Recept: Quesadillas met gehakt

Michiel en ik zijn echte liefhebbers van de Mexicaanse keuken! We zijn bijvoorbeeld dol op quesadillas en we hebben daar al verschillende variaties op gemaakt. Wat ons betreft is deze versie van quesadillas met gehakt echt de ultieme topper en het recept deel ik dan ook graag met jullie 🙂


Wat heb je nodig voor 2 personen?

Tortilla wraps met vulling:Mais - Quesadillas met gehakt

 • 200 gram rundergehakt
 • een klein blikje mais
 • 4 grote tortilla wraps
 • 150 gram geraspte kaas

Kruidenmengsel voor het gehakt:

 • 2 theelepels paprikapoederBosuitjes - Quesadillas met gehakt
 • 1 theelepel komijn
 • 1 theelepel oregano
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1/2 theelepel uienpoeder
 • een snufje chilipeper
 • zout & peper naar smaak

Toppings en saus:Tomaten - Quesadillas met gehakt

 • 3 bosuitjes
 • 2 tomaten
 • 200 ml griekse yoghurt
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetrijpe avocado’s
 • zout & peper naar smaak

Quesadillas met gehakt

Voorbereidingen - Quesadillas met gehakt

Ik begin altijd met de voorbereidingen. Ik snij eerst de bosuitjes en tomaten fijn en doe ze in de schaaltjes waarin ze ook geserveerd gaan worden – dat is gelijk klaar. Ik laat ook de mais even uitlekken en zet de geraspte kaas en de tortilla wraps klaar. Ook pak ik de avocado’s erbij en snij ze doormidden.

 

Voorbereidingen guacamole - Quesadillas met gehakt

Voordat ik ga beginnen met het gehaktmengsel, ga ik eerst onze versie van guacamole (als het zo nog mag heten) maken. Voorheen maakte ik het met zure room, maar ik deze ben ik op een gegeven moment gaan vervangen door Griekse yoghurt – verrassend lekker en fris! Ik haal de pitten uit de avocado’s en schep ze leeg met een lepel. Vervolgens prak ik dit helemaal fijn. Als dit een aardig glad geheel is, schep ik de Griekse yoghurt erbij en pers ik de knoflook erdoor. Ik strooi er nog wat zout en peper naar smaak overheen en roer alles door elkaar. De saus is nu ook klaar! Door het zure van de yoghurt, hebben de avocado’s verder niks meer nodig om verkleuring tegen te gaan.

Guacamole - Quesadillas met gehakt

Ik doe er altijd aardig wat yoghurt door, omdat wij dit altijd erg lekker bij het gerecht vinden. Als er nog wat over blijft, gebruik ik dit vaak de volgende dag als een dressing door een salade.

 

Nu is het tijd om de pan op het vuur te zetten. Ik doe een beetje olie in de pan en rul het gehakt. Vervolgens doe ik de mais erbij. Dan gaan de kruiden er doorheen en deze laat ik nog een minuutje of twee meebakken.

Guacamole en quesadillas met gehakt

Ik leg tortilla wrap op een bord, beleg deze over de gehele oppervlakte met de helft van het gehaktmengsel en strooi daar de helft van de kaas overheen. Ik laat de kaas alvast een beetje smelten, door dit bord 1,5 minuut in de magnetron te zetten (750 Watt). Deze tortilla wrap gaat vervolgens in een koekenpan op het vuur en ik leg er nog een lege tortilla wrap overheen (als een soort tosti) – en bouw hiermee dus mijn quesadilla! Vervolgens bak ik deze aan twee kanten, zodat de quesadilla lekker krokant wordt. Zodra deze klaar is, snij ik de quesadilla in 4 punten. Dit alles herhaal ik met de resterende ingrediënten voor een tweede portie.

 

Eindresultaat - Quesadillas met gehakt

Ik serveer de quesadillas met gehakt inclusief tomaat en bosui toppings en een schepje ‘guacamole’ erbij. Dit alles serveer ik er ook los bij, dus dat kan nog naar hartenlust bijgevuld worden. Wat voor ons wel echt onmisbaar is bij dit gerecht, is een goede hotsauce!

 

Het enige wat ik nu nog kan zeggen, is: probeer het eens! Echt één van onze favorieten!

Wat is jouw favoriete Mexicaanse gerecht?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Quesadillas

15 comments on “Recept: Quesadillas met gehakt

  1. Taco’s zijn inderdaad ook zo lekker! Die vind ik alleen wel wat lastiger eten.. Op de één of andere manier zit ik altijd helemaal onder haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.