Review | SES Bubble Tennis

Wie net als ik een peuter in huis heeft, zal waarschijnlijk de passie voor bellenblaas herkennen. De één wil graag zelf blazen (en gooit vervolgens het halve potje over zich heen) en de ander wil juist de bellen te pakken krijgen (en gooit vervolgens ook het halve potje over zich heen). Ons meisje deelt deze bellenblaas-passie en toen we een pakket van SES Creative ontvingen met SES Bubble Tennis erin, kon ze dan ook niet wachten om dat uit te proberen!

 

SES Bubble Tennis – de inhoud

Voordat we aan de slag gaan, bekijken we eerst even wat er allemaal in de doos zit.

De inhoud:

  • Een flesje met zeepoplossing
  • Een foam racket
  • Een blaastuitje om de bellen mee te blazen
  • Een plastick bakje om wat zeepoplossing in te doen
  • Een velletje met duidelijke afbeeldingen met uitleg

 

Stap voor stap even doornemen

SES Bubble Tennis is eigenlijk bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar. Fiene wordt volgende week pas 3 jaar, dus wij proberen het samen uit – zo moet het vast ook lukken! Voordat ik haar aan de slag laat gaan, doe ik de voorbereidingen en test ik het eerst even uit. Zo kan ik het stap voor stap met mijn meisje doornemen en wordt het gelijk wat duidelijker wat de bedoeling is.

SES Bubble Tennis - Stap voor stap

Ik begin met de zeepoplossing. Hiervan doe ik een klein laagje in het plastic bakje. In eerste instantie vond ik het best een klein flesje zeepoplossing, maar je hebt echt belachelijk weinig nodig voor flink wat bubbels, dus daar kunnen we wel even mee vooruit! Je dept vervolgens het blaastuitje in het bakje, om daarna voorzichtig een bel te blazen ter grootte van een tennisbal.

Om de bal van het blaastuitje los te krijgen, dien je deze op en neer te bewegen. Niet te snel, want dan klapt de bel, maar je merkt snel genoeg wat de meest handige manier is. Dat was makkelijk! Tijd om samen aan de slag te gaan, want ik verwacht dat Fiene dit ook gaat lukken.

 

Tijd om te tennissen!

SES Bubble Tennis - Smash

Ik vroeg Fiene wat ze wilde, blazen of tennissen. Ze koos gelijk voor tennissen, want ze zat al even te azen op het mooie rood / blauwe foam racket. Ik blies de bellen en Fiene zou ze hoog houden. Dat had ik geloof ik nog niet helemaal duidelijk uitgelegd, want ze smashte ze tegen de vlakte alsof ze op Roland Garros de wedstrijd van haar leven aan het spelen was..

Nadat een paar keer voordoen werd het haar duidelijk dat het juist niet de bedoeling was om deze bubbels neer te halen (haar favoriete bezigheid met de normale bellenblaas bellen). Ze probeerde het een paar keer en toen het ook echt lukte om de bellen te laten stuiteren, kreeg ze de smaak te pakken!

SES - Bubble Tennis - het lukt!

Helemaal trots laat ze de bellen een paar keer stuiteren!

 

Zelf bellen blazen

Nu wilde ze zelf ook eens proberen de bellen te blazen. ‘Ga jij maar tennissen mam..’ en ik kreeg het foam racket in mijn handen geduwd. Ik was erg benieuwd of dit haar ging lukken, want bij normale bellenblaas blaast ze vaak veel te hard óf ze gaat met haar mondje tegen het houdertje aan, waardoor er ook niks gebeurt. Hier is het de bedoeling het blaastuitje ook echt aan je mond te zetten in plaats van ervoor te houden, dus dat scheelt!

In eerste instantie blies ze weer veel te hard, waardoor er heel veel kleine belletjes uit het tuitje kwamen. Dat vond ze heel grappig, dus dat was het nieuwe spel.. Vele mini belletjes later wilde ze toch ook een grote bel maken en konden we weer verder met ons tennisspel.

En ja hoor! Met een beetje beleid (heel lastig voor een peuter..) lukte het toch echt om mooie grote bellen te blazen! Het ‘lossen’ van de bellen deden we samen, waarna we de bel weer hoog konden houden.

 

Onze conclusie

Hoewel de adviesleeftijd voor SES Bubble Tennis 5 jaar is, was dit met wat hulp goed te doen! Wel denk ik dat dit voor oudere kindjes nóg leuker is, want die kunnen natuurlijk allerlei trucjes uitproberen of zelfs samen over tennissen als ze twee rackets zouden hebben. Erg leuk buitenspeelgoed om er op een windstille dag bij te pakken. Onze bellen gingen er op een gegeven moment van tussen toen het begon te waaien, maar dat is logisch met bellenblaas ;).

 

SES Bubble Tennis (€ 8,99) is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar. Een navulling kost € 5,99.

 

Wat vind jij van Bubble Tennis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “Review | SES Bubble Tennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.