Review | Schelpen schilderen met SES Creative

Komt jouw kindje na een stranddag ook wel eens thuis met een emmer vol schelpen, waarna jij je afvraagt wat je daar nou weer mee moet? Dankzij SES Creative Schelpen schilderen hoef ik me dat nu niet meer af te vragen, want je kunt er ook lekker creatief mee aan de slag door ze te verven!

 

Schelpen schilderen met SES Creative

 

Inhoud SES Schelpen schilderen

Met dit pakket van SES Creative gaat het niet alleen om het schilderen van de schelpen, maar ook om het creëren van allerlei leuke figuurtjes en dieren met de schelpen. Het pakket heeft de volgende inhoud:

  • Schelpen
  • Chenilledraad
  • 6 trendy kleuren verf
  • Stickervel
  • Glitter
  • Penseel
  • Lijmcupje
  • Handleiding

Schelpen schilderen met SES Creative

 

Aan de slag met de schelpen

Bij dit pakket ga je in verschillende stappen te werk. Eerst moeten de schelpen geschilderd worden, die je vervolgens even moet laten drogen. Daarna kun je aan de slag met de lijm, glitters, stickers en de figuren die je kunt uitknippen in de handleiding.

Stap 1 – Schelpen schilderen

Schelpen verven met SES Creative

Ik wil het eerst even over de verfkleurtjes hebben. Wat zijn ze leuk! Verrassend fris en fleurig en echt eens iets anders dan het primaire rood, geel en blauw, wat regelmatig bij de pakketjes van SES Creative zit.

Je kunt de schelpen verven in zoveel kleuren als je wilt, maar Fiene koos ervoor om elke schelp één kleur te geven. Het grootste deel van de schelp nam ze zelf voor haar rekening en als hij bijna klaar was, vroeg ze mij de uiterste hoekjes nog even bij te werken. Sterk staaltje teamwork dus 😉 .

 

Schelpen schilderen - zelf kleuren mengen

Ondanks de ruime keuze in kleuren, miste Fiene toch nog wat tinten. Het roze vond ze te licht, dus maakten we ook een donkerdere versie (voor de zeemeermin). Ook oranje mocht niet ontbreken, dus ook die hebben we gemengd. Ze vond het trouwens heel leuk om dit zelf te doen en was helemaal onder de indruk van het effect wanneer je verschillende kleuren mengt.

 

Stap 2) – Figuurtjes maken

Na ongeveer een uur / anderhalf uur was de verf op de schelpen gedroogd en konden we verder met de volgende stap; het maken van de figuurtjes.

Schelpen schilderen met SES Creative

Achterin de handleiding staan diverse figuren om uit te knippen en als basis te gebruiken voor de schelpencreaties. Fiene koos de figuren en ik knipte ze vervolgens netjes voor haar uit.

 

Schelpen verven en figuren maken

Het het aanbrengen van de lijm (op de juiste plekken) is best nog een priegelwerkje, dus ben ik degene die lijmt en Fiene drukt de boel aan. We merken al snel dat de lijm even de tijd nodig heeft om te drogen, dus het aandrukken moet wel wat voorzichtig gebeuren. Ook het aanbrengen van de glitter heeft wat voeten in aarde en nadat er wat glitter door de woonkamer vloog toen Fiene het buisje opende, heb ik dat ook even overgenomen 😉 – onder strikte controle van de peuteropzichter natuurlijk. Na al het gelijm en geglitter plakt Fiene de stickertjes op de figuurtjes en is ze helemaal blij met het resultaat.

 

Schelpen schilderen

Ons resultaat na een middagje schelpen schilderen én figuren maken. We hebben nog een paar schelpen over, maar Fiene heeft het er al over dat we nog meer moeten zoeken. Ze wil een pot vol gekleurde schelpen maken, dus ik kan mijn lol nog op haha.

 

Nemen jullie ook wel een schelpen mee naar huis? Schilder je ze wel eens?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.