Plog debuut

Gisteren was ik lekker thuis bij Fiene en na het ontbijt bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om een Plog van deze dag te maken. Het was eigenlijk best een huiselijk dagje. Kijk mee naar het resultaat.

Ik vertelde Fiene dat mama even ging poetsen en ze riep gelijk heel enthousiast ‘poete!’ Die wilde dus weer even meehelpen. Daarom gebruikte ik schoonmaakmiddel van HaRa – dat is  pH neutraal, vrij van conserveringsmiddelen en gewoon veilig voor het geval dat.

En zoals ik net al aangaf, Fiene wilde graag ‘helpen’.

Knipsel2

 

Ik was terwijl de keuken en het fornuis aan het soppen

DSC05100

 

En ik hing wat nieuwe kunstwerken op aan de kastdeurtjes

DSC04986

 

Toen ik weer even bij Fiene ging kijken, had ze net besloten dat ze niet meer ging ‘poetsen’ en was ze bezig met het wegmoffelen van haar poetsdoekje… hahaha

DSC04982

 

Dit kwam natuurlijk stiekem wel heel goed uit, want nu kon ik zelf even in de woonkamer poetsen zonder dat al die goedbedoelde, maar soms tijdrovende ‘hulp’ ;).

En toen: tijd voor Thee! Fiene drinkt gedurende de dag eigenlijk standaard water, wat ze heel erg lekker vindt. Maar ‘s morgens doen we altijd even een bakkie. De ene keer is het voor mij koffie, de andere keer thee, maar Fiene krijgt dan altijd rooibosthee. Met een eierkoek.

DSC05033

 

Na de thee ging Fiene nog even met de Duplo spelen. Michiel heeft van de week samen met Fiene allemaal hokjes voor de dieren gebouwd en ze vindt het heel leuk om de diertjes daar steeds in en uit te halen.

DSC05001

 

Dan is het al weer tijd om te eten. We houden een soort feest-lunch, want ik bak twee eitjes met een beetje kaas en die eten we lekker op een bruine boterham met wat boter.

Knipsel5

 

Tijdens de lunch was Fiene al flink aan het gapen, dus heb ik haar toen we klaar waren gelijk naar bed gebracht. Ze was binnen 5 minuten in slaap, dus die was inderdaad moe. We hebben een camera-babyfoon van Luvion, waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik vind het super handig om te kunnen zien wat ze doet / of ze al wakker is (let alleen niet op de datum / tijd die erin staan, dit hebben we nooit goed gezet).

DSC05099

 

En terwijl Fiene lekker een tukje aan het doen was, kon ik onder het genot van een Lipton Ice Tea Green (jummie!) weer fijn even wat aan mijn blog doen! Toch wel erg makkelijk zo’n middagslaapje 🙂

DSC05096

 

Toen Fiene weer wakker was, zijn we gelijk even boodschappen gaan doen. Onder andere voor het avondeten, dat hadden we namelijk nog niet in huis.

20160113_161422

 

Ook heb ik even flink wat wasmiddel ingekocht. Er was een voordelige actie, ik hou van voorraad en Michiel was er niet bij om me tegen te houden – dan krijg je dit:

DSC05105

 

Toen we thuiskwamen wilde Fiene nog even Nijntje (Nijne) kijken met haar baby.

DSC05089

 

Ze at daar nog lekker wat stukjes banaan (naan) bij

DSC05102

 

Fiene was dus even onder de pannen. Dat kwam goed uit, want zo kon ik gelijk even het avondeten voorbereiden! Omdat we nog veel Griekse Yoghurt in huis hadden, kocht ik gyros en pitabroodjes. Daar maakte ik tsatsiki bij en sneed verschillende groentes om mee te bakken en om rauw bij het broodje te doen.

DSC05106

 

Voor Fiene heb ik wat aardappeltjes gebakken en boontjes gekookt. Dit at ze met een paar stukjes worst (foto vergeten te maken).

Knipsel3

 

Na het eten heeft Fiene nog even gespeeld en daarna lazen we nog even een boekje. Ze koos een boekje van de Bas en Els serie – Bas en Els in de regen (1 van de topfavorieten). Daarna was het tijd om Fiene naar bed te brengen.

Tot zover deze Plog. Ik vond het heel leuk om op deze manier een verslag van onze dag te maken. Ik moest wel echt even wennen om steeds een foto te maken, want dat doe je normaal natuurlijk niet. Maar ik denk dat ik dit wel vaker ga doen.

Ik hoop dat je het leuk vond om met ons mee te kijken.
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

 

5 comments on “Plog debuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.