Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

De natuur is hoogst interessant voor kinderen. Hoe werkt het eigenlijk met kippen en eieren? Hoe broed je eigenlijk een ei uit? In Mijn Kuiken | Van ei tot kuiken besluit een klein meisje hier zelf mee aan de slag te gaan. Een erg leuk prentenboek over dieren(verzorging) en geduld.

 

Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

 

Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

Ik zit graag in de tuin naar de kippen te kijken. Toch mis ik iets: een lief, zacht kuikentje. Toevallig heeft de dikke Ciska net een ei gelegd. Alleen is ze niet van plan het uit te broeden. Daarom besluit ik het zelf te doen. Maar een ei uitbroeden is niet zo gemakkelijk. En het duurt veel langer dan ik dacht…

Van ei tot kuiken wordt verteld door een klein meisje dat heel graag eens eens een lief, zacht kuikentje tussen de kippen zou zien, maar de kip is niet van plan om een ei uit te broeden. In het boek lees je mee hoe ze het er vanaf brengt!

Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

Titel: Mijn kuiken. Van ei tot kuiken
Auteur: Géraldine Elschner
Illustraties: Eve Tharlet
Formaat: 25,1 x 25,1 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 32 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 158 8
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs € 14,95

 

Wat vinden wij?

Bij Fiene in de klas (groep 1/2) werken ze op dit moment met de thema’se boerderij en lente. Dit boek past echt perfect in dit thema! Ze speelt ook steeds dat ze kuikentjes aan het uitbroeden is. Dan maakt ze een nestje en legt daar wat stenen in, die de eieren voorstellen. Sinds we dit boek (elke dag!) lezen, speelt ze het uitkomen van de eieren ook nóg levendiger na, té leuk om te zien.

Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

Je leest het boek uit het perspectief van een meisje. De keuzes die ze maakt, passen ook bij die van een kleine meid en sommige zijn dan ook al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Het uitkomen van het ei gaat echt stapje voor stapje met halve pagina’s, wat goed werkt bij kinderen. Fiene wilde heel graag zien hoe het kuikentje eruit kwam te zien en kon niet wachten om de pagina’s om te draaien.

Het enige ‘nadeel’ van het boek is dat Fiene nu ook zo’n klein, zacht, wollig kuikentje zou willen – haha.

 

Lezen jullie ook wel eens boeken over dierenverzorging?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Mijn kuiken | Van ei tot kuiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.