Waar word ik blij van? – Persoonlijke blijmakers

Tijd voor het tweede deel van mijn tweeluik over het 30 Day Blog Challenge onderwerp ‘Waar word ik blij van?’. Vanmorgen deelde ik deel 1 met jullie, over waar ik de afgelopen week allemaal blij van werd met betrekking tot mijn blog en nu is het de beurt aan mijn persoonlijke blijmakers van de afgelopen week – want die waren er ook!

 

Shoppen in de Sale

Wat is shoppen voor Fiene toch leuk.. En hoe kan shoppen nog leuker? In de Sale! Ja hoor, een echte blijmaker! Ik ging van de week even in mijn lunchpauze naar de Hema en kocht daar onder andere twee schattige jurkjes voor Fiene met leuke printjes:

Blijmakers - jurkjes Hema

Ik heb ook nog wat andere kinderkleding gescoord, dus van de week volgt er ook nog een leuke shoplog!

 

‘Nieuwe’ telefoon

Mijn telefoon (LG G3) hapert al een tijdje en dat werd steeds maar erger.. Het was de laatste tijd zelfs zo erg dat wanneer ik een foto maakte, het apparaat direct opnieuw ging opstarten. Nou ja, direct.. dat duurde minimaal 5 minuten. En als het ooit zo fijne apparaatje dan was opgestart, was de batterij van 60% naar 3% gedaald, dus kon ik er alsnog niks meer mee.

Hoe dit verhaal dan toch veranderd is in een blijmaker? Michiel mocht een nieuwe telefoon uitzoeken en ik heb nu zijn ‘oude’ telefoon! Het is een Samsung S5 en dat voelt toch ook wel weer heel vertrouwd na mijn ‘uitstapje’ naar LG. Voorlopig kan ik dus weer heerlijk foto’s maken, appen en ‘los’ op Social Media.

 

Extra werkdagen voorbij

Het is vakantietijd, heerlijk toch?! Inderdaad, maar voor de parttime werkende mama betekent dat ook dat er nog wel eens een beroep op je kan worden gedaan om wat extra uren te komen werken, om zo de bezetting een beetje op pijl te houden. Naast wat geregel (want ook voor de oppas is het gewoon vakantietijd..) hoeft dat natuurlijk helemaal geen probleem te zijn! Zo ook voor mij niet en ik heb de afgelopen 3 weken dan ook 3,5 dag per week gewerkt in plaats van 2 dagen.

Maar hoe weinig het misschien voor een ander klinkt, hoe veel het achteraf voor mij voelde. Het werken zelf niet hoor, dat ging natuurlijk prima en was nog hartstikke gezellig ook! Maar het feit dat ik nu veel minder quality time met Fiene had, had ik even onderschat. Op de dagen dat ik niet hoefde te werken, had ik natuurlijk ook allerlei activiteiten te doen die normaal over andere dagen verdeeld worden. Het klinkt misschien heel gek, maar ik was echt een beetje uit balans en miste mijn kleine meisje best wel..

Genieten van mijn meisje - blijmakers

Maar afgelopen vrijdagochtend heb ik voorlopig even mijn laatste extra uren gewerkt en ‘s middags genoten we volop van het heerlijke zonnetje in de tuin!

 

Trampoline voor Fiene

Fiene is helemaal weg van trampolines. Op onze ‘voor’vakantie stond een trampoline, waar ze elke dag op wilde. Hoewel het echt wel even duurde voor ze echt ging springen (het was eerst meer huppelen), vond ze het gelijk al helemaal super. Ook springt ze wel eens op de trampoline van neef en nicht. Eenmaal erop wil ze er echt niet meer af.

We waren dan ook al even aan het twijfelen of we ook een trampoline zouden kopen. Die dingen zijn echt best wel groot en ik wilde eigenlijk niet dat onze tuin dan ongeveer 80% trampoline zou zijn. Maar nu zagen we op internet een heel leuk maatje, speciaal voor de kleinere kinderen en deze heeft ook een veiligheidsnet aan de binnenkant, dus ook veiliger voor de voetjes.

We hebben de trampoline uiteindelijk besteld en Fiene vindt het geweldig!

Springen op de trampoline - blijmakers

 

Inkopen doen in Duitsland

Afgelopen zaterdag zijn we ‘even’ naar Duitsland gereden (niet echt in de buurt), om wat inkopen te doen bij de DM drogist in Duitsland. Vorige keer hebben we daar voor Fiene een hele fijne zonnebrandspray gekocht van Hipp – meer hierover en over onze andere aankopen van vorige keer kun je in deze DM Shoplog bekijken. En omdat deze al bijna op is en niet in Nederland verkrijgbaar is, besloten we om er toch maar een ritje aan te wagen. Zo konden we gelijk onze andere favorieten ook aanvullen.

Shoppen bij DM drogist - blijmakers

We zijn bij 2 verschillende vestigingen geweest en helaas was deze zonnebrandspray bij allebei de winkels uitverkocht! Zal je altijd zien haha. Maar het voelde echt weer even als vakantie om in het buitenland te zijn en we hebben heel voordelig andere voorraad in kunnen slaan, dus ook dit was echt een absolute blijmaker!

 

Barbecueën met familie

Zaterdagavond hebben we heel onverwachts gebarbecued bij mijn zus en zwager. Hoe leuk! Het was echt super gezellig en ze hebben ons echt verwend met allerlei heerlijkheden, zoals garnalen, zalm en inktvisjes. En Fiene vond het ook allemaal even lekker en leuk. Ze ging pas laat naar bed, maar wat was ze vrolijk!

Het enige nadeel van al deze gezelligheid is dat ik er geen moment aan heb gedacht om een foto te maken! *Oeps*

 

Ik kan wel zeggen dat de Blog Challenge voor mij begonnen is! Dubbelop zelfs met mijn dubbele blog van vandaag 🙂 en dat zijn toch best wat blijmakers in 1 week!

 

Heb je mijn blog van vanmorgen ook gelezen? En wat vond jij de leukste van alle blijmakers?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

10 comments on “Waar word ik blij van? – Persoonlijke blijmakers

  1. Leuk!! Shoppen in de sale word ik ook altijd heel blij van. En toevallig gisteren ook bij DM geweest in Duitsland. Ik kwam met goedgevulde tas en heel blij terug.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…The ice cream-tagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.