Nog even een kijkje in onze kerstvakantie

Na alle winacties die de afgelopen twee weken online kwamen, is het eerst even tijd voor een persoonlijke noot. Hoe kan dat beter dan jullie nog even een kijkje in onze kerstvakantie te geven en te vertellen hoe wij deze hebben doorgebracht! Een beetje aan de late kant, maar toch nog even een terugblik met een flink aantal foto’s.

 

Kerstvakantie

De eerste dagen hebben eigenlijk heel rustig doorgebracht. Nog even wat boodschappen in huis gehaald, wat in huis gerommeld en Fiene was heerlijk aan het spelen. Spelletjes doen is favoriet op het moment, dus dat deden we ook volop!

Kerstvakantie - spelletjes spelen

Dit is het spel ‘De Seizoenen‘ van Ravensburger, over de verschillende jaargetijden. We hebben het inmiddels al bijna twee jaar in huis (check de review van toen) en spelen het nog steeds. Het blijft leuk!

 

Kerstvieringen

De dag voor Kerst was wederom een fijne knusse dag. ‘s Morgens lekker croissantjes bakken, veel spelletjes doen met elkaar én (eindelijk) de cadeautjes uitpakken die al een week onder de kerstboom lagen. Fiene was de dagen al aan het aftellen geweest en kon de klok wel vooruit kijken 😉 . Eind van de middag was het zover en mocht ze haar cadeautje uitpakken; Zwemavonturen Ariël – die stond al even op haar verlanglijstje! Deze ontzettend leuke Disney Prinses kun je meenemen in bad of naar het zwembad en dan zwemt ze helemaal zelf. De review + winactie (ja, jij kunt er ook eentje winnen!) vind je hier.

Kerstvakantie - cadeautje

 

We kijken een leuke film (Zootopia) met lekkere hapjes op tafel (Fiene’s keuze voor Kerstavond). Na de film zet ik het bad aan, want ze wil natuurlijk zwemmen met Ariël!

Zwemavonturen Ariël

 

De Kerstdagen zelf brachten we buiten de deur door bij familie. Een makkie dus dit jaar! Eerste Kerstdag vierden we met mijn familie bij mijn zus, waar we heerlijk gegourmet hebben. Wat is dit toch super met kinderen! Tweede Kerstdag waren we bij mijn schoonouders, waar we een walking diner aangeboden kregen. Alles uitgebreid en zelfgemaakt, heerlijk! Fiene mocht steeds even meehelpen met uitdelen, wat ze héél erg leuk vond om te doen.

Kerstvakantie - Kerstmis

 

Hotelovernachting

Vanaf vrijdag hadden een huisje geboekt in Friesland en we besloten een dag eerder op pad te gaan en halverwege een hotelletje te pakken. Zo gezegd, zo gedaan en donderdag vertrokken we dan ook richting Almere. Voordat we in konden checken, gingen we nog even het centrum in, waar een enorme kerstboom stond. Daar wilde Fiene heel graag mee op de foto (check ook vooral de fotopose… haha)

Kerstvakantie - Almere

 

We hadden een prima kamer met z’n drietjes, waarbij Fiene een apart bed had in dezelfde ruimte. Helemaal goed, dachten we.. ‘s Avonds aten we lekker makkelijk in het restaurant bij het hotel, waar ze met veel precisie zelf haar pannenkoek versierde.

Kerstvakantie - uit eten

 

Eenmaal terug in de kamer legden we Fiene op bed, waar al snel bleek dat samen slapen niet zo’n geweldig succes was. Ons stuiterballetje vond het veel te gezellig dat we allemaal bij elkaar lagen en was ab-so-luut niet van plan om te gaan slapen. Tegen half 12 viel ze dan toch in slaap.

Kerstvakantie - hotel

Niet de beste foto,maar dit geeft wel een beetje weer hoe de stemming was: ‘slapen is voor mietjes!’ haha.

 

Op naar Friesland

Vrijdag reden we richting Friesland, maar niet voordat we nog even langs Bataviastad zijn gereden! Aangezien het niet bij ons in de buurt ligt, was ik er nog niet eerder geweest dus daar wilde ik wel even een kijkje nemen! Helaas kon ik niet slagen, maar het was zeker leuk om even rond te kijken.

Kerstvakantie - Bataviastad

 

Eind van de middag komen we aan bij ons huisje. Een prima stek voor de komende week met voor ons een bedstee en voor Fiene een boot om in te slapen!

Kerstvakantie - slapen

 

Tijdens onze vakantieweek bezochten we Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Drachten en wat omliggende dorpjes. Ontzettend leuk om door de omgeving te rijden en de steden en dorpen te bezoeken! Naast alle sight seeing hebben we nog wat geshopt (shoplog volgt!), zijn we naar de bioscoop geweest (de Grinch) en zijn we ook vaak lekker in het huisje gebleven. Heerlijk even niks.

Kerstvakantie - Friesland

 

Oud & Nieuw

Met Oudjaar hebben we natuurlijk even gekeken naar het carbidschieten. Zelf hadden we knalerwtjes meegenomen, die we ’s middags alvast in ons tuintje uitprobeerden en nog wat sterretjes voor bij de jaarwisseling. Aangezien Fiene die avond eigenlijk heel moe was, maar om 11 uur ‘s avonds nog niet sliep, hebben we met haar afgesproken dat we de volgende dag met z’n drietjes Oud & Nieuw zouden vieren.

Kerstvakantie - Carbidschieten

 

Nieuwjaarsdag zijn we een stukje gaan rijden en namen we de oliebollen mee om ergens buiten op te eten, waarna Fiene nog wat knalerwten rond gooide.

Kerstvakantie - oliebol eten

 

Terug in het huisje spelen we nog wat spelletjes, kijken we een film terwijl we makkelijk avondeten hadden aan de kleine tafel. Na het eten steken we nog wat sterretjes aan voor de vorm, wat dus goed uitpakte want Fiene vond het super! Een leuke afsluiter van onze vakantie in Friesland, want de volgende dag gingen we weer op huis aan.

Kerstvakantie - sterretjes

 

De rest van de week was ik ook nog vrij, wat wel echt heel erg lekker was. Ik had genoeg tijd om alle was weer weg te werken en Fiene vond het ook weer fijn om al haar speelgoed weer om haar heen te hebben.

Onze kerstvakantie voelde ook echt als vakantie! Hoe was die van jullie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Nog even een kijkje in onze kerstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.