Rust in de kinderkamer, zelfs met donker roze

Twee jaar geleden hebben we als verrassing voor ons meisje een speelkamer van onze zolder gemaakt. Eén muur schilderde ik lichtroze en de rest hielden we wit. Zo was er als basis veel rust in de kinderkamer.

Dit jaar is deze ruimte veranderd in een speel-/slaapkamer, want onze dame wilde graag op de zolder slapen. Wel wilde ze dan graag veel donker roze in haar kamer. Prima, maar hoe houd je dan de rust in de ruimte?

Lees ook: Kledinghaakjes voor de kinderkamer

Rust in de kinderkamer

Vooral veel donker roze

Eén ding wist ze zeker, er moest donker roze op haar muren komen.. Hartstikke leuk om haar te laten kiezen natuurlijk, maar dit leek me niet zo’n goed plan. Een hysterisch gekleurde, donkere ruimte leek me niet heel fijn, dus zochten we met elkaar naar een alternatief.

We bekeken van alles; behang voor kinderkamer, muurstickers, misschien een combinatie van behang en verf.. Maar het enige wat ze écht wilde, was vooral veel donker roze en niet alleen op 1 muur.

Rust in de kinderkamer mét kleur

Nadat we allerlei opties hadden bekeken, was onze dame nog niet echt enthousiast geworden. Het is ook gewoon veel te lastig voor een meisje van (toen nog) 5 om in te schatten hoe het er op de muur uitziet!

We besloten naar de bouwmarkt te gaan en haar de kleur roze uit te laten kiezen die ze zo mooi vond. Het werd inderdaad een aardig donkere kleur roze, waarbij we zelf nog twee lichtere tinten uitzochten.

We besloten 3 vlakken te maken:
– een breed, donker vlak aan de onderkant
– een smal vlak in een lichtere tint in het midden
– een breed, licht vlak aan de bovenkant

Deze gekleurde lijnen hebben we ook een stuk de hoek om laten lopen. Het is een zolderkamer met een schuin dak en hier en daar een nisje, waar we ook slim gebruik van maken. Zo loopt de gekleurde muur via een nisje door naar de de korte muur, waarop 2 van de 3 kleuren doorlopen. Door de eenheid voel je toch de rust in de kinderkamer, ook dankzij de combinatie met de overige lichte tinten.

Nisje met boeken

Iedereen tevreden

Uiteindelijk is het resultaat nog mooier geworden dan we hadden verwacht, dus ons plan is goed gelukt! Ook ons meisje is heel erg blij met haar muren (en de rest van haar kamer), wat natuurlijk het aller belangrijkste is.

Hebben jouw kinderen ook duidelijke voorkeuren voor hun kamer?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.