Review | SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken

Wat is het toch leuk om steeds iets creatiefs te doen met de producten van SES Creative! In een productenpakket dat wij een tijdje geleden ontvingen, zat ook de doos SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken. Een flink pakket met drie verschillende knutselopties, die we allemaal hebben uitgeprobeerd!

 

SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken – de inhoud

SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken

SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken is een flink pakket, waarmee kinderen vanaf 3 jaar op een leuke en veilige manier allerlei basisvaardigheden kunnen ontwikkelen.

De inhoud:

  • Een veilige kinderschaar
  • Voorbedrukte knipvellen
  • 2 velletjes met foam mozaïekstickers
  • 2 voorbedrukte mozaïekkaarten
  • Een prikmat
  • Een prikpen
  • Diverse prikkaarten

 

Knippen

We beginnen met het knippakket. Het schaartje is een veilige schaar, waarmee je kindje geen haren of textiel kan knippen. Ik heb overigens geprobeerd of ik ermee in mijn vingers kon knippen en dat was eigenlijk ook niet te doen. De voorbedrukte knipvellen zijn heel vrolijk en nodigen gelijk uit om mee aan de slag te gaan. Ieder vel heeft andere kniprandjes; van rechttoe rechtaan tot hoekig en ronde vormen. Hierdoor blijft het ook echt uitdagend voor je kindje als het eenmaal lukt.

 

Knippen

Fiene had nog niet eerder een schaartje in haar handen gehad en dat was goed te merken. Ze moest eerst even onder de knie krijgen hoe ze de schaar precies vast moest houden en daarbij kwamen we er al snel achter dat haar handjes eigenlijk nog wat te klein zijn voor het schaartje haha.

Ze kreeg de schaar niet goed open, hoe ver ze haar vingertjes ook uit elkaar hield. Op een gegeven moment had ze de (kleine) slag wel te pakken en pakten we een velletje erbij met de simpele rechte lijntjes. Helaas was de opening van het schaartje niet groot genoeg om ook echt te knippen (wat ook echt best lastig gaat met zo’n veilige schaar) en het velletje bleef heel.

Er zal vast een manier zijn om het openen van het schaartje alsnog onder de knie te krijgen, maar ons meisje was er even klaar mee haha. We gaan het zeker vaker oefenen, want het is toch wel een heel handig pakket om zo het knippen onder de knie te krijgen.

 

Mozaïeken

Mozaïeken

We besloten verder te gaan naar de volgende activiteit: mozaïeken! Stickers plakken is al heel lang één van de favoriete knutselactiviteiten van Fiene en dit pakketje sprak haar dan ook direct aan. Het is de bedoeling om de foam mozaïekstickers op de vrolijke, voorbedrukte platen te plakken, kleur op kleur en vorm op vorm.

 

Mozaïeken

Dit is dus echt helemaal in haar straatje. Alle stickertjes wilde ze zelf lospulken van de velletjes – ik mocht alleen meekijken. Heel geconcentreerd en met veel precisie werden ze vervolgens op de juiste plek geplakt.  Van de ronde stickers zijn er 2 verschillende groottes, dus daar moest ze even goed kijken – maar ook dat is goed gelukt.

Een leuke activiteit waarvan ze het eigenlijk een beetje jammer vond dat er maar 2 platen waren.

 

Prikken

Prikken

Wow, this brings back memories! Jeetje zeg, dit had ik echt al in geen jaren meer gezien. Ik weet nog goed dat ik vroeger allerlei figuren aan het uitprikken ben geweest op mijn prikblok. Zo grappig dat je nu aan je eigen dochter mag uitleggen hoe het werkt!

Ook hier zijn de platen weer heel vrolijk en divers. Van makkelijke lijntjes tot uitdagende vormen voor de wat meer gevorderde ‘prikker’.

Opmerking:
Het is geen naald, maar een prikpen blijft natuurlijk wel wat scherp. Houd hier dus even rekening mee voordat je het aan je kindje geeft.

 

Prikken

Nadat ik het een keertje heb voorgedaan, wil Fiene zelf ook heel graag aan de slag. Ze prikt erop los (meer naast de puntjes dan erop, maar ach 😉 ) en heeft al snel een aardig lijntje geprikt. Het liefst begint ze steeds aan een nieuw lijntje, omdat daar nog zoveel stipjes staan en het idee van ‘prikken om iets los te krijgen’ gaat nog een beetje aan haar voorbij. Ik heb steeds wat meegeholpen (jeetje wat duurt het lang voordat het loskomt haha) en na een paar randjes begrijpt ze het idee ook meer.

We hebben nu de prikkaart met de lijntjes gebruikt om te oefenen en dat is goed gelukt! Het was duidelijk voor haar dat ze de kaart op het prikblok moest laten liggen om resultaat te krijgen. Na 1 kaart was ze er een beetje klaar mee, ook omdat we natuurlijk al een tijdje aan het knutselen waren. Wel heeft ze de kaart al uitgekozen die ze de volgende keer wil prikken (het huisje), dus ze vond het leuk om te doen!

 

Wat ons betreft een knutselpakket dat écht de moeite waard is! SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken is verkrijgbaar vanaf € 10,99 en onder andere te koop bij bol.com.

Knutselt jouw kindje ook zo graag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

3 comments on “Review | SES Ik leer prikken, knippen en mozaïeken

  1. Ik was vroeger gek op prikken! Wist je dat ze dat op de Vrije School ook veel doen? En dat gáát in een tempo! Het schijnt goed te zijn voor de ontwikkeling van de ‘schrijfspieren’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.