Quality time met moeder en zus

Ondanks het feit dat we elkaar dagelijks spreken of zien, komt het maar weinig voor dat we echt met z’n drietjes op pad gaan. Zonde eigenlijk, want dan komen vaak de mooiste en meest waardevolle gesprekken op gang. Dit moest anders, besloten wij. Daarom zijn we afgelopen weekend een nachtje weggeweest met z’n drietjes. Even quality time met moeder en zus!

 

Quality time met moeder en zus

 

Quality time met moeder en zus

Net als in een relatie tussen man en vrouw is het heel fijn om ook af en toe even wat quality time met familie of vrienden te hebben, zonder kinderen erbij. Dat je de tijd hebt om een gesprek te voeren waarin je niet elke 2 minuten onderbroken wordt met ‘ik heb honger’, ‘mam kijk!’, ‘ik wil drinken’, ‘mag ik bij je zitten?’ en alle miljoenen andere redenen die je kindje heeft om je aandacht te trekken. Tijd voor echte gesprekken, waarin je kunt delen en luisteren.

Voor ons was dit ook eigenlijk al weer veel te lang geleden. We zijn wel eens een middag of avondje met elkaar op pad, maar langer dan dat komt er eigenlijk nooit van. Toch besloten we er nu even op uit te trekken met z’n drietjes! Vorige maand prikten we de datum en besloten we een 3-persoonskamer voor 1 nacht in een hotel midden in Scheveningen te boeken. Het mooie weer waar we op gehoopt hadden, kregen we volop – dus dat hadden we vast in de pocket!

 

Scheveningen

Weekend scheveningen

Ondanks dat het zonnetje volop scheen, was het helemaal niet zo druk in Scheveningen op zaterdag. Dit was ook goed te zien vanaf het bovendek van De Pier, dat sowieso garant staat voor een prachtig uitzicht.

We genoten volop van een heerlijk vakantiegevoel terwijl we de boulevard over liepen en een kijkje namen bij de verschillende winkeltjes en snuisterijen. De gezellige muzikale tonen die uit de strandtenten klonken lonkten ons al snel het terras op. Het zonnetje brandde goed, dus de Radlertjes smaakten prima!

 

Een meidenweekend

Zonsondergang Scheveningen

Twee dagen met 3 vrouwen en ook nog eens een moeder met twee dochters. Dat resulteert in een weekend vol openhartige, luchtige, emotionele, grappige, gevoelige, gekke en hele eerlijke gesprekken. Twee dagen volop quality time met moeder en zus, waarin we alles met elkaar kunnen delen en we volop herinneringen ophalen. Een zaterdagavond waarop we de zon in het water zien verdwijnen. Waar we bij het hotel zeggen: ‘We drinken nog één wijntje buiten (had ik meegenomen 😉 ) en dan gaan we naar bed’ en we er vele uren (en wat glaasjes) later uiteindelijk pas echt induiken.. Want ja, hoe vaak doen we dit nou!

Ik kijk terug op een lekker lui weekend waarbij we, naast de Pier en wat winkeltjes, vooral verschillende gezellige en zonnige terrassen hebben bezocht. Geen moment was teveel en geen onderwerp te gek – zo moet een meidenweekend zijn!

 

Het was voor echt een heel waardevol weekend en als het aan mij ligt dan houden we dit er ook echt in.

Doe jij dit ook wel eens met familie of vrienden? Heb je nog leuke ideetjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

6 comments on “Quality time met moeder en zus

  1. Eigenlijk ook veel te weinig! Heerlijk als je met je moeder en zus quality time kan hebben! Eigenlijk zou je het vaker moeten doen. Leuk om ook nog te overnachten. Dat heb ik ook nog altijd gepland staan met mijn moeder, maar steeds komt het er niet van. Snel maar eens één datum prikken dus!
    Batboy onlangs geplaatst…Come fly with meMy Profile

  2. Wat een leuk weekend! Heerlijk en zo belangrijk om met dierbaren zo te kunnen genieten eens in de zoveel tijd. Èn even gewoon vriendin/dochter/zus te mogen zijn zonder geroep naar mama 😊
    Samen met drie vriendinnen ga ik eens per jaar ongeveer een weekend weg. We zijn weer even die vriendinnen net als twintig jaar geleden.. lekker kletsen, samen koken, dansen, zingen en opladen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.