Pasen | Matzes voor kinderen, Fiene’s 5 favorieten

Ik deelde het al eerder, wij zijn gek op Matzes. De luchtige crackers zijn op zoveel manieren te beleggen en zijn ook nog eens hartstikke gezond! Ook voor kinderen is het een leuk alternatief voor tijdens de lunch, die je op verschillende manieren kunt aanbieden. Op brood gaat Fiene meestal voor kaas of vleeswaren, maar voor haar Matzes heeft ze een favorietenlijstje. Op basis hiervan geef je graag wat inspiratie voor belegde Matzes voor kinderen.

 

Hollandia Matzes, ook volkoren

Volkoren Matzes voor kinderen

De Hollandia Matzes zijn er in verschillende varianten:

  • Naturel (oranje)
  • Volkoren (geel)
  • Spelt (groen)

Ze zijn vrij van kleur- en smaakstoffen en bevatten nagenoeg geen suiker. Ze hebben heel weinig calorieën en toch een lichte, krokante smaak. Om de smaak te verhogen, kun je de Matzes even verwarmen voordat je ze gaat eten.

Voor Fiene gebruiken wij graag de volkoren variant. Je wilt je kindje toch het beste meegeven, zoals we dat ook met volkoren brood doen, dus ontzettend fijn dat deze variant ook beschikbaar is. De perfecte Matzes voor kinderen.

 

Matzes voor kinderen, Fiene’s 5 favorieten

Ik deelde eerder mijn favoriete belegsoorten op de Matzes, nu is het de beurt aan Fiene! Dit zijn haar 5 favorieten:

1. Bruine suiker

Matzes met boter en bruine suiker

Fiene’s favoriet is ook gelijk de favoriet van de meeste mensen; een beetje boter en bruine suiker. Uit onderzoek blijkt trouwens dat 54% van de consumenten de voorkeur aan dit beleg geeft tijdens Pasen!

 

2. Chocolade vlokken

Matzes met boter en chocolade vlokken

De keuze voor chocolade vlokken is eigenlijk best verrassend voor ons meisje. Ze heeft dit ook wel eens op brood gekregen, maar dat vindt ze niet echt geweldig. Ze eet het wel op, maar ze heeft toch liever iets hartigs. Op haar Matzes vindt ze zoet beleg wel heel lekker, waardoor het juist heel leuk is om eens met zoiets af te wisselen.

 

3. Kaas en komkommer

Matzes met kaas en komkommer

Nog zo’n klassieke combinatie met de Matzes; kaas! Fiene is echt een kaasmonster en lust het dan ook graag op haar crackers. Wij hebben hier jong belegen kaas gebruikt, lekker fris met dunne plakjes komkommer. Meestal leg ik er nog wat extra komkommer naast, anders worden ze eerst van de Matzes afgesnoept omdat ze die ook zo lekker vindt.

 

4. Chocopasta met Paashaaskeutels

Matzes met chocopasta en paashaaskeutels

Het is altijd grote hilariteit aan tafel als ze voor chocopasta kiest, want op de één of andere manier krijgt een klein paashaasje het altijd voor elkaar om daar een paar van zijn vrolijk gekleurde keutels op achter te laten 😉 . Qua smaak voegen die paar vruchtenhageltjes niet eens zoveel toe, maar dat maakt de pret er niet minder om.

 

5. Roomkaas met bieslook

Matzes met roomkaas en bieslook

Een lekkere frisse roomkaas met bieslook (of andere kruiden) doet het ook altijd goed! Wij hebben altijd Philidelphia light naturel in huis, waarmee je alle kanten op kunt. Door deze zelf te kruiden, kun je steeds variëren met de smaken en het is ook nog eens gezond.

 

Eten jullie ook Matses met Pasen? Wat is het favoriete beleg van jouw kindje(s)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

MATZES TIPS - voor kinderen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.