Musthaves zwembad / strand met een dreumes

Na de zonnige dagen die we al achter de rug hebben en met Fiene’s verjaardag én de zomer in het vooruitzicht kan ik niet anders dan denken aan vorig jaar zomer, toen Fiene nog een klein dreumesje was. Als we naar het zwembad gingen, sleurden we heel veel mee. In het begin vergat ik steeds wel iets, maar op een gegeven moment krijg je vanzelf handigheid in het verzamelen van alle spullen.

Vandaag deel ik de ‘checklist’ van onze musthaves bij zwembad (of strand) met een dreumes.

Musthaves zwembad / strand met een dreumes
Nee hoor, Fiene is niet alleen aan het zwemmen 😉 ik sta ernaast

Musthaves zwembad / strand:

 • Zonnebrand met een hoge factor, ook als je kindje niet in de volle zon zit, is het belangrijk om goed in te smeren
 • Een zonnehoedje (of 2). Ik nam er vaak 2 mee, dan kon ze er 1 op in het zwembad en mocht die dan heel nat geworden zijn, dan had ik nog een droge bij me.
 • Parasol(s)! Het is voor je dreumes niet zo prettig (en gevaarlijk) om in de volle zon te zitten
 • Genoeg water of eventueel ander drinken
 • Voor sommigen geen must, maar ik vind het altijd leuker staan met dan zonder: badkleding
 • Een jurkje / shirtje met mouwtjes (evt. ter bescherming tegen de zon)
 • Zwemluiers – je wil toch niet dat er zomaar uit het niets iets voorbij komt drijven…
 • Bolderkar. Je sleurt zoveel mee, dat dit toch wel heel handig is! Wij hebben een opvouwbare, dus ook heel handig voor onderweg.
 • Opblaasbare zwemring. Hartstikke handig, zo kan je kindje lekker dobberen (nooit zonder papa of mama ernaast in het water natuurlijk). Wij hadden een ring en een auto-versie, Fiene vond dit echt super!
 • Badponcho’s. Heel fijn als Fiene net uit het water kwam, want ze wilde absoluut niet afgedroogd worden uit het zwembad haha. Nu trokken we haar gewoon een poncho over haar hoofdje aan en dan ging ze heerlijk met haar waterflesje op een bedje in de schaduw zitten, zonder dat ze doorhad dat ze eigenlijk een handdoek om had.
 • Hydrofiele multidoeken. Hetzelfde als een hydrofiele luier, maar dan groter. Echt heel handig! Ik had er altijd wel minimaal twee mee naar het zwembad, daar kon ze ook lekker op zitten. Ik gebruik deze trouwens ook altijd na een bad om Fiene in te wikkelen en lekker af te drogen.
 • Ga je naar het strand? Neem dan een picknick-plaid mee om op  te spelen. Die zijn groter dan een handdoek, zo heeft je dreumes net wat meer speelruimte.
 • Zwembad: badspeeltjes (emmertje, bootje, bakjes). Fiene vond het heel leuk om met wat badspeeltjes bezig te zijn in en bij het zwembad.
 • Strand: een emmertje / schepje / harkje set met vormpjes is natuurlijk onmisbaar
 • Een bal. Een ander kindje had een bal in het zwembad en Fiene moest en zou die bal hebben haha – gelukkig voor Fiene kwam dit meisje de bal gelijk uitlenen, maar daarna hebben we zelf steeds maar even een bal meegenomen om mee te spelen.
 • Iets te eten / tussendoortjes

Musthaves zwembad / strand met een dreumes

Dit waren vorig jaar onze absolute musthaves voor een bezoekje aan het zwembad! En nu we vorige week naar het strand zijn geweest, heb ik daar een paar aanvullingen voor kunnen maken.

Dit zal voor ons voor de komende zomer toch wel nèt een beetje een ander lijstje gaan worden, als onze dreumes een peuter is geworden. Maar heerlijk, laat dat mooie weer maar (terug)komen!

Ik weet het, wij slepen al veel mee… Maar mis jij nog iets in deze lijst? Of heb je toevoegingen voor een peuter?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

17 comments on “Musthaves zwembad / strand met een dreumes

 1. Wat een leuke opblaasauto is dat. Ik ken hier nog wel iemand die dat ontzettend zou waarderen 😉 Goede tips trouwens, die badponcho’s kende ik helemaal niet. Erg handig!
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Trainingsupdate 1My Profile

  1. Ja leuk hè. Fiene’s neef en nicht hebben er ook al in gedobberd en ook dit jaar gaat de auto weer mee! Ik denk dat ze hem nog steeds leuk zal vinden.

 2. Handig een bolderkar! Ik weet het nog wel van “vroeger” toen de meiden nog zo klein waren, Ja het is altijd weer een hele uitdaging om een dagje tegaan zwemmen..die zwemluiers vond ik altijd zo’n ramp.. maar geloof mij wordt elk jaar minder wat je mee moet nemen. ..
  Dewi onlangs geplaatst…Prinsessen en Ridders uitnodigingenMy Profile

 3. Wat een lijst! Dat herinnert me eraan dat we een nieuwe badponcho moeten aanschaffen (de oude is te klein) want die zijn inderdaad erg handig. Wat me ook heel praktisch lijkt is de puddle jumper. In plaats van de zwembandjes. Met zo’n grote band heeft mijn dreumes te weinig bewegingsvrijheid maar met alleen die vleugeltjes is het eigenlijk te gevaarlijk. Over de puddle jumper heb ik wel goede verhalen gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.