OOTD | Koningsdag 2017

Vandaag viert Koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag met de Koninklijke familie in het Brabantse Tilburg. Wij zijn er niet bij – sorry Willem – maar ik grijp elk excuus aan om een outfit met een thema uit te zoeken, dus deel ik vandaag Fiene’s OOTD (Outfit Of The Day) voor Koningsdag 2017.

 

OOTD Koningsdag 2017

 

OOTD | Koningsdag 2017

Vorig jaar schreef ik al dat ik niet zo heel erg gecharmeerd ben van de kleur oranje. Geen idee waar het vandaan komt, maar het is nu eenmaal zo. Daar laat ik me met Koningsdag (of een EK / WK als we ooit weer eens meedoen…) niet door tegenhouden en vaak doe ik toch nog een beetje mee met de oranjegekte, al is het meestal met wat accessoires of subtiele accenten.

 

OOTD Koningsdag 2017

 

Voor Fiene heb ik toevallig 1 oranje legging en 1 oranje shirtje (wat overigens naar zalm neigt, waardoor het wel een heel leuk shirt is). Dit heb ik bij elkaar gehouden en met een leuk rokje ertussen is het eigenlijk nog een leuke outfit ook!

 

Fijne details

De fijne details maken het een hele leuke outfit, waar ik normaal gesproken nooit aan gedacht zou hebben. Zo zie je maar weer dat het soms best even handig is om met een andere blik in de kledingkast te kijken.

 

Het shirt is bedrukt met een flamingo en daarnaast nog versierd met pailletjes. Volgens mij kun je gewoon niet fout gaan met flamingo’s! Dit shirt is van mijn nichtje geweest, die er al weer uit is gegroeid – wat gaat het toch snel met die kids.. Toen zij het droeg vond Fiene het al een leuk shirt en nu mag ze hem zelf aan.

 

Het rokje waarop ze het shirtje zal dragen, is een tule rokje. Het rokje staat ook echt een beetje af en draagt heel ‘zwierig’ (is dat een woord?). Het maakt elke outfit gelijk heel meisjesachtig. Ook dit rokje komt bij mijn nichtje vandaan – fijn voor Fiene, zo’n grote nicht!

De oranje legging is net wat lichter en is van het merk Birds. Fiene draagt deze normaal bij een spijkerjurk met een oranje label eraan, maar hij kan hier perfect bij!

 

Zonder iets speciaals te hoeven kopen, heeft onze dame toch een hele leuke outfit voor Koningsdag 2017!

Heb jij ook een speciale Koningsdag outfit uit de kast getrokken vanmorgen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte afbeelding / afbeelding oranje ketting via Shutterstock.

12 comments on “OOTD | Koningsdag 2017

  1. Ook ik heb echt niks met oranje. Maar voor de kinderen kocht ik een oranje shirtje. Luca draagt die op een spijkerbroek en Giulia op een zelfgemaakt rood-wit-blauw tule rokje.
    Fijne Koningsdag!
    Marieke onlangs geplaatst…Loedermoeder My Profile

    1. Dat rokje zag ik inderdaad, heel gaaf!! Ik heb een keer een zwart tulerokje gemaakt voor Fiene – leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.