Roll your Puzzle | Legpuzzels maken zonder de rommel op tafel

Wanneer heb jij voor het laatst een legpuzzel gemaakt? En dan niet zo eentje van maximaal 50 stukjes met je kindje, maar gewoon zelf ter ontspanning? Ik deed het vroeger vaker, maar met een kind in huis vond ik dat toch allemaal wat lastiger. Maar weet je dat dat met een ‘Roll your Puzzle’ dus helemaal niet zo lastig hoeft te zijn?!

 

Roll your Puzzle

 

Niet meer puzzelen

Na alle puzzels die ik de afgelopen tijd met Fiene heb gedaan, begon het bij mij ook wel weer te kriebelen. ‘Zal ik zelf ook weer een keer een puzzel maken?’ Maar al snel kwam ik dan tot de conclusie dat dat helemaal niet handig zou zijn. De eettafel zou dagen lang bezet zijn, dus hoe doen we dat dan met eten? En zal Fiene die losse stukjes dan wel laten liggen? Of veegt ze die in een onbewaakt moment aan de kant voor haar eigen speelgoed, waardoor mijn puzzel niet meer compleet is..? Al snel bedacht ik me dan dat ik ook nog genoeg andere dingen moest doen, waardoor de puzzel nóg langer op tafel zou moeten blijven liggen en het dus niet handig was.

 

Roll your Puzzle

 

Roll your Puzzle

Zoals ik al aangaf, waren deze gedachten eigenlijk helemaal niet nodig, want je kunt ook gebruik maken van een ‘Roll your Puzzle’! Een handig opruimsysteem van Ravensburger, waar je je (niet afgemaakte) puzzel in kunt rollen en bewaren. Zo heb je je tafel gewoon vrij voor andere dingen en kun je weer verder puzzelen wanneer het jou uitkomt!

 

Aan de slag!

Hoe leuk om zo toch weer een puzzel te kunnen maken! Om de werking van het opbergsysteem uit te proberen, ontving ik een ‘Roll your Puzzle’ én een puzzel naar keuze van Ravensburger. Ik koos de vrolijke Disney puzzel ‘Mickey is jarig‘ van 1000 stukjes, want het leek me een leuk idee dat Fiene me mee zou kunnen helpen en deze zou haar zeker aanspreken.

Zodra ik begon met het uitpakken van de puzzel en het uitvouwen van het ‘Roll your Puzzle’ doek (vilt) waarop je de puzzel maakt, stond mijn meisje er al nieuwsgierig bij. Omdat het zo’n grote puzzel is klom ze al snel op de tafel om alle stukjes van de randen mee te zoeken, want daar beginnen wij altijd mee.

 

Samen puzzelen - Roll your Puzzle

 

Zodra we de rand voor elkaar hadden, werd ik al snel aan mijn lot overgelaten. Een puzzel van 1000 stukjes is natuurlijk ook wat lastiger dan eentje van 50 stukjes, die ze zelf altijd doet. Mijn kleuter ging aan de slag met haar eigen puzzels, waarbij ik steeds een update kreeg van het aantal dat zij er al af had. En ik? Ik was eigenlijk heel ontspannen bezig met mijn eigen puzzel, terwijl de tijd voorbij vloog.

Eind van de middag rolde ik mijn eerste opzet van de puzzel netjes op in het opbergsysteem en had ik de tafel weer helemaal vrij. Het oprollen gaat ook heel handig; je legt de plastic buis op het doek met de puzzel en rolt het doek er heel gemakkelijk omheen. Eenmaal opgerold zet je het vast met de twee bijgeleverde elastieken en dat was het!

Na deze eerste middag was ik veel weg en had ik geen tijd om verder te puzzelen, maar doordat het niet in de weg ligt, is dat dus geen probleem. Zo kun je weer rustig verder puzzelen wanneer het jou uitkomt.

Ravensburger Puzzel

De oplettende kijker ziet overigens dat de puzzel alsnog een stukje mist.. Geen idee hoe ik het voor elkaar heb gekregen en écht balen, maar ik heb het stukje nergens kunnen vinden. Wel weet ik dat ik het niet uit de Roll your Puzzle is gevallen, want dat stukje heeft nooit in de puzzel gelegen.

 

Productinfo

Mijn ‘Roll your Puzzle’ is geschikt voor puzzels tot 1500 stukjes. Het bestaat uit een vilten ondergrond van 110 x 66 cm, 8 kunststof delen om een buis van te maken en 2 elastieken banden. De puzzel ‘Mickey is jarig’ die ik hier heb gemaakt bestaat uit 1000 stukjes, dus ik had aan de randen nog aardig wat ruimte over. Er bestaat overigens ook een ‘Roll your Puzzle XXL’, die geschikt is voor legpuzzels van 1000 – 3000 stukjes.

 

Wanneer heb jij voor het laatst een legpuzzel gemaakt?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

 

One thought on “Roll your Puzzle | Legpuzzels maken zonder de rommel op tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.