Nagellak bij kinderen

Afgelopen zaterdag hebben we lekker geshopt (bij Primark – shoplog volgt van de week) en daarna gingen we even een broodje eten. Aan het tafeltje naast ons zat een moeder met 2 jonge meiden, de ene ongeveer een jaar of twee (Fiene’s leeftijd) en de andere een jaar of 5. Het viel me op dat beide meisjes roze nagellak op hadden, dezelfde kleur als mama – daar was de oudste ook zichtbaar heel trots op. Hartstikke schattig om te zien!

4 kleuren nagellak - Nagellak bij kinderen

 

Commentaar

Een paar tafeltjes verderop zat een wat oudere dame druk te smoezen met haar man en we kregen steeds een beetje boze blikken onze richting op. De tafel naast ons was heel rustig en Fiene was druk aan het kletsen en moest steeds om zichzelf lachen, dus ik dacht even dat ze dat misschien vervelend vond.

Na een tijdje was het oudere stel klaar met hun koffie en stonden ze op om het eettentje te verlaten. Ze liepen langs ons tafeltje en stopten even bij het tafeltje van de moeder met de 2 meisjes en maakte vanuit het niets een opmerking dat het wel heel raar was dat deze moeder haar kinderen zo ‘te koop liet lopen’ met die nagels.. Vervolgens liepen ze snel naar buiten. De moeder was zo verbaasd dat ze niks had gezegd en keek ons aan met een blik van ‘huh?’. Hoe belachelijk was dat! We hebben er even hartelijk om gelachen met elkaar en dat was het.

 

Nagellak bij kinderen?

Maar eenmaal thuis ben ik er toch even over na gaan denken. Hoe denk ik eigenlijk over nagellak bij kinderen?

Babyhand en ouderhand - Nagellak bij kinderen

Nagellak bij een baby vind ik eigenlijk niet kunnen.. sowieso in het begin natuurlijk niet, dan zijn de nagels nog niet eens sterk genoeg om geknipt te worden! Maar ik heb wel eens een baby in de bak van de kinderwagen zien liggen met een knalroze lakje op de nagels – matchend bij haar outfitje..

Ik heb Fiene’s nagels nog nooit gelakt. Ook omdat het gewoon nog niet echt in me op gekomen is. Iedere moeder (of vader) moet hier natuurlijk haar eigen gevoel in volgen, maar voor mijn gevoel was het het afgelopen jaar voor  Fiene ook gewoon nog te vroeg. Ze zat constant met haar vingertjes (of hele hand) in haar mondje en bovendien heeft ze ook gewoon nog niet het geduld om even stil te zitten, zodat ik ze kan lakken.

Ik ben zelf echt dól op nagellak en nu ik erover na aan het denken ben lijkt het me dan ook super leuk om straks samen lekker te kunnen tutten en verschillende kleuren nagellakjes uit te proberen. Ik zie haar dan al heel trots voor me met haar gelakte nageltjes *smelt*… Maar aan de andere kant is ze ook gewoon nog heel klein en moet ik eerst maar eens kijken of ze het überhaupt wel leuk vindt als ik ineens op haar nageltjes zit te kladderen.

Hand - nagellak bij kinderen

Roze nagellak - Nagellak bij kinderen

Speciale nagellak

Fiene zit nu nog steeds best vaak met haar vingertjes in haar mondje, dus ‘echte’ nagellak zal ik haar nog niet opdoen. Maar je hebt ook hele leuke nagellak op waterbasis, die zijn speciaal voor kinderen. Die kunnen we binnenkort wel eens gaan uitproberen! Leuk om vast over na te denken.. Zo’n lieflijk lichtroze tintje misschien? 😉

En als we er dan toch voor gaan, dan gaan wij natuurlijk ook helemaal in de ‘Twinning’ trend, voor een matchend kleurtje!

 

Lak jij de nagels van je kindje en zo ja wat voor nagellak raad je aan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

17 comments on “Nagellak bij kinderen

 1. Ik weet niet wanneer ik ze zou lakken, maar ik denk dat we dan toch eerder voor de tenen gaan als de handjes omdat ze die veel in haar mond heeft. Nu vind ik het nog te vroeg, maar rond een jaar of 2 moet t wel kunnen denk ik?
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Op zoek naar een autostoel!My Profile

 2. Mijn dochter van 5 wil wel graag haar nageltjes gelakt maar ik doe dit alleen als we iets speciaals hebben zoals een verjaardag.
  Ikvind namelijk wel dat het er netjes uit moet zien en niet half d’r af 🙂
  Vrijdag heeft zij koningsspelen op school en mag ze oranje nageltjes 🙂
  ByLeen onlangs geplaatst…Lieve wasMy Profile

  1. Ik vind het inderdaad ook meer iets voor af en toe en inderdaad niet nog een week met afgekloven stukjes eraan haha. Koningsspelen en -dag zijn leuke momenten ervoor ja!

 3. Ik vind het schattig staan bij peutertjes hoor. In de zomer lak ik zeker haar teennageltjes (als ze mij ziet lakken dan wil ze zelf ook, prima wat mij betreft) en haar handjes mogen ook als ze dat wil. Ik ben nog wel op zoek naar een goede kinder nagellak want dat lijkt me toch beter dan gewone lak.
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x kleinkinderen mogen alles…My Profile

  1. Ja ik vind het ook zo schattig! Nu ik erover na heb gedacht krijg ik er ook echt zin in haha. Van die gelakte nageltjes in sandaaltjes – zó cute!

 4. Ik vind het leuk als ik kinderen er zelf om gaan vragen. Ik kan mij voorstellen dat als ik mijn nagels in de zomer lak dat madam dat ook wil. Voor nu vind ik gaar nog té klein want ze stopt nog steeds graag haar handjes in haar mondje.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn Bucket ListMy Profile

 5. Lekker doen en zoiezo dat moet je lekker zelf weten. Laatst was ik mijn nagels aan het lakken en dat vond Yarah wel heel interessant dus ze wilde het potje pakken. Toen dacht ik, ik lak jouw teennageltjes wel. Ze vond het helemaal leuk en ik vind het ook zo schattig staan.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Amazing trends4u | Een happy outfitMy Profile

  1. Leuk! Ik denk dat Fiene het ook leuk zal vinden. Ik lak mijn nagels vaak als ze op bed ligt, dus dat maakt ze dan niet echt mee. Maar mijn make-up vindt ze ook altijd reuze interessant en wil ze ook het liefst op, dus ik gok dat dat met nagellak ook zo zal zijn.

 6. Als je het een keer wilt doen, de nagels lakken, lijkt me geen probleem. Dan zou ik wel gaan voor speciale kindernagellak 🙂
  Die vrouw die daar een opmerking maakte, vind ik echt te gek. Eerst vragen wat en waarom en dan pas commentaar leveren zou ik haar zeggen 😉

  1. Ja raar hè! Wij waren ook zó verbaasd.. En ze zei het ook echt pisnijdig, het leek wel uit haar tenen te komen haha. Mensen vinden het soms toch nodig om zich met wildvreemden te bemoeien 😉 Ik ga het binnenkort in ieder geval lekker uittesten bij mijn moppie met een kindvriendelijk lakje!

  1. Ik had er ook helemaal nog niet over nagedacht haha. Maar nu ik het me eenmaal heb bedacht, lijkt het me wel heel leuk! En inderdaad even een kindvriendelijk lakje scoren 🙂

 7. Ik vond nagellak ps leuk toen ik puber was. Daarvoor droeg ik geloof ik wel eens bij speciale gelegenheden een beetje nagellak, en dan geen roze, maar gewoon de nagellakkleur van mijn moeder. Ik geloof dat het beter is om je kind (jongen of meisje natuurlijk) pas nagels te laten lakken als ze het zelf ook een beetje kunnen doen. Dus als ze een jaar of 12 zijn? Hebben ze er echt wat aan, voor die tijd? Mijn eigen echte nagellak houdt het met moeite 3 dagen vol voor het gaat bladeren. Dus bij een kind, met nagellak op waterbasis, ben je zo veel tijd kwijt met bijtippen of opnieuw lakken.
  Het klinkt leuk hoor, en ik zou niemand willen vertellen wat ze wel of niet moeten doen. Maar heb je écht tijd over om ook nog eens tien extra nageltjes te gaan lakken?
  Is toch iets meer voor pubers in mijn ogen.
  Daenelia onlangs geplaatst…Uitpakken! Het huis is er!My Profile

 8. In het begin deed ik het op de voetjes…. Erg veilig. Want handjes gaan vaak in de mond. Ik begon toen mijn oudste 4 jaar was. En bij der zusje ook van 1,5 jaar. Maar daar deed ik dan wat minder opvallende nagellak, fijne glittertje. Inmiddels mijn zoontje van net 4 heeft inmiddels al een paar x nagellak bij zijn zus op de kamer gevonden en ging zelf zijn handen doen,gelukkig hebben de meiden van 7 en 10 gewoon nog de kinder nagellak. Die van mij zijn goed op geborgen. Ik merk nu alleen bij het lakken van de nagels van de meiden dat mijn nagellak er snel vanaf valt. Binnen een week, wat op zich prima is. Het lijkt wel of hun nagels super gezond en glad zijn waardoor het eraf gaat. Op hun handen eerder dan hun voeten. Ik vind het geen punt. Best schattig. Alleen hardere kleuren kies ik nooit bij hun zoals rood, hard roze of zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.