Kleine meisjes worden groot, onze peuter heeft oorbellen!

Kleine meisjes worden groot; onze peuter heeft oorbellen! Hoewel ze het vorig jaar echt nog niet wilde, vroeg ze er de laatste tijd steeds vaker om. En nu schitteren er prachtige lieveheersbeestjes in haar oortjes!

 

peuter heeft oorbellen

 

Geen oorbellen

Zo’n driekwart jaar geleden hadden wij een vriendinnetje van Fiene over de vloer. De twee peutermeiden zaten samen met mij aan de boterham, waarbij vriendin Lotte Fiene eens goed bekeek. Verbaasd vroeg ze aan Fiene waarom ze geen oorbellen had, want ‘meisjes hebben toch oorbellen?!’ Zelf had ze namelijk sinds kort twee prachtig versierde oortjes, dus die was helemaal enthousiast 😉 ! Waar ik had verwacht dat Fiene daardoor zelf ook gelijk oorbellen zou willen, reageerde ze alleen met ‘nee joh, die hoef ik niet’ en ‘ik ben gewoon een meisje zonder oorbelletjes’ haha. Heerlijk om die gesprekken aan te horen!

 

Of toch wel?

En toch ging het kriebelen.. Steeds vaker lette ze op andere meisjes (en vrouwen) en of die dan wel of geen oorbellen in hadden. Haar grote nicht heeft natuurlijk ook oorbellen.. mama, de oma’s én alle tantes… eigenlijk iedereen! Al snel kwam dan ook de vraag ‘Mama, mag ik ook oorbellen?’ In eerste instantie heb ik het een beetje afgehouden. Ik wilde dat ze er eerst nog even over na denkt, want voor hetzelfde geld wil ze volgende week / maand opeens weer niet. Ook vind ik het belangrijk dat ze weet wat er dan gebeurt en dat het wel even een beetje pijn doet, dus dat vertelde ik haar. Het enthousiasme nam weer een beetje af en ik wachtte het rustig af tot ze er zelf weer over zou beginnen.

Dit ritueel herhaalde zich dan ook een aantal keer, waardoor ze op een gegeven moment haar vraag steeds begon met ‘mam, ook al doet het een beetje pijn, ik wil wel heel graag oorbellen hoor!’.

Op een gegeven moment hebben Michiel en ik het er toch maar eens over gehad en we besloten er maar voor te gaan als ze er weer eens om zou vragen. Ze wilde het echt heel erg graag en of we het dan nu of over een paar maanden doen (als ze 4 is), dat maakt dan ook niet zoveel meer uit. Daarbij vond ik het wel leuk om het vóór haar vierde verjaardag te doen, zodat ze dan een mooi setje zou kunnen krijgen en dragen.

 

Onze peuter heeft oorbellen

Een paar weken geleden begon ze er weer over – op een zaterdag. En ik zei ‘Weet je wat? Dat gaan we doen!’ Door het dolle heen rende ze achter me aan naar de auto en onderweg vertelde ze me dat ze óf regenboog oorbellen óf roze oorbellen wilde. Eenmaal bij de juwelierswinkel zag ze opties en gingen haar vingertjes direct naar de roze knopjes. Maar toen ontdekte ze de de lieveheersbeestjes en was de keuze gemaakt. Eigenlijk vond ik het wel heel leuk dat ze deze koos, wat die heb ik vroeger zelf ook nog gehad!

 

peuter heeft oorbellen

 

We werden ontzettend leuk geholpen en Fiene vond het allemaal heel erg leuk. Ze werd bij het hele proces betrokken en Fiene luisterde heel goed naar de ‘instructies’ die ze kreeg. Er werd op elk oortje een stipje gezet met een zwart pennetje, waarna goed werd bekeken of ze gelijk zaten. Toen de dame helemaal tevreden was, riep ze haar collega erbij en prikten ze allebei tegelijk een gaatje. Dat vond ik heel fijn, zodat ze het pijnlijke gedeelte maar één keer hoefde te ondergaan! Het was zó gepiept en Fiene was wel even onder de indruk. Ze was toch wel erg geschrokken maar gaf al snel aan dat het pijn deed toen het gebeurde, maar daarna eigenlijk al niet meer. Gelukkig maar. Onze peuter heeft oorbellen.. en ze is er zó blij mee!

 

Nazorg bij oorbellen

Bij het afrekenen kregen we een klein flesje ‘after piercing lotion’ mee (toen ik dat las, voelde ik me heel even alsof ik een tattooshop binnengelopen was en haar vol had laten piercen / tatoeëren..). Dit moesten we elke dag even op haar oortjes druppelen en daarna even het oorbelletje een beetje draaien. Op deze manier voorkom je dat het het staafje vast gaat zitten en door het wondje te verzorgen ga je ontstekingen tegen.

Fiene’s oortjes zijn alleen net na het schieten even wat rood geweest en vanaf het eerste moment is het heel voorspoedig gegaan! Het oorbelletje zit vanaf het begin goed los door het gaatje (je kunt het gewoon draaien) en ze heeft er geen minuut last van gehad. Geen rode oortjes, geen ontstekingen, helemaal niks. Ze moet deze oorbelletjes nog een paar weken inhouden (in totaal 6 weken) en dan mogen we ook gaan wisselen met andere oorbelletjes.

 

Ik ga dus binnenkort eens op zoek naar leuke setjes voor ons meisje!

Vanaf welke leeftijd mag / mocht jouw kindje oorbellen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

5 comments on “Kleine meisjes worden groot, onze peuter heeft oorbellen!

  1. Wat goed van je dat je haar er eerst even over na hebt laten denken. Onze dochter moet nog geboren worden, maar ik denk dat ik het op dezelfde manier zou aanpakken.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.