Kook mee MetMirjam – Vispotje

Resultaat vispotje

Wat eet jij vanavond? 

Soms heb ik weinig tijd of gewoon geen zin om nog even wat boodschappen te doen en maak ik het avondeten met wat we in huis hebben. We hebben altijd wel wat groente in de schaal liggen en ook in de vriezer is vaak nog wel wat vlees of vis te vinden.

Zo’n dag had ik afgelopen week dus ook en uiteindelijk hebben we heerlijk en ook nog eens gezond gegeten! Vandaag deel ik dit recept met jullie.

We hebben altijd wel uien en knoflook in huis. Er lagen nog wat tomaten en een paprika die toch echt eens opgesneden wilden worden. Ook had ik nog een restje bosuitjes in de groenteschaal.

Ik wist dat ik nog wat vis in de vriezer moest hebben, dus ik besloot een vispotje te maken!

 

Bereiding

Ik begon met het schoonmaken van de groenten en zette vast een pannetje met water op het vuur om de tomaten later te ontvellen.

Ik snipperde de uitjes en sneed de paprika in kleine blokjes. Ik sneed de tomaten kruislings in aan de onderkant en dompelde ze onder in het intussen kokende water gedurende ongeveer een half minuutje. Daarna haalde ik ze eruit en legde ze in een schaal met koud water, zo komen de vellen goed los.

Ik verhitte wat olie in de braadpan. Hierin bakte ik de uitjes en  paprika samen met de knoflook (lekker makkelijk uit de knoflookpers) op laag vuur gedurende een minuut of 5. In de tussentijd ontvelde ik de tomaten en sneed ik ze in kleine stukjes. Ik voegde ze toe in de pan, samen met het bouillonblokje en schonk er wat rosé bij (normaal gesproken zou ik er wat witte wijn bij doen, maar dat had ik niet in huis). Dit liet ik ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje stoven met de deksel op de pan.

In de vriezer ontdekte ik een stuk kabeljauw en nog wat grote garnalen en besloot deze er allebei in te doen. Nadat ik de vis had ontdooit en het overtollige vocht had gedept, sneed de kabeljauw in stukken, bestrooide deze nog even met wat peper en zout en voegde ze toe in de pan. De kabeljauw heeft echt niet zo lang nodig, dus na ongeveer 5 minuten was vispannetje gewoon klaar!

3 minuten voor tijd deed ik de garnalen in de pan erbij en de bosuitjes strooide ik eroverheen voordat ik ging opdienen, samen met wat peterselie (helaas had ik geen verse peterselie in huis, dus ik strooide wat uit een potje), peper en zout. We aten dit lekker met wat brood, een stokbroodje zou hier ook niet misstaan.

 

Voor je het weet heb je dus een heerlijk vispotje op tafel gezet! En Fiene kon gewoon lekker mee-eten, want de alcohol uit de wijn verdampt tijdens het koken.

 


MiDeel van de ingrediënten vispotjejn ingrediënten voor het vispotje:
(genoeg voor 4 personen)

 • 2 uien
 • 3 bosuitjes
 • 1 paprika
 • 5 tomaten (3 grote, 2 kleintjes)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 bouillonblokje (kip)
 • 200 gram kabeljauw
 • 200 gram grote garnalen
 • 250 ml rosé
 • peterselie
 • zout en peper

 

Ik maakte gelijk een dubbele portie, altijd handig om ingevroren te hebben voor een andere keer. De ingrediënten zijn puur gebaseerd op wat ik op voorraad had, hier kunnen dus nog heel veel lekkere variaties op worden gemaakt.

Misschien heb ik je kunnen inspireren met dit gezonde vispotje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Kook mee MetMirjam – Vispotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.