MEGA-Plog | Verrassingsweekend

Zoals jullie intussen vast wel weten na de winweek van vorige week (die nog t/m 11 januari loopt), bestond mijn blog op 29 december 1 jaar. Om dit te vieren, had mijn lief een verrassingsweekend weg geregeld! Ik zeg voor het gemak een ‘weekend’ weg, maar we vertrokken op donderdag en kwamen op zaterdag (Oudjaarsdag) weer thuis. Heerlijk nog even weg met z’n drietjes voordat we het nieuwe jaar in zouden gaan!

Ik heb meer dan genoeg foto’s gemaakt om er een fotoverslag van te maken, dus ga er lekker voor zitten en blik even met mij terug in deze heeeeel erg volle MEGA-Plog van een heerlijk weekendje Duitsland.

 

PLOG | Verrassingsweekend

Donderdag

Verrassingsweekend - koffer pakken

Michiel moest op donderdag nog wel werken tot 3 uur, dus ik zou alvast alle spullen pakken zodat we gelijk konden vertrekken zodra hij thuis zou komen. Fiene was verkouden, dus er ging nog wat extra hoestdrank in haar Woezel & Pip koffertje mee.

 

Verrassingsweekend - poezenslofjes

Deze poezenslofjes kocht ik diezelfde week bij Primark voor € 2,00. Fiene was op slag verliefd en dat snap ik wel 😉 – deze moesten dan ook echt mee!

 

Verrassingsweekend - Even reacties lezen

Tussendoor moest ik natuurlijk steeds even mijn site checken om alle leuke reacties en felicitaties te lezen op mijn kijkje achter de schermen.  🙂

 

Verrassingsweekend - volle auto

Toen Michiel thuis kwam, kon alles in de auto… Het is toch niet normaal wat je allemaal meesleept voor een paar dagen weg met een kleintje!?!

 

Verrassingsweekend - mist onderweg

Het werd al snel belachelijk mistig onderweg… Toen ik deze foto nam waren we net ingehaald door een andere auto, die dus al helemaal niet meer te zien is! Gelukkig reden we nog voor het donker de mist uit en reden we de route later met een stuk meer zicht uit.

 

Verrassingsweekend - TOP 2000

Toen we aankwamen bij ons appartement in Xanten (net over de grens in Duitsland) hadden we nog steeds goed bereik van de Nederlandse radiozenders. Dat was prettig, want het was heel gezellig met de TOP 2000 onderweg.

 

Verrassingsweekend - lange hal

Michiel had een heel gaaf (en groot!) appartement geregeld voor dit verrassingsweekend. We kwamen binnen in een enorm lange hal – Fiene zou ons de weg wel even wijzen met haar koffer.

 

Verrassingsweekend - woonkamer

Verrassingsweekend - keuken

We liepen de hoek om en kwamen in een gigantische woonkamer met open keuken en hele hoge ramen. Super gaaf!

 

Verrassingsweekend - pannenkoeken

Omdat we niet zoveel zin hadden om nog uitgebreid te koken, hadden we het onszelf gemakkelijk gemaakt. Voorverpakte pannenkoeken, spek en kaas – klaar! Je begrijpt dat die kleine meid dat helemaal niet erg vond 😉

 

Verrassingsweekend - proosten

Fiene was al snel in haar oogjes aan het wrijven, dus na het eten stopten haar in het campingbedje en schonken wij onszelf een heerlijk wijntje in – PROOST!

 

Vrijdag

Verrassingsweekend - Peppa kijken

De volgende ochtend doen we lekker rustig aan en kijkt Fiene even een aflevering van Peppa in pyjama terwijl ik het ontbijt klaarzet en Michiel zich vast aankleedt.

 

Verrassingsweekend - Schilderij pakken

Nadat ik haar heb aangekleed komen we erachter dat de schilderijen precies op de juiste hoogte hangen. Of in ieder geval hoog genoeg zodat deze kleine meid er niet bij kan met haar grijpgrage handjes 😉

 

Verrassingsweekend - uitzicht

Een prachtig uitzicht vanuit de auto. We hebben net ontdekt dat er een DM Drogist op minder dan 10 minuten afstand van ons appartement is, dus daar gaan we eerst maar eens even langs!

 

Verrassingsweekend - DM drogist

We zijn er! Het was echt super rustig, dat hadden we nog niet eerder meegemaakt!

 

Verrassingsweekend - spelen bij de DM drogist

Verrassingsweekend - spelen bij de DM drogist

Op een gegeven moment ontdekte Fiene de kinderafdeling en daar wilde ze niet meer weg! Best handig, want zo hoefde ik niet te haasten toen ik bij de make-up aan het snuffelen was 😉

 

Verrassingsweekend - Luiers bij de DM

Ehm ja, even voorraad geshopt.. 😉 – Naast luiers namen we nog genoeg andere producten mee, een shoplog volgt binnenkort!

 

Verrassingsweekend - de stad in

Daarna was het tijd om de gezelligheid op te zoeken. We reden naar het centrum om daar nog even rond te lopen en te shoppen.

 

Verrassingsweekend - de stad in

Verrassingsweekend - de stad in

Ook in het centrum was het lekker rustig! Het was natuurlijk geen weekend, maar op vrijdag verwacht je toch vaak wel wat meer drukte. We waren al even onderweg en besloten uitgebreid te gaan lunchen.

 

Verrassingsweekend - Lunchen

Tsja, wenn in Deutschland: Schnitsel! hahaha

 

Verrassingsweekend - lunchen

Omdat de Duitse porties vaak behoorlijk zijn, kozen we ervoor voor Fiene alleen een bordje te vragen. Ze at lekker patatjes, salade (met afgeschrapte dressing haha) en schnitsel met ons mee. Ging prima zo!

 

Verrassingsweekend - miniatuur stad

Er stond een stenen miniatuur van de stad en Fiene vond het prachtig! Het liefst had ze haar Playmobil poppetjes bij zich gehad en was ze daar uitgebreid gaan spelen, maar we konden haar overtuigen om weer mee te gaan.

 

Verrassingsweekend - kerstboom in de stad

Dat wilde ze wel, want mevrouw had een enorme kerstboom ontdekt die ze even van dichtbij moest bekijken. Heerlijk, zo’n blije peuter 🙂

 

Verrassingsweekend - Letters in de Lidl

Voordat we terug naar ons appartement reden, gingen we nog even snel wat boodschapjes halen bij de Lidl. Fiene was vooral druk bezig met deze borden, waarbij ze heel enthousiast elke letter opnoemde die er stond.

 

Verrassingsweekend - spelen met Mega Bloks

Eenmaal terug wilde Fiene graag even spelen met haar blokken. Deze tafel van Megablocks is heel handig inklapbaar en de losse blokken kun je erin opbergen – ideaal om mee te nemen! Ze moest al snel stoppen, want het was intussen echt tijd voor haar middagslaapje.

 

Verrassingsweekend - geshopte items

Tijdens Fiene’s middagslaapje heb ik gelijk even mijn aankopen op de foto gezet. Ik kocht deze twee items voor Fiene. De knoop-blouse lijkt me heel leuk voor in het voorjaar op een licht spijkerbroekje en de mouwtjes een beetje opgerold. Het truitje met de zwarte hartjes is voor nu al heel leuk op een zwart broekje of rokje.

 

Verrassingsweekend - reacties winweek lezen

Die ochtend was ook de winweek begonnen, wat ik eigenlijk wel heel spannend vond! Dus ‘s middags pakte ik even mijn laptop erbij om de reacties even goed te lezen. Ik kreeg ENORM veel reacties van jullie en iedereen was direct heel erg enthousiast – ik kan je vertellen dat ik met een hele grote smile op de bank alle reacties zat te lezen!! 🙂 🙂

 

Verrassingsweekend - Chipjes in pyjama

Fiene werd weer wakker en wilde graag haar pyjama aanhouden. Ach, waarom ook niet! Omdat het een feestweekend was kreeg ze heerlijk een bakje met chipjes en ging ze er heerlijk voor zitten.

 

Verrassingsweekend - verstopt achter het gordijn

Daarna was het speeltijd! Wat je hier ziet is mijn uitzicht vanaf mijn verstopplek – achter het gordijn hahaha. Echt, ga eens verstoppertje spelen met je peuter, ik heb zó verschrikkelijk hard gelachen! Fiene telde tot 20 en Michiel en ik moesten ons verstoppen. Dit appartement was echt een perfecte locatie voor verstoppertje met allerlei verstophoekjes die voor een peuter best uitdagend waren.

‘Paaaaapaaaa, Maaaaamaaaa, zijn jullieeeee?’ Waarop één van ons een geluid maakte. ‘Ik hoor dat wel hoor’ en dan het gordijn náást je opendoen 😉

 

Verrassingsweekend - avondeten

Omdat we ‘s middags al een aardige maaltijd hadden gegeten, at Fiene ‘s avonds een broodje kaas en ik schotelde haar daarnaast wat lychees voor, die ze heerlijk vond.

 

Verrassingsweekend - Spelen met Mega Bloks

Nog even torens bouwen met papa – heerlijk om die twee saampjes bezig te zien 🙂

 

Verrassingsweekend - Voorlezen uit Bobbi

Voor het slapen lezen we nog even over Bobbi, die ook op vakantie gaat – net als Fiene 😉

 

Verrassingsweekend - Stokbroodje met smeersels

Michiel en ik hadden geen avondeten gegeten, maar we hadden lekker een stokbroodje en wat smeersels / kazen voor later op de avond gekocht. Genoeg voor een hele week, maar ach we hadden variatie 😉

 

Zaterdag

Verrassingsweekend - spelen

De volgende ochtend is Fiene rond 08.00 uur wakker – lekker! Zodra ze uit bed is, heeft ze haar Mega Bloks weer gevonden om lekker te bouwen. Ze krijgt ook haar papa zover om er een Diegotje bij aan te zetten, de bofkont.

 

Verrassingsweekend - Croissantjes

Nadat ik me heb aangekleed wil ik de croissantjes op de borden leggen, maar ik mis er eentje.. Ik geloof dat Fiene honger had, want die had ze zelf al gevonden en ze was ‘m al lekker aan het opsnoepen.

 

Verrassingsweekend - spullen pakken

We gaan vandaag weer naar huis, dus we verzamelen alle spullen en tassen in de hal. Wat gaat de tijd dan toch altijd weer snel! We hoeven in ieder geval niet te haasten, want er komen geen nieuwe mensen na ons in het appartement.

 

Verrassingsweekend - verstoppertje

Fiene wil nog een keer verstoppertje spelen. Ik ben nog bezig met het uitruimen van de vaatwasser, dus Michiel doet alleen mee. Fiene gaat weer naar haar hoekje om te tellen – zonder te spieken trouwens haha.

 

Verrassingsweekend - verstoppertje

Waar zou papa nou toch zijn…? 😉

 

Verrassingsweekend - verstoppertje

Echt…. je piest toch in je broek als je deze geweldige verstopplaats ziet!!

 

Verrassingsweekend - klaar om te gaan

Fiene heeft haar rugzak om gedaan en is klaar om te gaan!

 

Verrassingsweekend - tanken in Duitsland

Nog zoiets wat je écht even moet doen als je in Duitsland bent: tanken! Man, wat scheelt dat toch veel geld..

 

Verrassingsweekend - zonnebrillen

Zo zit ons meisje heel vaak in de auto… Waarom maar één zonnebril opzetten als je er ook 3 op kunt zetten?!

 

Verrassingsweekend - binnendoor rijden

En dan is het verrassingsweekend echt voorbij en rijden we naar huis… Het eerste stuk gaan we lekker binnendoor. Dat rijdt echt veel gezelliger!

Zo.. als je nu niet het gevoel hebt dat je erbij was, dan weet ik het ook niet meer! 😉

 

We waren eind van de ochtend thuis, dus Fiene kon nog heerlijk even slapen om daarna alsnog in haar prinsessenjurk Oudjaarsdag te vieren – zoals ik eerder gepland had.

Heb jij nog iets speciaals gedaan tussen Kerst en Oud & Nieuw?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

13 comments on “MEGA-Plog | Verrassingsweekend

    1. Oh echt?! Ik wist niet dat diesel dan weer goedkoper was in NL! Ik heb het ook nog nooit hoeven tanken, dus daar let ik dan weer niet op haha

    1. Ja cool he! Verder hadden ze weinig leuks, vond ik. Volgens mij zitten ze daar nu echt te wachten op de nieuwe collecties.

  1. Ziet er gezellig uit en lief hoor zo’n verrassingsweekend. Mijn dochter heeft ook die tafel van megablocks. Superhandig op vakantie😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.