Plog: bibliotheek, kinderboerderij en meer

Afgelopen zaterdag heb ik veel foto’s gemaakt van onze dag en daarom leek het me leuk om een photoblog, oftewel plog voor vandaag te maken. Het is echt een bomvolle plog geworden, kijk mee naar een dag uit ons leven:

 

Fiene was vroeg wakker, om 6.30 uur al (normaal een half uurtje later). Het was natuurlijk weekend, dus we namen Fiene lekker nog even bij ons in bed en zetten de televisie aan. Even heerlijk rustig wakker worden..

Pip met een luier om - Plog bibliotheek kinderboerderij

Fiene besluit al snel dat het tijd is om te spelen en gaat haar Pip halen. Ze roept ‘Pip luier’ en dat vond ik eigenlijk wel een leuk idee, dus mocht haar Pip ook een luier om. Fiene vond dit eerst heel grappig en daarna moest hij snel weer van Pip’s billetjes af.

 

Dreumes met staartjes - Plog bibliotheek kinderboerderij

We eten ons ontbijt lekker in bed. Daarna gaan we aankleden, doe ik Fiene’s haartjes in lieve staartjes en gaan we naar beneden.

 

Spelende dreumes - Plog bibliotheek kinderboerderij

Terwijl ik snel een beetje make-up op doe, kan Fiene nog even spelen. Ze is altijd flink aan het graaien in de speelgoedmand, soms hangt ze er bijna ondersteboven in om er iets uit te halen.

 

Gevuld rugzakje - Plog bibliotheek kinderboerderij

We gaan zo even de deur uit, dus ik pak Fiene’s rugzakje in. Er zitten luiers en billendoekjes in, haar waterfles, snoetenpoetsers en een doosje met wat kaakjes.

 

Boekje lezen - Plog bibliotheek kinderboerderij

We gaan eerst naar de bibliotheek. We zijn al een maandje of 2 niet meer geweest, maar Fiene weet precies waar ze heen moet rennen voor haar boekjes. Ze trekt het ene na het andere boekje uit de kast en begint druk te bladeren. Wonder boven wonder zet ze ze ook weer terug in de kast voordat ze weer nieuwe gaat pakken.

 

Boekje lezen in de auto - Plog bibliotheek kinderboerderij

Eenmaal weer in de auto wil ze gelijk de ‘nieuwe’ boekjes lezen die we meenamen. We reden nog even langs een bloemenwinkel om paastakken te kopen, die ik ‘s middags samen met Fiene wil versieren.

 

Dreumes bij pony - Plog bibliotheek kinderboerderij

Het was zulk mooi weer, dat we besloten hadden om ook nog even naar de kinderboerderij te gaan. Fiene rende snel vooruit en stond al bij het hek te roepen ‘Paard! Paard!’ (het was een pony, maar het idee was er haha)

 

Dreumes bij koe - Plog bibliotheek kinderboerderij

Fiene bleef bij elk dier even staan om te kijken en ze daarna te benoemen. En als ze daar klaar mee was kreeg ook het dier in kwestie van haar te horen welke dieren ze nog meer had gezien, heel schattig.

 

Dreumes bij kalkoen - Plog bibliotheek kinderboerderij

Ze was dus ook heel uitgebreid tegen deze kalkoen aan het kletsen, die steeds dichterbij kwam staan.. En waar Fiene gek op vogels is, ben ik dat helemáál niet (lekkere combi haha) – dus ik stond klaar om haar te ‘redden’ van dit enorme ding! (crazy mommy alert..)

 

Dreumes in speelhuisje - Plog bibliotheek kinderboerderij

Toen we weer richting de uitgang liepen, kon ze het natuurlijk niet laten om nog even in het speelhuisje te spelen. Perfecte locatie voor een potje ‘Kiekeboe-en’.

 

Koetje verstoppen onder beker - Plog bibliotheek kinderboerderij

Terwijl ik alvast met de voorbereidingen van de lunch bezig was, had Fiene een leuk spelletje bedacht met haar bordje en beker. Ze verstopte haar koetje eronder en dan vroeg ze aan Michiel waar haar koetje was, om vervolgens heel enthousiast de beker weer op te tillen. Heerlijk die grapjes!

 

Broodjes bockworst - Plog bibliotheek kinderboerderij We hadden een speciale lunch, want we aten lekker bolletjes met Bockworsten – nooit eerder op, maar het zijn eigenlijk gewoon knakworsten, maar dan iets groter.

 

Dreumes eet broodje bockworst - Plog bibliotheek kinderboerderij

Fiene vond het ook heerlijk, ze heeft een heel bolletje op en nog een paar kleine stukjes worst om nog even op te snoepen. Na het eten deed ik Fiene’s staartjes weer uit en bracht Michiel Fiene naar bed, tijd voor een lekker middagtukje! Daarna ging Michiel de deur uit, want hij had nog een afspraak staan.

 

Bibliotheekboeken - Plog bibliotheek kinderboerderij

Nadat ik de tafel had afgeruimd, pakte ik de bibliotheekbuit erbij. Op zich is er niet heel veel keuze voor die kleintjes, maar ik we hebben er toch weer 6 verzameld!

 

Bibliotheekboeken schoonmaken - Plog bibliotheek kinderboerderij

Ik maak de boekjes altijd even schoon voordat Fiene ermee mag spelen. Het zwart komt er echt af, en als je ziet wat er tussen zit… echt te ranzig, van opgeplakte bullebakken tot vastgeplakte boontjes.. Ik snap echt niet dat dit zo weer wordt ingeleverd! Zeker bij de kartonboekjes is dit heel makkelijk te doen.

 

Bibliotheekboeken drogen - Plog bibliotheek kinderboerderij

Daarna laat ik ze even drogen 🙂

 

Blauw rokje / legging bij AliExpress - Plog bibliotheek kinderboerderijIk plaatste weer een bestelling bij AliExpress, waaronder dit blauwe rokje met legging eraan vast. Fingers crossed dat het past en dat alles weer aankomt! Ik voel weer een shoplogje aankomen… 😉

 

Kale paastakken - Plog bibliotheek kinderboerderij

Vervolgens zette ik vast de paastakken klaar, om als Fiene wakker wordt, samen de paaseitjes, paashaasjes en kuikentjes in de takken te gaan hangen. Hier was ze vorig jaar nog veel te klein voor, maar nu kan ze wel een beetje meehelpen door in ieder geval de eitjes aan te geven – super leuk om samen te doen! Ik had ook nog wat lentebloeiers meegenomen, die kregen ook een plekje op het dressoir.

 

Dreumes bij versierde paastakken - Plog bibliotheek kinderboerderij

Fiene werd weer gezellig wakker. Ik haalde haar uit bed en trok een lekker joggingsbroekje aan in plaats van haar spijkerbroekje. Ik liet d’r haartjes nu gewoon los, zo leuk vindt ze dat gefrunnik aan haar haartjes meestal niet. Het helpen bij de paastakken bleef inderdaad bij het aangeven van de eitjes, maar ze vond het in ieder geval wel heel leuk. Ze was vooral heel trots op het eindresultaat, want ze riep heel de tijd ‘mooooi’! 🙂

 

Kleuren met twee handen - Plog bibliotheek kinderboerderij

Daarna vond Fiene het weer tijd om te kleuren en plakken. En waarom zou je met 1 hand kleuren als je er 2 hebt?!

 

Bakje met kiwi en banaan - Plog bibliotheek kinderboerderij Ze eet daar nog een lekker bakje fruit bij. Het is vandaag een combinatie van haar twee favoriete fruitsoorten; banaan en kiwi (volgens Fiene: maan en kibi).

 

Tekeningen opgehangen - Plog bibliotheek kinderboerderij Als het kunstwerk af is, hang ik hem aan de deur. Tussen alle andere kunstwerken natuurlijk 😉

 

Bibliotheekboekjes lezen - Plog bibliotheek kinderboerderij

Daarna ontdekt Fiene de stapel boeken die we vanmorgen bij de bibliotheek hebben gehaald en die moeten natuurlijk gelijk gelezen worden door onze boekenwurm! Toen kwam Michiel al snel weer thuis en konden ze samen nog even stoeien.

 

Aardappels met rode kool - Plog bibliotheek kinderboerderij

We hadden voor onszelf lekker makkelijk een pizza in de vriezer, dus Fiene eet vanavond even apart een prakje; aardappel met rode kool.

 

20160305_214259-1

Nadat Fiene op bed lag, aten wij onze pizza om daarna klaar te zitten voor de ontknoping van ‘Wie is de mol’. Ik zat al tijden op Tim, maar ik had al wel uit de diverse berichten in de media begrepen dat het bijna niet anders kon dan dat Klaas de mol zou zijn. Ik heb echt nog nooit op de goede mol gezeten, dus wat dat betreft was het ook absoluut niet verrassend dat ik nu weer fout zat haha.

 

Dit was de bomvolle plog van onze zaterdag. Ik vond vooral ons bezoek aan de kinderboerderij helemaal top. Fiene genoot duidelijk en we hadden natuurlijk ook heerlijk weer!

Wat vond je van deze plog? Volgende keer minder foto’s? Of kon het nog wel zo?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “Plog: bibliotheek, kinderboerderij en meer

  1. Haha, ja dat is ook waar. Lekker hè die mayo! Wij nemen er vaak een paar mee naar huis, veel te lekker om alleen op vakantie te eten 😉

 1. Wat een heerlijke dag. Ik ben gek op foto’s dus hoe meer hoe beter ? Staartjes zijn inderdaad zo lief. Juul vind het inderdaad ook niet meer zo leuk dat gefrunnik.

 2. Zalig, de kinderboerderij! Ik ga het heel leuk vinden als wij dat ook kunnen doen met Lenne, want dan is het voor mij ook weer geoorloofd om dat te doen 😀
  Zat die liefhebberij voor boeken er van toen Fiene klein was al in? Lenne is nu bijna 9 maand oud, maar een boekje vindt ze ongeveer het leukste wat er is.
  Kirsten onlangs geplaatst…ByPictures #6My Profile

  1. Fiene is echt al vanaf het ‘speelgoedbegin’ groot fan van boekjes! Eerst met stoffen boekjes en later karton en nu ook boekjes met gewoon papier erbij. Ze vindt het ook heel leuk om in folders te bladeren 🙂

 3. Ziet eruit als een heel leuk dagje! Ik heb je blog pas net ontdekt, maar ben je meteen gaan volgen via bloglovin, hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog.
  Lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.