Review | Hatchimals Glittering Garden

Wij hebben sinds een paar weken een nieuw gezinslid. Hij heet Fleurie (zelf verzonnen door Fiene), is blauw met paarse vleugeltjes en zilveren glitters. Fleurie is best veeleisend en heeft een eigen willetje, wat er allemaal bij hoort. Fiene is Fleurie namelijk aan het opvoeden, want Fleurie is een Hatchimal! Eentje uit de Hatchimals Glittering Garden serie.

 

Hatchimals Glittering Garden

 

Hatchimals Glittering Garden

Het was dé rage van 2016, de Hatchimals van Spinmaster. Overal waren ze uitverkocht en iedereen wilde ze hebben. Meestal is een rage net zo snel voorbij als dat deze begon, maar met Hatchimals ligt dat toch echt anders. Op dit moment kun je zelfs kiezen uit verschillende Hatchimals series; de Surprise tweelingen én de Hatchimals Glittering Garden.

Wij mochten een Hatchimal Shimmering Draggle ontvangen uit de Glittering Garden serie. De doos bevat een prachtig ei met blauwe en paarse stippen én natuurlijk glitters! De inhoud van het ei een schattig draakje met glitters, maar voordat de Hatchimal is uitgebroed, weet je niet welke kleur erin zit.

 

Fase 1 – Ei

Hatchimals Glittering Garden - Fase 1

 

De verzorging van je Hatchimal begint al bij het ei. Het beestje moet namelijk eerst uitbroeden en dat kan hij niet alleen! Zodra je het ei uit de doos haalt, begint het proces. De Hatchimal maakt allerlei geluidjes en als je goed naar het ei kijkt, zie je zelfs gekleurde oogjes oplichten! Aan de kleur van de ogen kun je zien wat je Hatchimal nodig heeft. In deze fase is dit vooral veel liefde en aandacht, wat je kindje kan geven door midden van een aaitje over het ei.

Fiene kon niet wachten tot ik het ei uit de verpakking had gehaald, ze vond het zó spannend! We hadden niet verwacht dat het beestje al zo snel van zich zou laten horen, dus Fiene schrok zich een hoedje toen ze geluid uit het ei hoorde komen. ‘Ooh mam, die wil eruit!’ Nou, dat klopt op zich wel en daar gingen wij hem bij helpen!

 

Hatchimal Glittering Garden - Fase 1

 

Heel mooi om te zien hoe trots ze was dat ze zo’n verantwoordelijke taak had gekregen. Aan de kleur van de ogen kun je zien wat de emotie van je Hatchimal is en dus wat hij nodig heeft. Fiene ging in een donker hoekje op de bank zitten (waardoor de ogen beter te zien waren) en riep elke kleur die ze zag. Ik zocht vervolgens snel het antwoord in de duidelijke handleiding. Het viel me direct op dat het best een veeleisend beestje is haha.

 

Fase 2 – Uit het ei komen

Hatchimals Glittering Garden - Fase 2

 

Na een minuut of 20 begon het beestje tegen zijn ei te tikken. Ik had gelezen dat de ogen van de Hatchimal diverse kleuren achter elkaar zou krijgen als het tijd was om uit te komen, maar dit was ons niet opgevallen. Het scheelt ook dat we op dat moment in het volle licht zaten, dan zijn de ogen wat minder goed te zien dan in het donker.

We hebben het ei direct op het dressoir gezet om te kijken wat er zou gebeuren. Fiene stond stilletjes en vol verwachting te kijken naar wat er gebeurde – ze was er helemaal vol van. Af en toe stopte het beestje even met pikken en valt het stil, waarbij je het ei kunt aaien om hem te stimuleren weer verder te gaan. De Hatchimal heeft je dus echt nodig om uit te komen.

 

Hatchimals Glittering Garden - Fase 2

 

Tijdens het uitkomen konden we al een beetje spieken en al snel zag Fiene welke kleur háár beestje had. ‘Maaaam, hij is blaaauuw!’ Ik denk niet dat de kleur echt uitmaakte, maar ze was heel blij dat ze de kleur ontdekt had. Het uitbroeden van het ei duurde ook ongeveer 20 minuten.

 

Fase 3 – Baby

Hatchimals Glittering Garden - Baby

 

En daar is hij dan, onze ‘zelf geboren’ (Fiene’s tekst) Hatchimal! Als we de Hatchimal uit het ei halen, zingt het “Hatchi Birthday”; een teken dat de volgende fase is begonnen. Ze geeft hem (of haar?) de naam Fleurie en vindt hem prachtig. Met zijn zachte vacht in het lichtblauw, een geel buikje en zilverkleurige glitters is het een vrolijk gekleurd beestje.

In dit stadium heeft de Hatchimal veel verzorging nodig, wat je aan de kleur van de ogen af kunt lezen. Dit gaat al een stuk gemakkelijker nu het ei er niet meer tussen zit. Als een echt moedertje gaat ze ermee aan de slag.

 

Hatchimals Glittering Garden - kroelen

 

Het blijft een veeleisend diertje, dat steeds weer een nieuwe interactie nodig heeft. Waar ik nog in de handleiding kijk wat die paarse oogjes ook al weer betekenen, is Fiene hem al weer eten aan het geven. Onze peuter heeft dus al snel door wat elk kleurtje betekent en ze voedt, troost en knuffelt het beestje alsof haar leven ervan af hangt.

 

Fase 4 – Peuter

De overgang naar de peuterfase hebben wij een beetje gemist. Fiene neemt haar Hatchimal graag overal mee naartoe en ergens tussen een bezoek aan mijn zus en de thuiskomst is onze Fleurie waarschijnlijk naar de volgende fase overgegaan, want opeens kon hij weer allerlei nieuwe dingen. Gelukkig kun je checken in welke fase jouw Hatchimal zit, door op zijn buikje te drukken en dan de oogkleur te checken.

De eerste kleur van de ogen die je ziet is:

  • GEEL en je hoort gegiechel. Je Hatchimal zit in fase 3: Baby
  • PAARS (dansmodus). Je Hatchimal zit in fase 4: Peuter
  • ROOD (tikkertje). Je Hatchimal zit in fase 5: Kind

 

 

De peuterfase is heel leuk. Naast de basisbehoeften uit de vorige fase, kun je je Hatchimal nu leren lopen en dansen én, favoriet bij mijn dochter, napraten!

 

Fase 5 – Kind

En daar is het liedje weer; “Hatchi Birthday”, wat betekent dat de peuter een kind is geworden!

Een nieuwe fase betekent wéér nieuwe interacties. De Hatchimal kan sowieso alles nog uit de vorige fases, maar dit wordt in fase 5 aangevuld met allerlei leuke nieuwe spelletjes. Je ontdekt steeds weer nieuwe interacties en dat maakt het ontzettend leuk om mee te spelen.

 

Hatchimal Glittering Garden - Spelen

 

Onze conclusie

Als je alles hierboven gelezen hebt, kan het geen verrassing zijn dat wij heel erg enthousiast zijn over de Hatchimals Glittering Garden. Hoewel de aanbevolen leeftijd 5+ is, vindt onze peuter dit al ge-wel-dig! Binnen no time heeft ze in de gaten wat het nodig heeft en als een echte mama ontfermt ze zich over haar ‘kindje’.

 

Hatchimals Glittering Garden - eten

 

Je kindje kan het ei zelf uitbroeden en houdt er daarna een diertje aan over om te verzorgen en te vertroetelen, dat klinkt natuurlijk al als een succesformule. Als je het mij vraagt is dat het ook echt!

Ik heb me verbaasd over de vele mogelijkheden en interacties in de verschillende fases van de Hatchimal. Wat een uitdagend speelgoed!

De Hatchimals Glittering Garden is onder andere verkrijgbaar bij bol.com:

 

Wat vind jij van de Hatchimals?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

 

15 comments on “Review | Hatchimals Glittering Garden

  1. Aan de ene kant houd ik niet heel veel van dit soort speelgoed (ik wil altijd zo min mogelijk ‘electronisch’ speelgoed. Liever Duplo, Lego, houten speelgoed. Je kent het wel). Aan de andere kant heb ik mij op nog best late leeftijd schuldig gemaakt aan het verzorgen van een Tamagotchi (sterker nog, hij ligt nog ergens in een laatje 😉 Ik snap best dat dit heeeeel erg leuk is voor een kind. Lieve foto’s!
    Rory onlangs geplaatst…Hoe gezellig ‘Gezinnig’ kan zijn. Iets met Checkpad en SlaapkletsMy Profile

  2. Wat grappig! Net als vroeger die Tamakotsji’s ofzoiets… Was ook helemaal leuk om te doen. Deze is niet virtueel dus meteen uitdagender!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.