Rompompom Schooltje spelen voor kleuters

Het is jullie vast niet ontgaan dat Fiene sinds kort op de basisschool zit. Wij hebben een echte kleuter in huis, die dagelijks met nieuwe uitdrukkingen thuiskomt. De ene keer van de juf, de andere keer van een klasgenootje, maar je merkt dat ze alle informatie opslurpt! Speciaal voor kleuters is er nu Rompompom Schooltje spelen, zodat ze thuis nog even verder kunnen oefenen.

 

Rompompom Schooltje spelen

 

Rompompom Schooltje spelen 

Na het succesvolle Schooltje spelen van Maan Roos Vis voor kinderen in groep 3, heeft Zwijssen nu een versie uitgebracht die speciaal voor kleuters is. Met Rompompom Schooltje Spelen leren kleuters oefenen met de leerstof van school. In de kleuterklas maken ze kennis met letters en cijfers. Met de werkboekjes kleuren, letters en cijfers kunnen kleuters lekker aan de slag. Ook kunnen kinderen spelen met de speelpoppetjes van Pompom, Loeloe en Poes Snoes.

Speciaal voor kinderen in groep 1 en 2 ontwikkelt Zwijsen Rompompom-spellen. De spelletjes sluiten aan bij Schatkist, het meest gebruikte totaalaanbod op Nederlandse scholen. Net zoals in Schatkist staat Pompom centraal. De Rompompom-spellen stimuleren (net als Schatkist) de ontwikkeling van taal, lezen, rekenen en sociaal-emotionele vaardigheden.

 

Wat zit erin?

Het spel bestaat uit een alles-in-1 koffer. De koffer kun je aan beide kanten uitklappen (hieronder de ‘juf’-kant), waardoor je aan de ene kant de juf kunt spelen en aan de andere kant zelf aan de slag kunt op ‘school’.

Rompompom Schooltje spelen

In de koffer vind je:

  • 8 dubbelzijdige oefenkaarten (uitwisbaar)
  • 2 uitwisbare stiften (zwart en rood)
  • Een schoolbel
  • 3 speelpoppetjes (Pompom, Loeloe en Poes Snoes)
  • 3 werkboekjes (kleuren, letters en cijfers)
  • Een stickervel
  • Een diploma
  • Een handleiding

 

Zelf schooltje spelen

Bij het uitpakken is Fiene direct enthousiast. Ze herkent Pompom van school, want daar werken ze met de Schatkist methode, waar we tijdens onze eerste ouderavond ook meer over hoorden. Zo fijn dat dit daarbij aansluit!

De koffer

Rompompom Schooltje spelen

Nadat ik Fiene verteld heb wat het precies voor spel is en wat ze er allemaal mee zou kunnen doen, weet ze niet hoe snel ze de kofferkant van de juf moet kiezen. Nu kan ze zelf de juf zijn! Ik geloof dat ze het meest blij is met de bijgeleverde schoolbel. Ik kan je direct vertellen dat dat voor mij nou precies het minst geliefde onderdeel is (lees: KLINGELING KLINGELING KLINGELING). Maar ach, ze moet als juf de kinderen toch echt even laten weten dat het tijd is 😉 .

 

Rompompom Schooltje spelen

Toch is ze ook erg benieuwd wat de leerling-kant inhoudt en draaien we de boel om. Die kant van de koffer staat vol met (kleine!) letters en cijfers, die ze na kan schrijven. Ze begint met de cijfers en is heel trots op haar eigen werk!

 

De oefenkaarten

Rompompom Schooltje spelen

Aangezien de 8 dubbelzijdige oefenkaarten uitwisbaar zijn, kun je deze steeds weer opnieuw uitvoeren, invullen en aankruisen. De 16 opdrachtjes zijn heel divers. Zo is er bijvoorbeeld ‘Wat voor weer is het vandaag’ en ‘Hoe voel je je vandaag’, waarmee je kindje wat over zichzelf of een situatie kan vertellen. Ook vind je een oefenkaart met een tekenlesje voor de fijne motoriek en hand-oog coördinatie.

Verder zijn er zoekplaatkaarten die ook als vertelplaten kunnen worden gebruikt, verhaaltjes die je samen leest, platen over kleding of eten en drinken, maar ook lege kaarten die de creativiteit van je kindje stimuleren. Je kind kan dan zelf verzinnen wat hij of zij wil tekenen en / of schrijven.

Op de oefenplaat op de foto heeft Fiene de opdracht gekregen om Pompom na te tekenen. Er staat een stap-voor-stap uitleg hoe ze dit kan doen. Zo schattig dat dat hoofdje dan toch nog benen, armen én een hoedje erbij krijgt haha.

 

De werkboekjes

Rompompom Schooltje spelen

Naast de oefenkaarten, zitten er drie werkboekjes in de koffer. Met deze werkboekjes gaat je kindje aan de slag met letters, cijfers, kleuren en vormen. Het fijne is dat je kindje niet perse alle letters hoeft te kennen om met de boekjes te gaan oefenen. Ze leren bijvoorbeeld bepaalde klanken aan letters te koppelen en het herkennen en schrijven van letters. Heel fijn voor kleuters dus!

De werkboekjes worden wel met pen of potlood ingevuld en zijn dus niet uitwisbaar.

 

Rompompom Schooltje spelen valt enorm in de smaak bij onze beginnende kleuter! Heel fijn dat er gebruik wordt gemaakt van kleine letters in plaats van de hoofdletters die je vaak bij kinderspeelgoed ziet. Het feit dat het aansluit bij de kleuterklas vind ik ontzettend fijn!

Wat mij betreft dus écht een aanrader – wellicht alvast een handige tip Sinterklaas? 😉

 

Ken jij de producten van Rompompom al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.