Prentenboek | De koning van de jungle

In 2019 won Iris van Hassel de Pixi Award. Daarom verscheen er een geweldig Pixi-boekje met haar illustraties. Omdat de tekeningen zo in de smaak vielen, is er nu ook een prentenboek op normaal formaat van gemaakt! Dit bewuste boek is ‘De koning van de jungle’.

De koning van de jungle

De koning van de jungle

Muis wil graag weten waarom Leeuw de koning van de jungle is. “Omdat ik zo hard kan brullen,”  zegt Leeuw, “WROAH!!” Maar dan laat Gorilla zijn brul ook horen.  En die klinkt veel harder…

Leeuw noemt nog veel meer redenen op,  maar Olifant, Krokodil en Papegaai  bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle?

De koning van de jungle

Titel: De koning van de jungle
Tekst: Monique Berndes
Illustraties: Iris van Hassel
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Formaat: 21,5 x 21,5 cm
Omvang: 32 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 824 2
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Verschenen: september 2020
Adviesprijs: € 14,95

Wat vinden wij?

De koning van de jungle leest heel fijn weg. Dat denk ik niet alleen, ook mijn grote dame uit groep 3, die het boek al graag zelf voorleest aan haar poppen en knuffels! Waar ik had verwacht dat we inmiddels wat minder met prentenboeken bezig zouden zijn, leest ons meisje de boeken nu zelf.

Zelf voorlezen

Het verhaal blijft goed boeien, want bij elk dier dat de leeuw tegenkomt is het een verrassing hoe het op hem gaat reageren. De andere dieren zijn zo overtuigend dat leeuw zelfs aan zichzelf begint te twijfelen.. Aan het eind van het verhaal ontdekken we waarom de leeuw toch echt de koning van de jungle is!

Ik snap overigens wel dat Iris van Hassel de Pixi Award heeft gewonnen voor de illustraties in het boek. De tekeningen vullen het verhaal echt aan en maken het boek een compleet geheel.

Lezen jullie ook nog elke dag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.