De boekjes van nijntjes avonturen groot en klein

Kijkt jouw kindje ook zo graag naar de animatieserie ‘nijntjes avonturen groot en klein’? Dan heb ik goed nieuws voor je; er is namelijk een boekenserie van uitgekomen! Deze 3 nieuwe nijntje boekjes zijn gebaseerd op de afleveringen van de animatieserie. In elk boekje ontdekt nijntje de wereld om zich heen en beleeft ze avonturen met haar bekende vriendjes.

 

Boekjes nijntjes avonturen groot en klein

 

De boekjes van nijntjes avonturen groot en klein

De boekjes ogen, voelen en lezen anders dan we gewend zijn. Ze zijn namelijk helemaal geïllustreerd met de animatiebeelden, hebben een handzaam formaat en hebben geen harde kaft, maar zijn uitgevoerd in paperback.

De serie bestaat op dit moment uit 3 boekjes:

De boekjes kosten € 4,95 per stuk en zijn per direct verkrijgbaar.

 

Handzaam formaat

Ik kreeg de drie boekjes opgestuurd om samen met Fiene te lezen, de bofkont! Ze lag nog te slapen toen de boekjes door de brievenbus kwamen, dus ik kon ze eerst even zelf bekijken (best handig soms, zo’n middagslaapje 😉 ). De boekjes zijn inderdaad erg handzaam en licht.

 

Boekjes nijntjes avonturen groot en klein

 

De boekjes zijn makkelijk open en daarna ook weer goed dicht te vouwen, dat is wel erg fijn met een peuter die graag zelf ‘leest’.

 

Wat vindt Fiene ervan?

Zodra Fiene beneden kwam, zag ze de nieuwe boekjes liggen. Het feit dat nijntje erop stond was al gelijk genoeg voor haar, helemaal gelukkig en met de boekjes in de lucht stond ze enthousiast te springen haha.

Tijd om er even voor te gaan zitten. Ze wilde eerst zelf de boekjes bekijken voordat we eruit konden gaan lezen. Logisch eigenlijk, anders moet ze ze weer inleveren en dat is natuurlijk nooit leuk 😉 .

 

Boekjes nijntjes avonturen lezen

 

Ze begon direct te bladeren en ze was erg te spreken over het feit dat ze knorretje ook tegenkwam in het boekje. Elk boekje kwam aan bod en alle pagina’s zijn aandachtig bestudeerd. Ook werd gelijk duidelijk dat de boekjes inderdaad erg handzaam zijn, want met één handje lukte het haar ook makkelijk om het boekje omhoog te houden.

Toen we de boekjes uiteindelijk ook samen hebben gelezen, was het verhaal gelijk helemaal duidelijk. Sindsdien gaat ze er steeds lekker voor zitten op de bank en ‘leest’ en vertelt ze het verhaaltje zelf – zo grappig!

 

Deze boekenserie is een leuke aanvulling op de bestaande boeken van nijntje. Ik denk dat deze boekjes zich ook uitstekend lenen voor onderweg! Handig voor in de tas (want het weegt niks) wanneer je bijvoorbeeld naar een restaurant gaat, maar ook om je kindje bezig te houden tijdens een lange autorit!

 

Wat vind jij van deze nieuwe boekjes van nijntjes avonturen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

6 comments on “De boekjes van nijntjes avonturen groot en klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.