Review | SES Mijn eerste vingerverf kaarten

Onze knutselkont had geluk, want ik mocht weer een fijn pakket van SES Creative ontvangen! Fiene werd helemaal blij toen ze zag wat er allemaal in de doos zat, dus we zijn snel met het eerste setje aan de slag gegaan. Vandaag in de review: SES Mijn eerste vingerverf kaarten.

 

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

 

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

Het pakketje SES Mijn eerste vingerverf kaarten bevat het volgende:

  • 8 grappige kartonnen (dieren)kaartjes
  • 8 witte velletjes papier om op te verven
  • drie potjes vingerverf in de kleuren rood, blauw en geel

De vrolijke kaartjes van karton zijn gedeeltelijk gestanst, waardoor je een deel van de kaart uit kunt drukken. Bij het konijntje hierboven kun je bijvoorbeeld het lijfje uitdrukken. Het idee is dat je dit kaartje op de (natte) vingerverf tekening legt, waardoor je een heel vrolijk gekleurd konijntje maakt.

 

Vingerverven

Fiene vindt verven erg leuk, maar gebruikt daar wel het liefst een kwastje bij. Of beter gezegd, ze gebruikt het liefst een kwastje per kleur, zodat de kleuren niet mengen. Maar omdat toch eigenlijk ook heel goed is voor een kind om juist lekker ‘vies’ bezig te zijn, was dit een welkom knutselpakketje!

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

‘Waar zijn mijn kwasten?’ was dan ook de eerste vraag die ik kreeg, toen ik aangaf dat ze lekker kon gaan verven. Gelukkig vond ze het eigenlijk wel een beetje spannend om het met haar vingers te doen, dus ze ging aan de slag.

Eerst voorzichtig met 1 vingertje in de verf, een randje verven en vervolgens haar vinger afvegen om deze weer in een nieuwe kleur te kunnen dopen. Stiekem moet ik lachen om hoe secuur ze te werk gaat, maar ik laat haar lekker gaan en lever een doekje aan zodra deze gevraagd wordt. Als ze een tweede velletje aan het verven is, merk ik dat ze wat ‘losser’ wordt. Haar handje zit al aardig onder de verf en ze begint wat baldadiger te verven – leuk!

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

Na het derde velletje is ze om! Met twee handen tegelijk prut ze het velletje helemaal vol met verf en mengt ze de bestaande kleuren tot nieuwe kleuren, wat ze helemaal leuk vindt.

 

Diertjes maken

Dan stap twee, het maken van de gekleurde dieren. Het is de bedoeling om de kartonnen kaartjes op de (nog natte) kunstwerken te leggen, waardoor ze als het ware vastplakken. Het net gemaakte kunstwerk is dan door het kaartje heen te zien, waardoor je een heel vrolijk gekleurd diertje krijgt.

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

Dit ging ‘m bij ons niet worden. Fiene was zo blij met haar resultaat, dat ze echt niet wilde dat we daar iets overheen zouden plakken! We hebben dan ook een compromis gesloten door deze eerst op te laten drogen.

De volgende dag was de verf helemaal droog en koos Fiene 5 dieren uit. Deze hebben we eroverheen gelegd en vastgemaakt met een plakbandje. Extra voordeel hiervan is dat je de kaartjes kunt hergebruiken! Met de verfkunstwerken geef je de dieren een heel speciaal effect.

SES Mijn eerste vingerverf kaarten

 

SES Mijn eerste vingerverf kaarten is speciaal voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar. Lekker kliederen en vies worden!
Onder andere verkrijgbaar bij bol.com:

 

Duikt jouw kind altijd gelijk vol in de verf?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Meer reviews van SES Creative? Lees dan dit even:

Dit artikel bevat affiliate links.

12 comments on “Review | SES Mijn eerste vingerverf kaarten

  1. Dat ziet er leuk uit! Grappig; hier ook een peuter die liever voor kwasten gaat (al douwt ie die dan wel weer in alle kleuren zodat we eindigen met alleen maar bruin, haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.