Tag: Mijn kind houdt van…

Ik heb deze tag ‘Mijn kind houdt van…’ al op verschillende blogs voorbij zien komen en het leek me al lange tijd leuk om hem zelf eens in te vullen over Fiene. Nu komt het er eindelijk van en deel ik de ins en outs van Fiene’s favorieten. Deze leuke tag is trouwens verzonnen door Betty.

Speelgoed opruimen

 

Mijn kind houdt van…

Eten

Hier hebben we tot nu toe echt enorm mee geboft, Fiene eet namelijk zo ongeveer alles (af en toe alleen een beetje op een andere manier…). Ik ben me er natuurlijk heel erg van bewust dat dit over een week zo maar eens heel anders kan zijn, want dat soort verhalen hoor je vaak genoeg.

Geluksmomentjes

Ze is dol op pasta, tomaat, gebakken aardappels, komkommer, garnalen, mais, brood met kaas of vleeswaren en dan het liefst ook met een blaadje sla en pannenkoeken. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit is wat het eerst in mij op komt haha. Ze is wat minder dol op rijst, maar als ik voor risotto kies, gaat het er weer super goed in. Ik deelde eerder al een risotto recept, wat ze heel erg lekker vindt!

 

Drinken

Onze dame drinkt het liefst gewoon water. ‘s Morgens als ze uit bed komt en tussen de middag krijgt ze een beetje melk en soms krijgt ze een home made smoothie, maar meer eigenlijk niet. Ik ben ook niet perse tegen sapjes, want af en toe zou ik dat helemaal niet zo erg vinden. Het is meer een gevalletje van ‘als ze water zo lekker vindt, waarom zou ik dan iets anders gaan proberen’.

 

Speelgoed

Fiene is dol op boekjes ‘lezen’! Ze bladert ook door een tijdschrift alsof ze echt aan het lezen is – heel grappig om te zien. Ook houdt ze enorm van puzzels maken. Eerst waren het nog de puzzels met nopjes die in een vakje moeten, maar sinds een paar maanden vindt ze het vooral leuk om samen echt puzzels met puzzelstukjes in elkaar te zetten. Kleuren en stickers plakken blijft ook favoriet.

20160708_124000

Ook vindt ze het heerlijk om met haar keukentje te spelen. Dan staat ze maar te roeren in haar pannetjes en krijgen we de meest bijzondere soepjes en pasta’s te eten.

Buitenspelen is ook echt favoriet! Een bal is altijd goed, zeker als papa of mama ook meedoet en haar bellenblaaspistool kan echt niet leeg zijn.. Verder vliegt ze van auto naar trampoline en weer van fiets naar watertafel, het liefst doet ze alles tegelijk.

 

Televisieprogramma

Ze heeft al best wel lang dezelfde favoriete TV-programma’s en op dit moment staat Dora op nummer 1 bij Fiene. Als ik haar vraag wat ze wil kijken, is Dora dan ook meestal het antwoord. Nijntje is ook nog steeds heel populair, ze zingt het liedje helemaal mee! Ze heeft ook een periode gehad dat ze elke dag wel naar Frozen wilde kijken, maar nu is ze Anna en Elsa een beetje zat geloof ik haha.

 

Muziek

K3 vindt ze heel leuk om te horen en sommige liedjes van Kinderen voor Kinderen doen het ook goed. Ik had pas iets van de Sprookjesboom opgezet via YouTube en dat vond ze ook heel erg leuk. Sowieso is ze echt een danseresje, want als we ergens zijn waar de radio aan staat, begint ze meestal gelijk enthousiast te dansen. Zelf liedjes zingen vindt ze ook heel leuk. We zingen vaak liedjes als ‘in de maneschijn’, ‘Poesje mauw’ en ‘Slaap kindje slaap’.

 

Dieren

Fiene is gek op dieren! Ze weet ook precies wie welk dier heeft in onze omgeving en wil altijd overal mee kroelen. Vooral bij oma kan ze haar lol op met hondje Bibi én lievelingskat Gertje. Heel bijzonder om te zien hoe zo’n klein meisje daar een band mee op kan bouwen. Ook andere dieren vind ze lief, als we bijvoorbeeld naar de Intratuin gaan, moeten we haar op een gegeven moment ook echt ‘weglokken’ bij de visjes, anders zitten we er zo de hele dag! Ook als we onderweg zijn in de auto is ze altijd diertjes aan het zoeken, ze hoopt altijd ergens een koe of paard tegen te komen.

 

Mensen

Fiene heeft gelukkig nooit een heel erg eenkennige fase gehad. Wel dat ze soms even moet wennen als we ergens binnenkomen of als het huis ineens vol zit met visite als ze uit bed komt, maar dan trekt ze meestal snel bij. Ik moet zeggen dat ook dat steeds minder wordt en meer verandert in een luidkeels ‘Hallooo’ als we ergens binnenkomen.

Naast natuurlijk papa en mama is Fiene heel hecht met mijn moeder. Het is ook echt heel mooi om die twee samen bezig te zien. Ze brengt dan ook veel tijd met haar door, dus dat is super fijn!

DSC07129

Zoals ik al eerder heb gezegd, is ze ook dol op haar grote neef en nicht (kindjes van mijn zus). Als ze die weer ziet nadat ze bijvoorbeeld op vakantie zijn geweest dan vliegt ze ze echt in de armen en blijft ze maar roepen dat ze met met ze wil kroelen. Mijn zus zelf is ook populair. We doen meestal met z’n drietjes boodschappen en als tante er een keer niet bij is, vindt ze dat echt niet leuk..

 

Kleding

Ik heb het geluk dat Fiene nog niks afkeurt qua kleding. Dit zal vanzelf komen naarmate ze wat ouder wordt, dus ik neem het er nog even van haha. Wat wel een beetje jammer is.. Mijn kind houdt van kleding met bijvoorbeeld Anna en Elsa erop.. logisch natuurlijk, want die vindt ze op TV ook leuk! Ik heb daar dus helemaal niks mee, dus Fiene loopt niet in shirts of truien met Disney opdrukken rond. Om het een beetje te compenseren heeft ze nu een pyjama van Anna en Elsa (vind ik prima, laten we die dan vooral zo gek mogelijk maken haha) en Fiene is helemaal gelukkig met dat ding.

Ik merk wel dat ze het steeds leuker vindt om een wat wijder jurkje of rokje te dragen. Dan zwiert ze er even een beetje mee en zegt ze ‘Mam kijk, ik ben een prinses!’

 

Normaal gesproken leren jullie mij wat beter kennen in een tag, maar vandaag was het de beurt aan Fiene! Ik vond het zelf ook een leuke tag om eens stil te staan bij waar ze allemaal van houdt, want er gaat zoveel vanzelf dat ik lang niet overal bij stil sta.

 

Houdt jouw kindje ook zo van dansen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

10 comments on “Tag: Mijn kind houdt van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.