En toen viel onze peuter in het ijskoude water…

Afgelopen zaterdag besloten wij gezellig naar Scheveningen te gaan. Lekker dik ingepakt schelpjes zoeken en uitwaaien op het strand, wandelen over de boulevard, even shoppen – we hadden er helemaal zin in! Maar de dag was een beetje ‘in het water gevallen’ toen ons meisje in zee viel..

 

Naar het strand

Scheveningen

Ook in de winter is het heerlijk om even naar het strand te gaan. We doen het eigenlijk veel te weinig en toen we aan Fiene vertelden dat we naar het strand gingen was ze helemaal in haar nopjes. In de auto had ze het er steeds over dat ze zandkastelen ging bouwen en lekker in de zee zou gaan zwemmen, waarop wij uitlegden dat dat toch even anders gaat in de winter. We zouden mooie schelpen gaan zoeken en ze mocht wel even met haar kaplaarsjes in de zee staan, zodat ze toch een beetje in het water was geweest. Met een tevreden peuter kwamen we aan in een heerlijk rustig Scheveningen.

 

Schelpen zoeken op het strand

Schelpen zoeken

We besloten eerst het strand op te gaan. Fiene kon ook niet wachten om schelpen te gaan zoeken en stapte vrolijk vooruit in het zand. Op een gegeven moment kwamen we uit bij een ophoping van schelpjes (zie de foto hierboven), dus voorlopig werd er even niet verder gewandeld 😉 . Op een gegeven moment vond Michiel een helft van een scheermes schelp, waardoor Fiene al haar andere schelpjes aan de kant mikte. Dit was dé schelp!

 

Naar de zee

Bij de zee kijken

Vervolgens liepen we weer wat verder richting de zee. Haar schelp hield ze goed in haar handje vast, want die wilde ze echt niet kwijtraken. Eenmaal bij het water vond ze het toch een beetje eng. Ze hield haar papa’s hand goed vast en samen keken ze naar het water dat de ene keer ver weg bleef en de andere keer bijna bij tot aan haar voetjes kwam. Ze vond het reuze leuk! Op een gegeven moment voelde ze zich stoer genoeg en wilde ze ook de zee over haar laarsjes laten komen. Dat vond ze echt heel grappig en na twee keer was papa’s hand niet meer nodig (lees: ‘Ik kan het ZELF papa!’)..

 

Daar ging ze

in het water gevallen

Ze had het enorm naar haar zin zo langs het water. De ene keer kwam het water net niet ver genoeg en de andere keer kwam het toch een beetje over haar laarsjes heen. En als dat gebeurde begon ze heel hard te lachen. Op een gegeven moment besloot ik haar te filmen, want dit moesten we echt bewaren voor later. En natuurlijk komt er precies op het moment dat ik begin te filmen een iets grotere golf aan. In haar enthousiasme springt ze op en valt ze om – PLONS, zo in het ijskoude zeewater! Hoe ze het voor elkaar krijgt, geen idee (kind van haar moeder, ik struikel ook altijd overal over haha).

Michiel stond binnen een milliseconde naast haar en haalde haar direct het koude water uit. Gelukkig was Fiene niet in paniek en vond ze het vooral erg koud – ‘Ieeeeeee dit is echt heeeel koud!’ gevolgd door een paar keer ‘Nou ja, dat is gek!’ en heel vaak ‘Papa komt mij redden!’ – daar was wel heel erg trots op haha. Het scheermesje zat nog in haar handje geklemd en ook daar was ze heel blij om ‘Kijk, ik heb mijn schelp nog!’.

 

Snel opwarmen

Natte kleertjes drogen

Gelukkig had ik een extra setje kleding meegenomen en lagen ook haar gewone schoenen in de auto. We zijn snel het strand afgelopen en terwijl Michiel haar droge spullen uit de auto ging halen ben ik met Fiene een warme strandtent in gesneld. Binnen was het echt loeiheet en er was toevallig een loungebank mét haardvuur vrij, dus dat was perfect! Ik trok snel haar natte kleertjes uit, wikkelde haar in mijn enorme sjaal en samen gingen we dichtbij het haardvuur zitten. Michiel kwam al snel met haar droge kleertjes en terwijl ik haar weer aankleedde voelden haar beentjes al helemaal niet koud meer, dus ze was al lekker opgewarmd.

Dat vuurtje was ook erg handig om haar natte kleertjes te drogen! Haar jas was namelijk ook nat geworden en daar had ik er natuurlijk maar één van. We hebben nog even wat gedronken waarna haar jas al helemaal droog en lekker warm was geworden.

 

Ondanks dat Fiene liever weer terug wilde naar het strand en de zee, hebben we Scheveningen maar gelaten voor wat het was en zijn we weer op ons gemak naar huis gereden. Dat was wel even genoeg avontuur voor een dag 😉 . Dit neemt niet weg dat we toch echt wat vaker naar het strand willen gaan, want voor de rest was het top!

Ga jij vaak naar het strand in de winter?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

28 comments on “En toen viel onze peuter in het ijskoude water…

 1. Wat een geluk dat je extra kleding meegenomen had! Pfew…
  Wij hadden constant van dit soort akkefietjes met de kinderen. Knuffels die achtergebleven waren en weer opgehaald moesten worden. Hete chocomel die over schoot gaat. D’r valt weer iemand een buil op het hoofd. Een sneeuwlawine die van het dak valt op de kinderwagen. Waaaah. Op een gegeven moment is de lol er wel af. Dat wij uberhaupt de deur nog uitkomen is een wonder 😀
  Anita Willems onlangs geplaatst…Kosmische rustig-aan-dagen en ander berichten van de maanMy Profile

 2. Haha wel geweldig dat je het op film hebt! Gelukkig vond ze het zelf niet zo erg! Kan me voorstellen dat ze schrikt van die kou ! En heel slim en extra setje kleding mee!

 3. Owwww brrrrrr koud!!!
  Gelukkig vond ze het zelf niet erg haha maar wij als mama kunnen er zo’n heerlijke drama van maken 😀

 4. Ik neem ook altijd extra kleding mee. Just in case. Je weet maar nooit wat er met een kleine gebeurt! Maar goed, het werd er geen minder leuke dag om, als ik het zo lees. Ik woon aan de andere kant van het land en ga überhaupt nooit naar de zee in Nederland. Dus in de winter ook niet. Behalve als we reizen op dat moment, dan zit ik ergens anders aan de zee. Maar ik ben niet zo’n strand persoon, eigenlijk. Ik kom er alleen om te duiken en surfen. Afgelopen september heb ik wel een paar dagen in een mooie bungalow aan het strand gezeten en dat was voor het eerst!
  Sheila onlangs geplaatst…Een ongelukje…. en dan?My Profile

 5. Heerlijk hè, zo’n dagje strand. Wij wonen in de buurt van Kijkduin en gaan vaak naar het strand, ook in de winter. Die van mij zijn er ook al vaak in gevallen. De grond is behoorlijk onregelmatig he, dat helpt niet.
  Wij zijn nooit zo wijs om schone kleding mee te nemen, vrees ik 🙂 Maar goed, binnen 10 minuten fietsen zijn wij thuis. Dat scheelt. Wel fijn dat er een strandtent was, zeg! Dat hebben we hier niet. Toch maar eens naar Scheveningen fietsen dus.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Hoe gaat het Meer geld, minder stress? Wat zijn de plannen?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.