Naar het Dolfinarium met een peuter

Afgelopen maandag was Fiene jarig en aangezien we dit op zondag al hebben gevierd, was deze dag vrij voor ons drietjes. We besloten er een mooie dag van te maken en naar het Dolfinarium in Harderwijk te gaan. Wat ik me wel afvroeg, is een bezoek aan het Dolfinarium met een peuter wel handig met al die shows? Dit hebben we nog niet eerder uitgeprobeerd.. Maar eens moet de eerste keer zijn, dus we gingen ervoor!

 

Naar het Dolfinarium met een peuter

 

Naar het Dolfinarium met een peuter

We hadden het er al vaker over gehad om naar het Dolfinarium te gaan. Ik was er zelfs nog nooit geweest! Michiel wel, maar toen was hij nog zo klein dat hij het zich ook niet meer kan herinneren. Zoals ik al aangaf, vroeg ik me af het wel handig zou zijn om het Dolfinarium met een peuter te bezoeken. Bij een pretpark of ‘gewone’ dierentuin ben je over het algemeen in beweging en hoeft ze niet lang stil te zitten. Bij een show is dat toch anders. Aan de andere kant leert ze op de peuterspeelzaal ook om netjes in de kring te blijven zitten en merk je ook dat ze haar aandacht langer kan focussen.

Daarnaast vind ik het ook een hoop geld (koop vooral je kaartjes minimaal een dag van tevoren online, dat scheelt aanzienlijk!) en als je kindje er dan niks aan vindt, is dat ook zonde – vind ik.

Aangezien ons meisje dol op dieren is, besloten we ervoor te gaan. Nadat we haar vertelden dat we naar de Dolfijnen en andere waterdieren gingen kijken, begon ze gelijk te speculeren welke dieren ze er allemaal zou kunnen zien. Ze had er zin in, dus dat begon goed!

 

Aqua Bella

De absolute must see voorstelling is natuurlijk die van de dolfijnen; Aqua Bella. Deze is in 2013 zelfs benoemd tot de beste show ter wereld! De show wordt gegeven in het DolfijndoMijn, een groot, rond theater en wordt ondersteund door allerlei 3D-water- en lichteffecten. Erg indrukwekkend, maar de dolfijnen stelen natuurlijk echt de show!

Tijdens de voorstelling wordt aandacht gevestigd op vervuiling van de natuur. Er wordt een verhaal verteld, waarin de dolfijnen de hoofdrol spelen, samen met de dolfijnentrainers. De interactie tussen trainer en dolfijn is heel bijzonder en erg mooi om te zien.

Fiene vond de dolfijnen geweldig! Wij zelf ook trouwens. Wel vond ik het best opvallend dat het soms best wat tijd tussen de verschillende onderdelen zat. Het bleef dan heel donker in het theater, waardoor je verwachtte dat er iets stond te gebeuren, maar dat was niet zo haha.

 

Roggenrif

Durf jij een haai te aaien? Dan moet je zeker een bezoek aan het Roggenrif brengen! In dit bassin leven roggen en haaien samen met andere vissoorten. Deze kun je dus ook aaien! En nee, dit heb ik niet gedaan haha. Fiene vond het reuze spannend om al deze prachtige vissen van dichtbij te zien en op een gegeven moment wilde ze ze ook aaien! Toen ze haar handje in het water deed en er een haai aangezwommen kwam, trok ze haar handje snel terug ‘Neee ik wil toch niet aaien!’ haha.

 

Bovenstaande rog maakte overigens haar dag, want die leek wel heel erg op Baby Jaguar (van Diego, de neef van Dora).

We hebben ook nog een deel van de presentatie meegekregen, die heel leuk en enthousiast werd gegeven. Kinderen werden betrokken bij het verhaal en de dame in kwestie legde alles heel duidelijk uit.

 

De Snor(rrr)show

Ook hebben we de grappige walrussenshow gezien; de Snor(rrr)show. Enorme walrussen die al rollebollend de kinderen op de V.I.P. bankjes voorzien van een GROTE plons water (je ziet op de foto al dat ze onder zeiltjes verscholen zitten en dat was echt wel nodig haha). Dat vonden ze echt geweldig natuurlijk! Daarbij is het ook hier weer heel mooi om te zien hoe deze gigantische beesten reageren op hun trainers, die interactie is echt heel gaaf.

Een walrus die op een toeter blaast.. Ik had het nog nooit gezien, maar kan het nu van mijn lijstje schrappen! Fiene vond deze show ook erg grappig.

 

Avontureneiland en het magische amulet

In het (vernieuwde) Zeeleeuwentheater hebben we een voorstelling gezien over een eilandbewoner, een schipper én natuurlijk zeeleeuwen. Hierin staat een zoektocht naar een schat, het magische amulet, centraal. Deze voorstelling was echt een soort theatershow. Zo leuk om te zien hoe ontzettend snel een zeeleeuw is! De show is continu in beweging en er gebeurde steeds iets nieuws, waardoor Fiene ook echt geboeid heeft zitten kijken.

 

De zeehonden

Ook de zeehonden hebben we natuurlijk niet overgeslagen! Ze kwamen steeds heel dichtbij het hek voorbij zwemmen en dat vond ons meisje heel grappig. We hebben nog een klein stukje meegekeken van de zeehondenshow, waarbij ze allemaal op het droge kwamen – iedere zeehond had zijn eigen vaste plekje, zo vertelde de verzorger. Wij mensen zijn dus niet de enige gewoontedieren ;).

 

Speeltuinen

Tussen alle shows door namen we ook de tijd om even spelen in de diverse speeltuinen. Er is ook op dat vlak genoeg te beleven voor kinderen in alle leeftijden! Natuurlijk allemaal in een waterthema. Rondom de speeltuinen zijn er genoeg plekken (buiten) om even te zitten en wat te eten en drinken. Er zijn ook diverse gelegenheden waarbij je binnen kunt zitten en wat te eten of drinken kunt kopen.

 

Kraamvisite Onder Odiezee

Op 26 mei jl. is er een dolfijntje geboren, genaamd James. In de onderwaterzaal Onder Odiezee kun je op kraamvisite bij dit kleine dolfijntje en als je geluk hebt, zie je hem voorbij zwemmen. Ik zeg ‘als je geluk hebt’, want op het moment dat wij er waren, was het water enorm troebel en kon je de dieren alleen zien als ze heel dichtbij zwommen. Het water komt uit de Noordzee, waardoor er veel algengroei in het water is en door het warme weer van de afgelopen dagen was dit zoveel geworden dat het water heel erg troebel was. Wij hebben James dan ook niet gezien.

Alsnog was het heel bijzonder om een kijkje onder water te nemen via de 60 meter lange glaswand! De dolfijnen zwemmen vaak vlak langs het glas, heel bijzonder! Met het troebele water doemden ze dan ook ineens uit het niets op, wat ook wel heel mooi is om te zien.

 

Wel of niet naar het Dolfinarium met een peuter?

Zo zat / hing ons meisje erbij op de terugweg in de auto. Helemaal afgedraaid van alle opgedane indrukken.

Naar het Dolfinarium met een peuter

Ik denk dat het wel duidelijk is dat dit echt een succes was met onze nu driejarige peuter! Het was inderdaad anders dan een dagje dierentuin of pretpark, maar wel ontzettend leuk. Ik vond het heel afwisselend en leerzaam voor kinderen, zonder dat het wordt ‘opgedrongen’. Je kunt echt heel dichtbij de dieren komen en ze goed bekijken, wat ons peutermeisje ook heel leuk vond. Een heerlijke 3e verjaardag met ons gezinnetje.

 

Praktische informatie

Wil jij meer weten over het Dolfinarium? Kijk dan even op dolfinarium.nl.

Het Dolfinarium is van 18 februari t/m 29 oktober 2017 geopend van 10.00 tot 17.00 uur (in juli & augustus tot 18.00 uur). Een kaartje aan de kassa kost € 27,50 en wanneer je je kaartje minimaal 1 dag van tevoren online bestelt, betaal je € 16,50 per kaartje.

 

Ben jij al eens naar het Dolfinarium geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “Naar het Dolfinarium met een peuter

  1. Zo dat is een flink prijsverschil voor online en aan de kassa! Dat is de moeite. Maar wat een leuke dag joh! Was ze niet bang in het donker bij de show?

  2. Wij zijn er een keer geweest met de Meerlingendag toen onze tweeling ongeveer 3 was. Dat was zo ontzettend leuk. Wat ik in het algemeen sympathiek aan het park vond was dat er genoeg picknickplekken zijn om je eigen meegebrachte eten te eten.
    Hé nu krijg ik weer zin om naar het Dolfinarium te gaan!
    Anita Willems onlangs geplaatst…Terugblik op Een kastje per dagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.