knietjes viel, kreeg ik opeens een ingeving.. Zouden haar schoenen alweer te klein zijn? Dus, zooltjes eruit (zó handig!) en meten maar!

Aangezien haar voeten niet eens meer op de zooltjes pasten.. (#loedermoeder) weten we zeker dat dat het probleem was.. Bij het opmeten bleek dat haar voetjes zelfs 2 maten gegroeid zijn afgelopen zomer!

 

schoenen van je kind te klein

 

Checklist

Tijd voor een checklist! Het is handig om elke twee maanden de voetjes even op te meten en te voelen hoe de schoenen zitten. Maar omdat dat deel nou eenmaal vaak wordt vergeten, is het ook handig om te weten hoe je het aan je kind zelf kunt merken.

Hoe kun je zien de schoenen van je kind te klein zijn?

  • Je kind struikelt opeens vaker
  • Last van de hielen
  • Een ingegroeide teennagel
  • Een blauwe teennagel
  • Niet ver willen / kunnen lopen
  • Je kind klaagt over vermoeide voeten of benen
  • Pijn bij het rennen
  • Eelt of een likdoorn
  • Klachten in de knieën, heupen of zelfs rug
  • Andere (kromme) stand van de tenen

 

schoenen van je kind te klein

 

Nieuwe schoenen voor Fiene

Omdat wij nog lang niet uitgekeken zijn op de Adidasjes, heb ik een nieuw paar besteld bij Sarenza. Ik twijfelde nog even of ik toch niet voor een andere kleur strepen zou gaan, maar ik vind de combinatie wit / zwart zo lekker neutraal. Het past gewoon overal bij!

Fiene vindt het heerlijk om buiten te spelen en hard te rennen. Met deze sneakers kan ze dit weer volop doen, zonder zere voeten te krijgen! Dankzij de klittenband sluiting kan ze zelf haar schoenen aan en uit doen, wat toch wel heel fijn is.

 

schoenen van je kind te klein

 

Back to School met Sarenza

Zoek jij ook nog nieuwe schoenen voor het najaar? Check dan even de Back to School collectie bij Sarenza. Hier vind je namelijk een hele verzameling aan boots, schooltassen, diverse sneakers en nog veel meer! Bestellingen vanaf € 25,00 worden gratis bezorgd en ook retourneren is gratis, wat ik écht een pluspunt vind. Daarnaast heb je je bestelling (indien voor 14.00 uur besteld) binnen 24 uur in huis en heb je maar liefst 100 dagen bedenktijd. Dat noem ik nog eens een aanrader!

 

Meet jij de voetjes regelmatig op?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

One thought on “Zijn de schoenen van je kind te klein? Zo merk je het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.