Pop Chef | Gemakkelijk en snel een gezonde traktatie of tussendoortje

Steeds vaker hoor je dat kinderen alleen nog gezonde traktaties mee naar school mogen nemen. Nu is fruit natuurlijk ontzettend lekker, maar dat wil je dan toch ook wel een beetje gezellig presenteren. Om nou gewoon met 25 bananen aan te komen als je jarig bent… 😉 Wij testten de Pop Chef uitsteekvorm van VanTelevisie.nl, die van een gezonde traktatie een feestje kan maken!

 

Pop Chef

 

Traktatie of tussendoortje

Bij Fiene op school hebben ze (nog?) geen strenge regels of eisen voor een gezonde traktatie of tussendoortje. Wel geef ik haar sowieso 4 van de 5 dagen fruit mee als tussendoortje. Ik probeer hier flink in te variëren, zodat het ook echt lekker blijft. Aangezien Fiene voorlopig nog niet jarig is, maakten we met de Pop Chef een lekkere traktatie van Fienes tussendoortje.

 

Pop Chef

Met de Pop Chef uitsteekvorm maak je hapjes in allerlei leuke vormen. Dit kun je doen met fruit, zoals wij dat hier doen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook leuke kleine sandwiches mee maken, door brood, kaas of vleeswaren uit te steken.

Pop Chef

De Pop Chef bestaat uit 3 delen, die je gemakkelijk in elkaar schuift. Er zitten 6 verschillende snijvormen bij (hart, zon, bloem, ster, vlinder en cirkel). Om gelijk aan de slag te kunnen, bevat het pakket ook een zakje met prikkers én een boekje met instructies en voorbeelden.

 

Aan de slag

Pop Chef

Het uitproberen van de Pop Chef deden we natuurlijk samen, want wat is er nou leuker dan je eigen eten in elkaar flansen?! Met veel precisie en uiterste concentratie ging ze met haar eigen traktatie aan de slag. In het begin moesten we even zoeken wat de juiste aanpak was, maar het werd al snel duidelijk hoe het werkt.

Eigenlijk heel simpel; je kiest een vormpje uit en klikt deze in de Pop Chef. Vervolgens zet je het vormpje in het fruit en druk je het nog even aan, zodat je het hele stukje gesneden hebt. Dan is het nog een kwestie van omhoog halen en een paar keer in het oranje deel knijpen, waardoor het gesneden stukje fruit eruit ‘popt’!

Pop Chef

Wij gebruikten kiwi’s en watermeloen om uit te snijden. De fruitvormpjes gebruikten we vervolgens samen met witte druiven en blauwe bessen om er vrolijke, gezonde fruitspiesjes mee te maken. Al met al zijn we best een tijdje bezig geweest, want Fiene vond het zó leuk dat ze alles graag zelf wilde doen.

Pop Chef

 

Gemakkelijk en snel

Voor een tussendoortje op school is een prikker misschien wat minder praktisch, maar deze fruitvormpjes doen het natuurlijk ook hartstikke leuk in een bakje met een vorkje erbij. Zo kun je het ook wat makkelijker meenemen.

Zoals ik al aangaf, is Fiene hier wel even mee bezig geweest. Dit betekent overigens niet dat het ook zo lang moet duren. Binnen no time heb je de leukste vormen uitgestoken en heb je een bakje voor lekkers om mee naar school te geven.

 

Geef jij vaak fruit mee naar school?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Traktatie tip

 

One thought on “Pop Chef | Gemakkelijk en snel een gezonde traktatie of tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.