Oma bouwt een motorboot | Interactief voorleesboek

Ik heb de afgelopen tijd ook weer een aantal prachtige prentenboeken mogen ontvangen, waar ik jullie de komende periode graag meer over vertel. Eén van deze boeken is ‘Oma bouwt een motorboot’, waarvan ik al wist voordat hij uitkwam ‘die wil ik lezen!’. Waarom? Omdat het lezen (en zingen!) dit boek je direct vrolijk maakt!

Oma bouwt een motorboot

 

Oma bouwt een motorboot

Oma heeft een boerderij, maar naast kippen, varkens en een enkele koe heeft oma vooral veel gereedschap. Samen met opa bouwt ze een motorboot waarmee ze aan het eind van de dag heerlijk het water op gaan!

Zingen met Oma bouwt een motorboot

Titel: Oma bouwt een motorboot
Auteur: Steve Goetz
Illustraties: Eda Kaban
Formaat: 28,5 x 24,8 cm
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Omvang: 44 pagina’s
ISBN: 978 90 2614 894 1
NUR: 273
Uitgeverij: De Fontein
Adviesprijs € 14,50

 

Wat vinden wij?

Zoals ik al dacht en aangaf, dit boek maakt je echt vrolijk! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar het avondritueel is bij ons niet altijd het gezelligste deel van de dag. Onze kleuterdame is ‘s avonds natuurlijk helemaal niet moe (ahum) en sowieso is ze al hartstikke groot en hoeft ze écht niet op tijd naar bed, vindt ze dan. Gelukkig gaat het niet altijd zo, maar er zijn avonden… En dan is het heel fijn om de dag te eindigen met een boekje waar iedereen weer lekker vrolijk van wordt!

Oma bouwt een motorboot

Oma bouwt een motorboot lees je namelijk niet, maar dit zing je! Vanaf het begin tot het eind zing je de woorden (het liefst samen natuurlijk) op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm’. Echt, ik beloof je; na dit boek is de lucht weer geklaard en de sfeer weer gezellig!

Stap voor stap bouwt oma haar motorboot en krijgt hierbij hulp van opa én de dieren van de boerderij. Het is zeker de moeite waard om het boek na het lezen (zingen) nog even door te bladeren, want er valt ontzettend veel te zien op de grote, kleurrijke pagina’s.

 

Hebben jullie thuis ook een ‘opvrolijk boek’?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Motorboot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.