Moederdag | Commerciële onzin of een dag in het zonnetje?

Afgelopen maandag zette Sandra een speciale Moederdag vragenlijst online en tagde mij om deze ook in te vullen. De één vindt het commerciële onzin en de ander verwacht de hele dag in de watten gelegd te worden. Hoe ik er tegenaan kijk? Dat wordt helemaal duidelijk aan de hand van de volgende vragen.

 

Moederdag

 

Moederdag

1. Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Ik was nog net 31 toen Fiene werd geboren. Ze is van 5 juni en ik ben halverwege juli jarig.

 

2. Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama.

Mijn eerste Moederdag waren we een weekend weg met mijn familie. Michiel had de avond ervoor plannen gemaakt met ons neefje en nichtje en ‘s morgens maakten ze met z’n drietjes als verrassing een ontbijt op bed voor alle mama’s in het huisje. Dit waren mijn moeder, mijn zus en ikzelf. Echt super lief! Daarnaast was hij thuis al met Fiene aan het knutselen geslagen. Ik kreeg een door Fiene geverfd doosje voor al haar speldjes en elastiekjes. Dat doosje gebruik ik nu, twee Moederdagen later, nog steeds.

 

3. Wat is het mooiste moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

De mooiste cadeaus zijn de zelfgemaakte van je kindje. En dan het liefst eentje waar ze ook echt haar best voor heeft gedaan en trots op is. Ik kan nu al voor me zien hoe haar gezichtje zal glunderen als ik haar knutselwerk mag uitpakken – helemaal vol verwachting. Verder ben ik gek op persoonlijke cadeaus of iets waarover nagedacht is. Slechte cadeaus? Ik weet het niet.. dat vind ik eerlijk gezegd altijd een beetje ondankbaar klinken.

 

4. Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Nou, deze prachtige armband bijvoorbeeld, daar kun je altijd mee aankomen! Verder denk ik dat je er vooral niet te zwaar aan moet tillen. Een lekker ontbijtje op bed (als ze oud genoeg zijn, mét de kinderen klaarmaken natuurlijk) en even wat knutselen met een kind dat dat niet al op school voor mama heeft gedaan. Geef je lief verder wat extra aandacht op de dag zelf door simpelweg wat vaker een arm om haar heen te slaan en wat vaker zomaar een kus te geven en dan ben je er volgens mij wel hoor! Volgende maand ben je zelf weer aan de beurt, dus waarom zou je haar niet even het goede voorbeeld geven 😉 .

Daarnaast denk ik dat het vooral ook voor kinderen erg leuk is dat er aandacht aan wordt besteed. Maar laten we eerlijk zijn, het is voor mama (of papa) ook eigenlijk wel leuk om een dag in het zonnetje gezet te worden!

 

Moederdag ontbijt op bed

 

5. Ben jij of je partner wel eens vergeten een moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Nee, eigenlijk niet. En zoals ik al aangaf gaat het naar mijn idee niet persé om gekochte cadeautjes maar om de zelfgemaakte versie van je kind(eren) en wat extra aandacht voor je lief door een speciaal ontbijtje of iets dergelijks. Dat je als mama voelt dat je gewaardeerd wordt.

 

6. Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Heb je even? Ik kan er echt niet eentje uitkiezen hoor, dat zijn er veel te veel! Het was vroeger altijd gezellig bij ons in huis. Mijn moeder, zus en ik zijn altijd al heel close geweest en dat zijn we nog steeds! Mijn moeder was degene die mij weggaf bij ons huwelijk en na mijn bevalling wist zij (en mijn zus) niet hoe snel ze in het ziekenhuis kon zijn om ons meisje te bewonderen.

 

7. Het leukste of meest bijzondere cadeau die ik op Moederdag kreeg / gaf was….

Het meest dierbare cadeau dat ik zelf kreeg, is het eerdergenoemde doosje voor Fiene’s haarspeldjes. Wat het sowieso speciaal maakt, is dat het mijn eerste Moederdag was, maar ook omdat Michiel zoveel moeite had gedaan om zelfs iets met Fiene te maken. Dat had ik echt niet verwacht!

Mijn moeder wil elk jaar graag perkplantjes voor in de tuin, dus daar valt weinig speciaals in te doen. Wel hebben mijn zus en ik haar vorig jaar getrakteerd op een nachtje Scheveningen met z’n drietjes, maar ik weet niet meer of dat ook een Moederdagcadeau was haha. Wel hebben we besloten dat we dat erin gaan houden, wat dat was heel goed bevallen!

 

8. Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als een lieve, zorgzame en gezellige moeder waar ze altijd bij terecht kon.

 

Ik tag op mijn beurt Isabelle van Boston, baby! om de vragen ook te beantwoorden. Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden!

Wat was het meest bijzondere cadeau dat jij kreeg of gaf?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeeldingen ‘Moederdag’ via Shutterstock.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.