Review | Kerstmis van Dick Bruna

Ik wil het vandaag even over kerstmis hebben. En dan vooral over het boek! Misschien ken je dit boek nog van vroeger, het is namelijk een echte klassieker: Kerstmis van Dick Bruna!

Kerstmis van Dick Bruna

 

Kerstmis van Dick Bruna

In dit boek is het kerstverhaal op een mooie en eenvoudige manier beschreven en geïllustreerd door Dick Bruna. De stijl is heel herkenbaar; links de tekst en rechts de eenvoudige illustraties; typisch Dick Bruna! De illustraties spreken erg aan, wat het voorlezen bij jonge kinderen nóg leuker maakt!

20161201_154701-1

Het boek bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar en is nog steeds niet weg te denken uit de schappen. Ik vertelde mijn moeder dat we het boek hadden gekregen en ze herkende het direct. ‘Kerstmis’ gaat bij ons in de familie al generaties mee, zo leuk!

Wij gaan niet naar de kerk, maar ik vind het belangrijk dat Fiene weet wat er met kerstmis gevierd wordt. Dit boek is een mooie, speelse manier om het verhaal van de geboorte van Jezus aan kinderen te vertellen en aan de hand van illustraties wat duidelijker te maken.

 

Kerstengeltjes

Dit jaar is deze kerst klassieker nèt even anders! Om het boek een extraatje te geven, zijn er kerstengeltjes aan toegevoegd.

20161201_154508

Deze engeltjes worden nu gratis meegeleverd met het boek. De engeltjes kunnen opgehangen worden als kerstdecoratie of bijvoorbeeld gebruikt worden als boekenlegger.

Ons meisje is dól op deze engeltjes en gebruikt ze op het moment als aanvulling op het verhaal. Elke pagina heeft volgens haar minimaal één engeltje nodig 😉

 

Wat vindt ons peutermeisje ervan?

Aangezien ons peutermeisje gek is op nijntje, was het geen verrassing dat ook deze creatie van Dick Bruna goed in de smaak valt. Ze vindt het heerlijk om voorgelezen te worden en ze doet lekker mee door van alles aan te wijzen op de illustraties.

Haar meest favoriete pagina:

Kerstmis - herders met schapen

Op de één of andere manier is de eerste pagina uit het boek over de herders met hun schapen echt hilarisch. De meest grappige oneliners komen voorbij en ze gaan allemaal over de schapen.

  • ‘Oooh dat zijn veel schapen!’
  • ‘Ooh mama, moet je kijken’
  • ‘Nou ja! Wat doen die daar nou weer’
  • ‘Gekke schapies’
  • ‘Echt veel… zó gek’

Ehm ja.. ik zie er persoonlijk niks grappigs aan.. maar ja, je kan maar lol hebben als peuter 😉

 

Onder de kerstboom

Het boek ‘Kerstmis’ is nu te koop, dus als je nog op zoek hebt naar een mooi cadeau voor onder de kerstboom dan kan ik je deze zeker aanraden!

Kerstmis (met gratis engeltjes)
ISBN: 978-90-73991-91-0
Prijs: 11,50 euro

.

Ken jij het boek nog van vroeger?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

12 comments on “Review | Kerstmis van Dick Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.