PLOG | Het bos, pannenkoeken en Hello Kitty

Afgelopen zaterdag beken we de weersverwachtingen van zondag en met die mooie vooruitzichten besloten we naar het bos te gaan. Zo konden we gelijk al één van de punten wegstrepen op mijn wensenlijst voor de herfst! Omdat het al weer even geleden is dat ik een dag in foto’s met jullie heb gedeeld, besloot ik deze dag te ploggen. Kijk mee naar onze zondag!

PLOG | Het bos, pannenkoeken en Hello Kitty

Wakker worden - in bed tv kijken

De dag begint als ons menselijke wekkertje om 07.30 begint te roepen: ‘Papa, ik wil eruit – ikke ben wakker’. Michiel haal haar meestal uit bed, vandaag ook en ik hoor hoe blij ze is als hij de deur open doet. We liggen nog even in bed met z’n drietjes. Fiene kijkt tv en wij worden nog even een beetje wakker.

 

Blogjes lezen

Ik ben al snel wakker en lees nog even wat blogjes voordat we uit bed gaan en ons aankleden voor een wandeling in het bos.

 

Ontbijt

Ik smeer nog even ontbijtje voor ons drietjes, we eten allemaal een lekker broodje kaas met sla.

 

Uggs opgezocht

Vervolgens halen we mijn Uggs onder het stof vandaan. Ze zijn eigenlijk al best oud, maar ze zitten zo lekker… Mogen ze eigenlijk nog? Vast niet 😉 – maar ik blijf ze stug dragen hoor!

 

Op weg naar het bos

Onderweg naar het Mastbos bij Breda. Fiene is er helemaal klaar voor; kaplaarsjes aan, emmer mee – kom maar op met die dennenappels!

 

In het bos

‘Dennenappels… waar zijn jullie nou..?’ Ze had er zin in!

 

Emmertje vullen in het bos

Ze had het er maar druk mee om haar emmertje te vullen. Niet alles mocht erin, het moest eerst langs de strenge commissie (Fiene dus..). We hebben welgeteld 1 herfstblad meegenomen – meer vond mevrouw niet nodig haha.

 

In het bos met veel te grote stok

Deze stok moest wél mee.. Dat het een heel erg onhandig grote en zware stok was, maakte niks uit en ze wilde hem zelf dragen.

 

De buit bekijken

Helemaal trots op alles wat ze gevonden heeft 🙂 – De stok was trouwens ‘niet aarlijk’ (niet aardig) en werd aan de kant gesmeten nadat ze er twee keer bijna over gevallen was, dus daar waren we vanaf.

 

Grote paddenstoel in het bos

Ze had een grote paddenstoel gevonden 😉

 

Pannnenkoeken

Bij het bos was een leuk eettentje, maar die zat helemaal vol! We besloten een ander tentje in de buurt op te zoeken en kwamen uit bij restaurant De Rithse Hoeve, waar we alle drie een pannenkoek aten.

 

Naar de speelruimte

Het leuke aan dit restaurant is dat er enorm veel te doen is voor kinderen! Fiene loopt hier naar de speelruimte, waar in het eerste gedeelte bijvoorbeeld een tafeltennistafel voor de oudere kinderen staat.

 

Speelruimte

Vervolgens loop je door naar de enorme speelruimte. Van blokken tot verkleedkleding en van kleurtjes tot televisie, het is er allemaal!

 

Spelen

Fiene vond een trein en wilde daar graag mee spelen.

 

Spelen

Dit blijft ze leuk vinden!

 

Muntjes

Omdat we voor Fiene een kinderpannenkoek hadden besteld, kreeg ze 7 muntjes waarvoor ze iets mocht uitzoeken in het restaurant-winkeltje. Zo’n leuk concept!

 

Speelgoed kopen

Het zijn allemaal wat kleine prulletjes, maar super leuk voor de kindjes om zo iets uit te mogen zoeken natuurlijk!

 

Gekozen speelgoed

De buit: een armbandje en een klein dolfijn-waterspeeltje.

Daarna was het tijd om snel naar huis te gaan, zodat Fiene nog even kon slapen.

 

Stofzuigen

En wat doe je als je kind slaapt? Stofzuigen.. Tsja, dat hoort er ook bij.

 

Bestelling AliExpress

Ik bestel ook even een goudkleurige legging bij AliExpress. Ik heb namelijk een heel leuk grijs jurkje met gouden sterren voor Fiene gekocht bij C&A, maar ze hadden er geen legging of maillot bij die een beetje matchte. Dit lijkt me wel lekker stoer!

 

Pastasaus

Michiel was intussen vast aan de pastasaus voor ‘s avonds begonnen. Al hadden we er weinig vertrouwen in dat we nog heel veel gingen eten, want die pannenkoek vulde wel heel erg goed.

 

Komkommer

Ik sneed vast wat partjes komkommer voor Fiene, die elk moment wakker kon worden.

 

Inhoud emmer in schaaltje

Toen Fiene wakker werd, hebben we eerst haar emmertje maar even geleegd en de inhoud in een schaaltje gelegd. Ze vond het helemaal leuk! Let ook op dat ene herfstblad – die mocht natuurlijk niet ontbreken 😉

 

Hello Kitty bouwen

Door haar Hello Kitty laarsjes en emmer kwam Michiel op het idee om het Hello Kitty huis van Unico blokjes met Fiene te gaan bouwen. Deze kreeg ze voor haar verjaardag in juni, we hadden hem nog even apart gehouden.

 

Samen bouwen met papa

Samen gingen ze aan de slag. Papa mocht bouwen en Fiene zocht de steentjes op.

 

Spelen met Kitty

Klaar! Ze was gelijk vol in de rollenspellen me alle Kitty’s, beertjes en andere poppetjes.

 

Pasta eten

Fiene eet een bordje pasta. Wij slaan nog even over, want we hebben allebei echt nog geen honger.

 

Spelen in bad

Na het eten mocht Fiene nog even in bad spelen met haar letters en ander speelgoed. Wat vindt ze dit toch leuk!

 

Ledikantje

Al haar vriendjes liggen al te wachten in bed. Eigenlijk ligt het veel te vol, maar zodra ik er stiekem eentje uithaal heeft ze het gelijk door! Ach, ze slaapt er prima in.

 

Bones

Ik zet ‘s avonds deze plog in elkaar en we kijken nog een paar afleveringen ‘Bones’. Ook eten we uiteindelijk een klein bordje pasta op de bank voor de tv.

 

Wat was dit een heerlijke zondag! Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is 🙂

 

Wat heb jij afgelopen zondag gedaan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “PLOG | Het bos, pannenkoeken en Hello Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.