Review | Funmais safari dieren van SES Creative

Wij mogen regelmatig wat leuke knutselproducten van SES Creative ontvangen, die wij graag uittesten en met jullie delen. Eén van die producten is het pakket Funmais safari dieren. Het enige wat je hierbij nodig hebt, is een beetje water. Wij gingen in de kerstvakantie een weekendje weg en besloten het mee te nemen om daar uit te proberen.

 

 

Funmais safari dieren

Ongeveer een jaartje gelezen zijn we al eens eerder aan de slag gegaan met playmais. Ik vond dat toen een beetje tegenvallen, omdat we niet veel verder kwamen dan een kleurrijke bal. Fiene was daar zelf overigens enorm blij mee en bombardeerde dat tot hét verjaardagscadeau voor oma haha. Mijn creativiteit laat dus eigenlijk een beetje te wensen over en daardoor blijft het toch vaak in de kast staan.

Deze Funmais safari dieren is wat dat betreft heel anders! Er zit namelijk een handleiding bij met allerlei voorbeelden die je na kunt maken! Dan ga je dus heel gericht aan de slag en kun je stap voor stap de leukste 3D safari dieren opbouwen.

Inhoud

  • Funmais mix 400 stuks (gemaakt van echte mais en is biologisch afbreekbaar)
  • een mesje (ook gemaakt van mais)
  • de handleiding met allerlei voorbeelden
  • een velletje stickers met de ogen van alle te maken dieren (niet op de foto – kwam ik pas later tegen in de doos)

 

Samenwerking onder de knie

Funmais safari dieren - snijden

 

Nadat Fiene eerst het voorbeeldenboekje uitgebreid had bekeken, koos ze de papegaai uit om als eerste te maken. Het leek mij niet de simpelste om mee te beginnen, maar ach, waarom ook niet! We hadden direct het mesje nodig, want de partjes funmais moesten in tweeën gesneden worden. Al snel bleek dat dat nog wat lastig was voor ons meisje, want dat moet echt wel met wat beleid gebeuren om te voorkomen dat het partje fijngeknepen wordt. We besluiten dat ik snij en zij de funmais in het schoteltje water doopt. De samenwerking is een feit!

 

Funmais safari dieren - dopen

 

Gezellig met z’n drieën aan tafel

Funmais safari dieren

 

Terwijl Fiene en ik druk aan ‘puzzelen’ zijn, komt Michiel ons te hulp. Het is toch wat lastiger dan het lijkt, want als je funmais te nat is, krimpt het nogal. Hierdoor zijn de verhoudingen van (in dit geval) de vogel al snel een beetje zoek en besluiten we de bewuste plekken weer op te vullen met vervangende stukjes mais. Al snel hebben we het weer opgelost en zitten we gezellig met z’n drieën te knutselen.

TIP: een vriendin tipte mij om de funmais niet direct in water te dopen, maar op een vel vochtig keukenrol.

Terwijl ik de papegaai afmaak (iets te secuur voor Fiene) gaan Michiel en Fiene aan de slag met de krokodil,

 

Funmais safari dieren

 

Leuk om te zien dat ze zelf ook steeds meer door krijgt hoe het werkt en ze bij het tweede safari dier als een speer gaat. Samen met Michiel rolt ze de tanden van de krokodil en in de tussentijd houdt ze mij op de hoogte van wat ze allemaal wel niet aan het doen is.

 

Resultaat en conclusie

Funmais safari dieren

 

Nou, die zijn toch wel heel stoer geworden, toch?! De krokodil zit ook best stevig in elkaar, vooral omdat we toen aardig de slag te pakken hadden. De papegaai zit er een beetje sneu bij, maar dat kwam vooral omdat we in het begin echt veel te veel water gebruikten, waardoor dat beest maar bleef krimpen haha.

Voor een meisje van 3 is dit echt wel lastig om zelf te doen, maar zo met elkaar ging het prima! Het was in het begin ook vooral even zoeken naar de juiste manier. Hoe snij je het makkelijkst een stuk funmais in tweeën? Hoeveel water heb je nodig om het te laten plakken? Het is echt een kwestie van uitproberen en je vooral niet te veel te laten leiden door het voorbeeld. Als jij denkt dat jouw diertje nog een extra stukje nodig heeft, dan doe je dat gewoon!

Een leuke, uitdagende knutselactiviteit, die voor herhaling vatbaar is!

 

Funmais safari dieren en heel veel andere leuke versies vind je onder andere bij Bol.com:

 

Wat is jouw ervaring met funmais?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

 

3 comments on “Review | Funmais safari dieren van SES Creative

  1. Wat gaaf! Ik vond het eerst ook niet zo bijzonder (en dochtertje eigenlijk ook niet). Gek, want ze is echt dol op knutselen. Nu ik dit zo zie, begrijp ik niet waarom we niet wat meer moeite hebben gedaan (er waren destijds alleen maar een soort van gekleurde platen bij, waar je de mais op moest leggen). Het is al weg gegeven namelijk. Geweldig die krokodil!
    Rory onlangs geplaatst…Hot Yoga, is het wat of is het niets? En waarom? + winactie dagpasMy Profile

  2. Wat een toffe dingen hebben jullie gemaakt! Ik vind playmaïs echt heel leuk speelgoed. Hier is het ook al jaren een topper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.