Plog: de stad in en genieten in de tuin

Afgelopen woensdag was ik vrij en had ik gezellig met mijn zus afgesproken om even met Fiene de stad in te gaan. Ik zocht nog nieuwe borden en bekers voor in onze caravan en bij Xenos was het melamine servies in de aanbieding, dus daar wilde ik in ieder geval wel even heen. Het is weer even geleden dat ik een dag in foto’s met jullie heb gedeeld, dus ik besloot weer eens een plog te maken! Kijk mee naar onze dag:

Thee - koffie - water

We begonnen de dag even rustig aan de eettafel met een koffie / thee en water voor Fiene (zie ook Fiene’s half afgekloven kaakje haha).

 

Melamine servies Xenos

Melamine servies Xenos

Nadat we onze drankjes hadden opgedronken, reden we richting Xenos. Bij binnenkomst stond het servies gelijk opgesteld! Ons vorige servies was wit met blauw, dus ik wilde wel weer eens iets anders. In eerste instantie wilde ik allerlei verschillende kleuren nemen, maar er was niet genoeg om gelijke aantallen te verzamelen (ik kan echt niet van één kleur alleen een bordje nemen en van andere kleuren weer meer haha).

 

Melamine servies Xenos

Uiteindelijk ben ik voor roze en lichtroze gegaan! Een mandje vol met borden, koffiemokjes, schaaltjes en wat doorzichtige limonadebekers. Ik wen steeds beter aan het feit dat je geen tasjes meer krijgt in de winkel en had zowaar zelf 2 statiegeld-tassen van de Zeeman in mijn tas zitten. Daar paste dit alles prima in.

 

Aardbeien ondergoed bij Zeeman

Ondergoed peuter Zeeman

We zijn ook heel even de Zeeman binnengeglipt en daar kocht ik dit super schattige ondergoed-setje. Fiene draagt nu nog alleen maar rompers, maar ik wil binnenkort het potje gaan neerzetten. Dus dan komt dit geweldige setje goed van pas!

 

In de wagen met ballon en emmer

Mijn zus (ook verantwoordelijk voor het wijze knotje op Fiene’s hoofdje) kocht nog een paar schoenen bij Bristol en daar was Fiene zo enthousiast over alle ballonnen die ze zag hangen, dat ze er ook eentje kreeg van de dame bij de kassa. Het emmertje had ze daarvoor bij de Big Bazar te pakken gekregen. Het koste maar een euro en ik zocht nog een klein emmertje voor haar, dus ze had geluk haha.

 

Even lunchen

Broodje kaas eten

We aten even een broodje / salade bij de Delifrance. Fiene had een tosti kaas, wat een soort geplet stokbroodje met kaas ertussen bleek (geen panini). Fiene is dol op stokbrood, dus dat kwam goed uit.

 

Salade eten

Ondanks dat ze zelf zo’n heerlijk broodje had, wilde ook heel graag met mijn salade mee-eten. Daar was ik hartstikke blij mee, want nu had ze in ieder geval vast wat groente binnen! De laatste tijd is het echt per dag afwachten wat ze wel en niet naar binnen werkt, want de ene dag lust ze alles en de andere dag moet ze niets.. Ja, ze is inderdaad bijna 2 😉

 

Aankopen bij Kruidvat

Kruidvat items

Na de lunch lopen we nog heel even bij het Kruidvat binnen, waar ik weer teveel leuks tegenkom.. Deze hele gave speeltent met tunnel (voor maar € 12,00!) kocht ik voor in de tuin. Het geluidenboekje en Electro pocket kocht ik met het idee om te bewaren voor tijdens de lange autorit als we op vakantie gaan. Het Electro spelletje moeten we denk ik wel even oefenen, maar daarna kan ze er naar mijn idee wel even plezier van hebben. De brosse eierkoek kocht ik totaal ‘socially influenced’ door Geertje van Lifesabout, die op social media aangaf dat deze zo lekker zijn. We hebben ze intussen geprobeerd en ze zijn inderdaad erg lekker (Fiene is het ermee eens, want die wilde eerst even proeven en griste daarna de eierkoek uit mijn handen en smikkelde hem op).

 

Terug naar huis

Auto inladen

Eenmaal bij de auto was het weer even een uitdaging om alles in de auto te proppen (Fiat Seicento, dus dat is al snel proppen). Maar het is weer gelukt 😉

 

In slaap gevallen

Het was nog niet eens zo laat, maar eenmaal in de auto viel Fiene gelijk in slaap. Het nadeel hiervan is dat ze dan thuis niet meer wil slapen (ook als ze bijvoorbeeld maar 5 minuten in de auto heeft geslapen). Dus eenmaal in de buurt van ons huis heb ik de auto op een schaduwplek geparkeerd met de ramen een beetje open. Zo kon ze toch nog even verder slapen en konden mijn zus en ik gewoon verder kletsen in de auto. Zo hebben we een half uurtje gezeten tot ze wakker werd. Al met al heeft ze iets meer dan een uur geslapen, dus ze kon er wel weer even tegenaan.

 

De tuin in

Spelen in het tentje

Het was heerlijk weer, dus eenmaal thuis doken we gelijk de achtertuin in om de nieuwe tent op te zetten. Fiene vond het helemaal geweldig en kroop steeds door de tunnel heen. Ook haar waterfles werd gelijk meegenomen om in haar tentje op te drinken – zo lief!

 

Drankjes in de zon

Wij waren intussen ook wel toe aan een lekker drankje en zaten heerlijk in het zonnetje aan een wijntje en een Radlertje.

 

Het avondeten

Tomatensalade

Toen mijn zus naar huis was gegaan, maakte ik vast een tomatensalade met geitenkaas en bosuitjes voor het avondeten. Fiene vindt dit (meestal) heerlijk! Michiel kwam niet veel later thuis van zijn werk en na even wat met Fiene gespeeld te hebben, aten we deze tomaatjes met gebakken aardappeltjes ernaast, die ik vergeten ben op de foto te zetten.

 

Yoghurtje eten

 

Na het eten kreeg Fiene een yoghurtje als toetje. Meestal eet ze gewoon magere yoghurt in een schaaltje en af en toe krijgt ze zo’n bakje. Ze vindt het reuze interessant om het bakje dan zo vast te houden haha.

Na het eten was het al weer tijd voor Fiene’s bad/bed-ritueel en heb ik verder geen foto’s meer gemaakt.

 

Wat was dit een heerlijke vrije dag zeg. Eerst gezellig op pad en daarna zelfs nog in het zonnetje in de tuin gezeten en gespeeld. Echt genieten!

Wat doe jij graag op je vrije dag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

16 comments on “Plog: de stad in en genieten in de tuin

    1. Ja vervelend he.. Ze wilde altijd alles proeven en eten en nu ligt het echt aan haar bui of ze überhaupt iets in haar mondje wil stoppen.

    1. Ik vond het ook zo schattig! De Hema heeft ook vaak leuk spul inderdaad, de aardbeien had ik er nog niet gespot 🙂

    1. Dat vond ik ook ja! Het kan soms zo’n ‘goedkope’ look hebben, maar dat was hierbij een stuk minder (terwijl het dus wel goedkoop was haha).

    1. Leuk! Fiene is er echt heel erg blij mee, ze kruipt er heel de tijd doorheen! Ik denk dat Emily het ook al snel leuk zal vinden hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.