Alleen wasbare luiers? De Mommy Wars Tag!

Een tijdje geleden ben ik door Mama Clivi getagd om de Mommy Wars Tag in te vullen en nu kwam het er eindelijk van :). Deze leuke tag is bedacht door de Esther en Betty van Mamazoektuit. De vragen gaan over verschillende onderwerpen met betrekking tot de opvoeding van kinderen, waar soms best wel heftig op gereageerd kan worden. Benieuwd naar mijn antwoorden?

Mijn antwoorden op de Mommy Wars vragen:
 • Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
  Ik heb Fiene in het begin borstvoeding gegeven. Dit wilde ik ook heel graag en gelukkig ging dat ook gelijk goed. Na een maand of anderhalf liep het heel erg terug en had ik niet meer genoeg voor haar. Ik wilde toen half / half proberen, maar dat werkte totaal niet en ik had constant het gevoel dat ik haar tekort deed omdat ze steeds niet vol zat. Ik ben toen overgestapt naar volledig flesvoeding en dat werkte uiteindelijk voor ons het beste.
 • Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft zij een eigen bed?
  Wiegje met roze dekentje - mijn kindje slaapt in eigen bedje
  Ze heeft haar eigen bed. Toen ze net geboren was sliep ze ‘s nacht bij ons in bed, op het aankleedkussen tussen onze hoofden in. In haar wiegje (naast ons bed) lag ze ‘s nachts te huilen en bij ons was ze stil en lag ze heerlijk te tukken. Na een paar weken was dit over en lag ze gewoon in haar wiegje. Na een maand verplaatste ik haar wiegje overdag naar haar kamertje en sliep ze daar en ‘s nachts stond het wiegje weer op onze slaapkamer – dat vond ik prettiger. Na ongeveer twee maanden hebben we het wiegje definitief in haar eigen kamer gezet en sindsdien slaapt ze ook altijd in haar eigen kamer.
 • Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
  Wasbare luiers..? Ehm nee… Is ook nog nooit in me opgekomen. Lijkt me ook echt helemaal niks. Ik haal onze luiers altijd bij de Etos, eigen merk. Ik vind ze heel erg prettig en hebben een fijn prijsje!
 • Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
  V-tech! Fiene is helemaal fan van de Zoef Zoef collectie van V-tech. Het leukste vindt ze eigenlijk alles wat een leuk geluidje of muziekje maakt. Lekker interactief. Ze heeft ook houten speelgoed hoor, daar speelt ze ook leuk mee. We kopen eigenlijk gewoon wat Fiene leuk vindt (of wat wij denken dat ze leuk vindt) en of dat nou hout of plastic is… tjsa dat is dan om het even.
 • Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
  Zelf vers koken voor je kindje - mommy wars tag

  Wij hebben vanaf het begin graag vers gekookt voor Fiene. Dan trokken we een hele zondag uit om te blenderen – de ene keer maakten we voorraden fruithapjes in allerlei combinaties en de andere keer stond de keuken vol met groenten en pasta/rijst/mie/… om lekkere maaltijden van te maken. Die vroren we dan in en konden we weer een paar weken vooruit! We vonden het ook heel leuk dat er steeds weer wat nieuwe ingrediënten aan toe te voegen waren, omdat ze weer wat meer mocht en ook in structuur veranderde er steeds wat. Intussen eet Fiene gewoon met de pot mee. Ik heb nog steeds wel altijd wat maaltijden voorbereid in de vriezer, die eet ze als wij een keer wat later eten of een keer voor een pizza gaan of zo. Dat neemt niet weg dat ik ook gewoon potjes in huis heb. Als we een dagje weggaan, stop ik altijd even een potje in de tas. Ze zijn altijd wel ergens op te warmen, dus ideaal in sommige situaties.
 • Dragen of wagen?
  Wagen. Ik had wel een draagdoek in huis, maar Fiene is een zomerkindje en ik vond het vaak veel te warm voor haar om haar dan in zo’n warme doek tegen me aan te dragen. Later dacht ik er ook gewoon niet meer aan en de wagen werkte voor ons ook eigenlijk gewoon.
 • Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
  Fiene is nu nog geen twee en ze is er ook nog niet mee bezig, dus nu zijn we ook nog niet begonnen. Maar op haar vierde nog met een luier..? Nee dat lijkt me echt niks. Ik wil van de zomer een potje in de tuin zetten en dan eens kijken of we een beetje kunnen beginnen. Hopelijk heeft ze er dan interesse voor en lukt dat. Maar als ze er nog niet klaar voor blijkt, ga ik haar ook niet pushen. Dan zet ik het potje weer weg en probeer ik het een maandje later opnieuw.
 • Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
  Primark tassen
  Laat die mommy wars maar komen, want ik ben echt wel een Primark fan. Ik kom ook graag bij de Wibra, Zeeman, H&M en Zara én ik heb pas AliExpress ontdekt :). Ik shop eigenlijk overal, maar wel het liefst voor een zacht prijsje. Ik koop ook wel een merkkleding, maar dan wel vaak in de sale.
 • Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
  Onderhandelen vind ik een beetje een zwaar woord voor de gesprekken met een kind van nog geen twee jaar en ik ben ook geen drillsergeant die zegt ze stil op een stoel moet gaan zitten. Fiene mag van mij gewoon lekker haar gang gaan tijdens het spelen en alles overhoop halen, maar ze weet ook wat opruimen is. Dat dat dan niet helemaal gebeurt hoe ik het zou willen maakt me niks uit, want het gaat mij erom dat ze wel leert dat opruimen er ook bij hoort. Als je dat op een leuke manier brengt vindt ze het nog leuk ook. Maar denk dat ik eigenlijk ook best wel streng ben; als iets niet mag, dan mag dat ook echt niet. Soms hoor je ouders 3 x nee zeggen en als het kind dan blijft zeuren mag het opeens wel… – daar kan ik dus echt niet zo goed tegen.
 • Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
  Ik laat Fiene eigenlijk nooit huilen. Ze huilt ook niet zo snel, dus als ze huilt dan is er ook iets en dan ben ik blij dat ik er voor haar kan zijn.

 

Nou.. ik ben benieuwd 😉 waren mijn Mommy Wars antwoorden anders dan hoe jij ze zou invullen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “Alleen wasbare luiers? De Mommy Wars Tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.