Na jaren zonder, tóch weer klei in huis

Ons meisje is gek op kleien. Toch heb ik al jaren geen klei meer in huis! Voordat ze naar de basisschool ging, was ze tijdens mijn werkdagen altijd bij oma, waar ze soms wel de hele dag met het goedje in de weer was. Aangezien ik zelf vaak nogal een ‘gedoe’ vond met al die restjes die ik overal terugvond, hebben we oma’s huis benoemd tot kleihuis en is onze klei daar ook naartoe verhuisd. Jarenlang ging dit goed, maar nu is toch de tijd gekomen dat ze de klei thuis mist.

 

Klei

 

Bij oma kleien

Het klinkt nu wel heel erg als ‘mijn kind mag thuis niet kleien’, maar het is meer dat het zo is gegroeid. Zodra ze bij oma was, wilde ze kleien – dat hoorde echt een beetje bij elkaar. Hierdoor hoefde ze thuis niet zo nodig en heb ik de klei eens meegegeven omdat ze er daar gewoon meer mee deden. Dat het mij eigenlijk ook wel prima uitkwam, was meer een handige bijzaak. Ik heb zelf ook gewoon de creatieve klei-genen niet gekregen geloof ik.

Ook nu ze op de basisschool zit, wordt de klei regelmatig uit de kast gehaald als oma haar uit school ophaalt.

 

Toch weer klei kopen

Waar ik dacht dat ze de kleifase vast snel zou ontgroeien, lijkt het de laatste tijd eigenlijk alleen maar meer te zijn aangewakkerd. Niet zo gek ook eigenlijk, want het is natuurlijk ook ontzettend leuk om je fantasie de vrije loop te laten en de mooiste en gekste creaties te maken! Het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek, wat voor mij nóg een reden is om het spul toch maar weer in huis te halen.

Wat eigenlijk wel heel grappig is, is dat ik er zelf ook wel weer enthousiast van werd toen ik de verschillende klei-sets zag! Er zijn ontzettend veel verschillende sets verkrijgbaar, waarmee je allerlei mooie creaties kunt maken. Qua troep zal het me eigenlijk ook wat.. alsof knutselen geen troep geeft – dat doet ze ook dagelijks!

Sinterklaas

De eerste speelboeken zijn hier al weer op de mat gevallen en mevrouw heeft dan ook al diverse klei-sets aangekruist voor op haar verlanglijstje. Daarbij kijkt ze me streng aan en zegt ze: “Als ik deze van Sinterklaas krijg, mag je ze dus niet aan oma geven hè!”. Dat beloof ik dan ook plechtig.

Ik denk zelfs dat Sinterklaas een beetje extra zijn best zal doen en er misschien wel een extra potje klei bij zal doen om het toch een beetje goed te maken namens mama.

 

Spelen jouw kinderen vaak met klei?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

2 comments on “Na jaren zonder, tóch weer klei in huis

  1. Mijn oudste van 3,5 vind klei ook heel erg leuk! de afgelopen tijd heeft hij er niet veel mee gespeeld omdat het zomer was en hij veel buiten speelde, maar nu begint het steeds meer te komen. Er zijn inderdaad geweldige sets van klei.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.