De rotklusjes van het ouderschap

Vorige maand werd ik door Marguerita van Marstyle getagd om de ‘rotklusjes van het ouderschap’ TAG in te vullen. Laten we eerlijk zijn, naast al het leuke en lieve wat kinderen met zich meebrengen, zijn er natuurlijk allerlei extra rotklusjes die ook gewoon gedaan moeten worden. Of ik daar zo strikt in ben? Ehm.. nee niet altijd en dat biecht ik dan ook op.

 

Rotklusjes van het ouderschap

 

Rotklusjes van het ouderschap

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Daar ga ik gelijk al… dat doe ik als ik zie dat het nodig is – of de dag erna als ik het alweer vergeten ben. Op zich vind ik dit nog niet eens echt een rotklusje, maar we hebben hier gewoon geen vaste routine in. Ik merk het dan ook vaak op dat het weer nodig is als we niet thuis zijn en eenmaal thuis is het me alweer ontschoten.

 

Hoe vaak verschoon je het bed van je kleintje?

Dat doe ik elke week, net als ons eigen beddengoed. Wanneer het nodig is, verschoon ik het natuurlijk ook tussendoor, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor.

 

Hoe vaak maak je de oren schoon?

Als ik eraan denk doe ik dat als ze in bad zit en bij het afdrogen drogen we ook de oortjes goed uit. Ik moet ook zeggen dat ik eigenlijk nog nooit viezigheid ben tegengekomen, dus daar is ze denk ik niet echt gevoelig voor.

 

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat doen we allebei, net hoe het loopt. Dat was vroeger al zo met de luiers en nu nog steeds bij de wc. Ik poets wel de meeste billetjes, maar dat is ook logisch omdat ik vaker thuis ben.

Ik hoor wel eens dat er vaders zijn die geen luiers verschonen.. Dan denk ik echt ‘hoe dan?’! Dan zal de papa in kwestie ook nooit alleen zijn met zijn kindje of eens samen met zijn kindje iets leuks kunnen doen – of zou hij die vieze luier dan gewoon aan laten? Dat zou pas zielig zijn..

 

Wie staat er ‘s nachts op als je kindje wakker wordt?

Over het algemeen doet Michiel dat! Ik slaap meestal overal doorheen – echt heel erg haha. Gelukkig wordt Fiene bijna nooit wakker 😉 . De eerste maanden nadat Fiene geboren was, deden we het vaak samen of verdeelden we het en dat ging prima. We hebben gelukkig een kind dat heel goed slaapt!

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dat doe ik altijd. Ik plan het ook altijd in op een dag dat ik niet werk, dus dat is dan ook net zo makkelijk. De afgelopen keren kreeg ze geen inenting, dus dat was wel prettig! Maar ik geloof dat ze bij de volgende afspraak ook weer in een inenting krijgt, dus ik ben benieuwd hoe het gaat. Zo sneu altijd!

 

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit willen?

Dan ligt er maar net aan wie de oppas wordt haha. Tot nu toe hebben we Fiene altijd bij familieleden onder kunnen brengen en de ene keer heeft Michiel dat gevraagd en een andere keer was ik het.

 

Als je moest kiezen, wat vond je dan het aller, aller, aller ergste klusje waar je enorm tegenop keek?

Overgeefsel! Ik kan er dus echt niet bij blijven staan als iemand aan het overgeven is, want dan ga ik meedoen – echt verschrikkelijk! Ik heb er dan ook enorm tegenop gezien dat Fiene een keer zou overgeven, want dat wilde ik echt niet bij haar doen. We kunnen wel zeggen dat ze het lang genoeg heeft uitgesteld, want afgelopen zomer kwam het voor het eerst voor (en dan wel gelijk de hele week).

Blijkbaar is het anders als het van je eigen kind is, want hoewel het nog steeds niet lekker is, viel het me alles mee! Gelukkig maar, want op een gegeven moment zaten we samen in de wachtkamer bij de huisarts en spuugde ze zichzelf, mij en de wachtkamer helemaal onder.

 

Nou dat viel nog best mee! De credits voor het bedenken van deze TAG gaan naar Charlotte van Aukjeswereld. Op mijn beurt tag ik Madelon om ook eens te vertellen over de rotklusjes van het ouderschap.

Welk klusje vind jij het minst leuk?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Afbeelding familie via Shutterstock.

 

One thought on “De rotklusjes van het ouderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.