Onze favoriete voorleesboekjes

Ons boekenwurmpje is gek op lezen!

Zelf ‘lezen’ vindt ze heerlijk, maar ze is er ook dol op om voorgelezen te worden. Dit doen we dan ook meerdere keren per dag in diverse boekjes en voor vandaag leek het me een leuk idee om onze favoriete voorleesboekjes met jullie te delen.

Met stip op nummer 1 staat op dit moment: Bobbi
Fiene heeft van Sinterklaas een boekje gekregen met 3 verhaaltjes van Bobbi erin. Op elk willekeurig moment van de dag kan ze aan komen rennen met het boekje in haar handen en vraagt dan ‘Mama Bobbi lezen?’. Dan kruipt ze lekker dicht tegen me aan en lezen we elk verhaaltje in het boekje. Ze weet precies wanneer wat komt en doet ook heerlijk mee met de geluidjes die ik erbij maak. Het is ook wel te zien aan het boekje hoe vaak deze wordt gelezen ;).

Boek Bobbi - favoriete voorleesboekjes

Op de hielen gevolgd door nummer 2:  De avonturen van Bas en Els
Nog zo’n favoriet is Bas en Els in de regen. Dit is tijdenlang ook het enige boek geweest waar ze een verhaal uit wilde horen, zo leuk vond ze het. Sinds een paar maanden is dit boekje van de troon gestoten door Bobbi, maar deze staat nog wel op nummer 2. Ze noemt alles op wat ze ziet en er komen genoeg diertjes voorbij die ze allemaal even leuk en lief vindt. We hebben ook Bas en Els in de sneeuw en het ‘schilderpret’ verhaal van deze serie. Deze vindt ze ook leuk, maar worden toch net iets minder vaak uit de kast getrokken dan haar favorietje.

Boeken Bas en Els - favoriete voorleesboekjes

Sinds kort ook populair:  Ik zou wel een kindje lusten
Dit is een heel grappig verhaaltje over een krokodil, die inderdaad wel een kindje zou lusten. Fiene vindt ook dit een heel grappig verhaal, zeker als de kleine krokodil ergens in het verhaal heel hard gekieteld wordt. Ze giechelt wat af met dit boekje 🙂

Boek ik zou wel een kindje lusten - favoriete voorleesboekjes

Ook een heel leuk en grappig boekje: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Dit boekje is echt heel grappig. De kleine mol gaat allerlei diertjes af om te vragen wie er op zijn kop gepoept heeft en elk dier laat vervolgens even zijn poep zien om aan te geven dat hij het niet geweest is. Ik geef elk dier zijn eigen stemmetje als ik dit voorlees en Fiene zit me dan altijd heel aandachtig aan te kijken en een beetje mee te mompelen. Ze vindt het molletje ook heel grappig 🙂

Boek over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft - favoriete voorleesboekjes

We lezen ook wel uit andere boeken, zoals Jip en Janneke (waar ik overigens vaak woorden vervang door woorden die iets meer van deze tijd zijn…) en Nijntje, maar op verzoek van Fiene lezen we deze favoriete boekjes toch wat vaker.

Lees jij ook elke avond een verhaaltje voor? En wat zijn jouw favoriete voorleesboekjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

24 comments on “Onze favoriete voorleesboekjes

  1. Wij zijn ook dol op Nijntje! Maar op de één of andere manier vindt Fiene het leuker om zelf door de Nijntje boekjes heen te bladeren dan er uit te worden voorgelezen. Soms doen we het wel hoor, maar vaak wil ze halverwege toch liever zelf het boekje weer hebben haha

  1. Ja dat vind ik ook! In het begin moest Fiene er niet zo veel van hebben, daar snapte ik echt niks van haha. Maar inmiddels is ze dus ook fan geworden 😉

 1. De mol stond op mijn verlanglijstje toen ik zwanger was van de eerste. Ik vind het boek geweldig, en net als jij doe ik steeds een andere stem bij een dier.
  Hier is Bobbi ook favoriet, Kikker, Jip & Janneke bij de jongste, De Gruffalo. En wat echt heel erg leuk is, vanaf een jaar of 4, is Boef & Agent van Tjibbe Veldkamp.
  Ach wij hebben zoveel kinderboeken en er zijn idd altijd wel een paar favoriet die vaker gelezen wordt. Mijn zoon las ik ook voor vanaf een jaar of 2, de Disney boekenclub boeken. Die ik goedkoop op rommelmarkten ed kocht. Maar de jongste vind er nog niet zoveel aan, bijna 4.
  En er zijn zoveel leuke kinderboeken te krijgen, we zitten nu een boek te lezen over feeën. Deze kun je dan opzoeken door je hand/vinger over het boek te wrijven, want ze zijn niet allemaal even duidelijk te zien. Heel erg grappig die interactie in een boek.

  1. De Gruffalo lijkt me inderdaad ook grappig. Ik ben benieuwd naar Boef & Agent, die ga ik onthouden! Het boekje met de feeën klinkt ook erg leuk inderdaad.
   Bedankt voor je tips!

 2. De mol vond ik zelf een hele leuke. Mijn kind ook hoor hihi. Die titel alleen al! Die van de krokodil ken ik nog niet, maar die lijkt me ook wel wat.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Inspecteur MamaMy Profile

 3. Dat laatste boek vind ik zo grappig. Voor alleen de titel al! De Nederlandse titel is ook veel leuker dan de Engelse titel: The Story of the Little Mole Who Knew it Was None of His Business. Nee, voor deze titel kan je het gewoon niet laten liggen. Ik kan me voorstellen dat het boek nog leuker is voor kinderen als ze ouder zijn.
  Sheila onlangs geplaatst…22 x tips Walt Disney World met babyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.