Prentenboek | Slobber wil knuffelen

Ik heb weer een aantal leuke prentenboeken mogen ontvangen, waarvan ik er graag weer eentje uitlicht. Een schattig boek met een elfje en een bosdraakje over boos zijn én knuffelen, met de naam Slobber wil knuffelen.

 

Slobber wil knuffelen

 

Slobber wil knuffelen

Slobber de boomdraak wil heel graag knuffelen. Maar Evi het elfje heeft daar geen zin in. Niet met hem in elk geval. En hij weet dondersgoed waarom. Toch probeert Slobber van alles uit, maar niets werkt. Pas als Evi ziet hoe Slobber een klein vogeltje in nood helpt, besluit ze dat hij toch een knuffel verdiend heeft. Het grappige einde zal grote en kleine lezers verrassen. Want als Evi bijna is vergeten waarom ze Slobber niet wilde knuffelen, herinnert hij haar daaraan met een heerlijke natte slobberige lik!

Slobber wil knuffelen

Titel: Slobber wil knuffelen
Door: Sean Julian (tekst en illustraties)
Vertaald door: M.E. Ander
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Omvang: 32 pagina’s
Formaat: 21,5 x 28,7 cm
ISBN: 978 90 5116 656 9
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Verschenen: mei 2018
Adviesprijs: € 12,99

 

Wat vinden wij?

Als verrassing nam ik ‘Slobber wil knuffelen’ voor Fiene mee naar de camping, maar ze had het boek al ontdekt voordat ik hem had laten zien haha. Nadat ik Fiene had gedoucht en in haar pyjama had gehesen, ging ze vast naar het grote bed en hing ik nog even de handdoek op. Toen ik daarna de caravan weer in ging, vond ik haar zo op bed:

Slobber wil knuffelen

Mevrouw had het boek zien liggen en was er uitgebreid voor gaan zitten met haar natte haren die over het boek drupten. ‘Deze wil ik lezen mam!’

Ik kroop er gezellig bij en begon het boek voor te lezen. In het begin is Evi erg boos op Slobber en is het voor ons als lezer niet duidelijk waarom dat precies is. Fiene vindt het eigenlijk maar zielig voor Slobber, want waarom zou hij geen knuffel mogen? Gelukkig komt het aan het eind helemaal goed en wordt ook duidelijk waarom dat Evi het eigenlijk liever niet wilde – en het is nog grappig ook!

 

Lezen jullie ook over verschillende thema’s?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.