De juiste raambekleding in de kinderkamer

Onze keuze voor raambekleding in de kinderkamer was snel gemaakt en beviel ons heel goed. Maar is dit nog steeds de juiste keuze?

 

Raambekleding in de kinderkamer

 

Een rustige basis

Toen ik zwanger was van Fiene en wij de kinderkamer gingen stijlen, wisten we al snel wat we wilden. De ruimte was op dat moment heel neutraal, met wit en grijs als basis en al snel besloten we dat juist die kleuren ook perfect in ons idee voor de kinderkamer pasten. Deze basis hebben we dan ook gehouden.

Ik vind het heel belangrijk dat het goed donker kan zijn in een kinderkamer. Er hingen niet-verduisterende lichtgrijze rolgordijnen, die qua kleur perfect pasten. Daarnaast hadden we ze zelf op maat gemaakt, dus ik vond het zonde om ze weer weg te halen. We besloten er verduisterende gordijnen bij te hangen, in een knalroze kleur om al dat grijs met een knal tot leven te brengen. Op dat moment een prima keuze en we waren er dan ook heel tevreden over.

 

Nieuwe raambekleding in de kinderkamer?

Nu Fiene wat groter is, is ook de indeling van haar kamertje veranderd. Haar grote bed staat nu tegen de muur met de ramen en het gordijn hangt  naast haar bed. Hier blijft ze gelukkig wel van af, maar wanneer je de gordijnen opent of sluit, moet je altijd het bed verschuiven om ruimte te maken. Voordat je dat doet, moet je eerst even alle knuffels naar het midden van het bed schuiven, anders vallen ze tussen het bed en de muur.

Op zich geen ramp, maar hierdoor zijn we toch een beetje aan het twijfelen. Gaan we voor een andere indeling? Of kiezen we voor een verduisterend rolgordijn en halen we de gordijnen weg? Als we ervoor gaan, kiezen we wel voor een rolgordijn op maat van Inhuisplaza.nl, want waarom zelf moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Het leuke is wel dat ons meisje nu zelf groot genoeg is om mee te kiezen, wat het ook weer heel anders maakt dan de vorige keer.

 

Hoe heb jij de raambekleding in de kinderkamer(s) geregeld?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Disclaimer

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.