Oppas | Wie past er bij jou op als je een avondje uit gaat?

Wanneer je als ouders een avondje uit wilt zonder kind(eren), moet je een oppas zien te regelen. Maar wat regel je dan? Heb je familie in de buurt die graag een keertje oppassen of waar je kindje zelfs kan logeren? Of regel je de oppas op een andere manier? Er zijn natuurlijk verschillende opties.

 

Oppas - date night

 

Familie

Wij hebben het geluk dat we Fiene tot nu toe altijd onder hebben kunnen brengen bij familie. Mijn moeder heeft de afgelopen 4 jaar sowieso al overdag opgepast als ik moest werken, waar ik heel dankbaar voor ben. Als we een avondje uit gaan, kunnen we weer bij andere familieleden terecht. Ze gaat bijvoorbeeld graag logeren bij mijn zus en ook bij opa en oma kan ze zó komen!

Het is voor ons ontzettend fijn dat we zo op onze familie kunnen rekenen. Ik besef me dat dit lang niet bij iedereen zo kan!

 

Avondje uit / in

Toch moet ik toegeven dat Michiel en ik niet vaak samen een avondje uit gaan. Fiene gaat meestal uit logeren als we echt oppas nodig hebben in verband met ons werk of andere afspraken. Je voelt je dan toch een beetje bezwaard om ook nog eens iets te moeten regelen om samen op pad te gaan.

Daarom kiezen wij er vaak voor om het thuis gezellig te maken met elkaar. Uitgebreid koken en gezellig lang tafelen – zo kan het natuurlijk ook!

 

Online oppas

Maar wat nou als je een oppas nodig hebt en je een keertje niet op je familieleden / vrienden / buurmeisje kunt terugvallen? Misschien woont er wel een fijne oppas om de hoek, maar dat moet je dan natuurlijk maar net weten. In dat geval zou je dus ook online een oppas kunnen zoeken. Oppassen.nl is een community platform dat ouders en oppassers met elkaar verbindt. Via de website óf de app kun je direct in contact komen met een oppas bij jou in de buurt.

Via de grote ‘marktplaats’ kun je heel gemakkelijk bekijken wie zich bij jou in de buurt beschikbaar stelt. Elke oppasser heeft een persoonlijk profiel, waarin ze zich voorstellen en waar je hun kwaliteiten kunt checken. Ook vind je er reviews en referenties over de oppas van ouders bij die jou voorgingen. Je kunt jouw oppaswerk overigens ook zelf als oproep plaatsen, waarop oppassers kunnen reageren.

Aangezien er bijna 50.000 actieve oppassen door heel Nederland bij het platform zijn aangesloten, zou het zomaar kunnen zijn dat je bekenden tegenkomt. Dat zou fijn zijn! Maar voordat de door jou geselecteerde persoon op jouw kindje komt passen, maak je eerst een (telefonische) afspraak om elkaar te leren kennen. Op deze manier zal het toch al snel vertrouwd voelen!

 

Win een premium account

Kun jij ook wel een oppas in de buurt gebruiken? Doe dan mee met de winactie, want ik mag een premium account van Oppassen.nl voor maar liefst 3 maanden weggeven!

Oppas - Oppassen.nl

Hoe doe je mee?

  • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
  • Volg MetMirjam op Facebook
  • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als je:

  • me ook volgt op Twitter en / of Instagram
  • de winactie deelt op social media
  • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met vrijdag 21 september.

 


De winnaar is:

  • Mara Bambacht

Gefeliciteerd!


 

Heb jij al eens gebruikgemaakt van een online platform voor een oppas?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Oppas | Wie past er bij jou op als je een avondje uit gaat?

  1. Graag! Ik doe heel graag mee! Helaas hebben wij geen oppas in de buurt, behalve mijn vader die af en toe bij ons op de bank komt zitten 😉.
    We zijn op zoek naar een betrouwbare oppas, maar geen idee waar deze vandaan te halen. Dit zou zeker iets zijn om te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.