Help, ik heb het koud! Tijd voor een nieuw dekbed

Nu de nachten weer kouder worden, merken we dat we toe zijn aan een nieuw dekbed. Wij hebben op dit moment een donzen dekbed, dat in de loop der jaren steeds dunner is geworden en daardoor dus ook minder goed warm houdt. Ons huidige dekbed hebben we toentertijd in een opwelling gekocht en beviel gelukkig prima, maar wat zijn eigenlijk de andere opties en de verschillen?

 

Nieuw dekbed

 

Wat voor dekbed zoeken wij?

Wij willen sowieso een 4 seizoenen (lits-jumeaux) dekbed. Dat hebben we nu ook en dat bevalt heel goed! Het dekbed bestaat uit twee delen, die je in de winter op elkaar kunt klikken, waardoor hij lekker warm is (of hoort te zijn 😉 ). In de zomer gebruik je het dunne, luchtige deel – ideaal! Bijkomend voordeel is dat het dekbed op deze manier makkelijker te wassen is om dat het per deel goed in de wasmachine past.

 

Een nieuw dekbed, wat zijn de opties?

Op dit moment hebben wij een donzen dekbed en dat is ons goed bevallen. Het geeft toch echt een luxe gevoel en het dekbed vormt zich zo fijn om je heen. Verder isoleert en ventileert dons goed en is het vochtabsorberend. Donzen dekbedden staan verder bekend om het luchtige en lichte gevoel.

Daarnaast kun je ook kiezen voor katoenen, synthetische en wollen dekbedden;

  • Katoen isoleert het minst en is daarom meer geschikt voor de zomermaanden (deze valt dus direct af voor ons)
  • Een synthetisch dekbed ademt goed en neemt veel vocht op. Het zorgt ervoor dat je het niet snel te warm krijgt en is dus in het bijzonder geschikt voor mensen die veel ‘s nachts transpireren. Daarnaast is een synthetisch dekbed de beste keuze voor mensen met allergieën.
  • Wollen dekbedden zijn meestal wat zwaarder, je voelt het dekbed echt op je liggen. Daarnaast is wol het best ademende en vochtregulerende materiaal. Wollen dekbedden zorgen voor een aangename warmte in de winter en je slaapt lekker koel in de zomer.

 

Ik denk dat wij toch weer voor het luxe gevoel van fluffy dons zullen gaan. De omschrijving van het wollen dekbed klinkt ook heel fijn, maar ik denk dat ik erg zou moeten wennen aan het ‘zware’ materiaal.

Wat voor dekbed heb jij?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Afbeelding ‘bed’ via Shutterstock.

Disclaimer

2 comments on “Help, ik heb het koud! Tijd voor een nieuw dekbed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.